Varför jag inte dricker alkohol?

För ett par dagar sen fick jag frågan: Varför dricker du inte alkohol?
Svar: För det första har jag varit nykter i snart 3 år (Sen 6 dec 2008) och det är för att jag inte gillar alkohol. Jag gillar inte vad den gör med människor. Jag gillar att veta vart jag har människor i deras orginalversion och med alkohol kan människor jag tycker om förändras till något dåligt, vilket jag har svårt att hantera; allt från in vino veritas till personlighetsklyvning.
För min egen del, i alkoholsammanhang, så händer inte mycket mer än att jag blir trött och seg. Hur jävla party är det? (Jag är roligare som jag är!)
 Man blir torr i käften, tappar kontrollen över sin kropp och dess rörelseförmåga (Jag vet inte hur många gånger jag har ramlat och slagit mig fördärvad) plus att oavsett hur mycket man dricker så drabbas man av något s.k bakfylla som kan innefatta både ångest och annat av absolut ingen anledning (Beror i största sannolikhet på att man tappar just kontrollen). Verkar ju helt hjärndött att dricka något som får en att må dåligt. Finns det ingen kärleksdryck man kan hinka i sig istället? 
 Många tror säkert att det döljer sig en best i mig som jag inte vågar släppa ut men nej, så är inte fallet. Alkohol är inte kul. That´s it!

* Det skall dock inflikas med att hur det än är så predikar jag inte över detta. Jag slutar inte umgås med folk som dricker alkohol och jag försöker inte konvertera dem till nykterister. Allt detta handlar om min egna övertygelse.
Blir folk för fulla och dryga så ignorerar jag dem bara. Svårare än så blir det inte.
Det finns alltid två vägar att gå: Antingen åt samma riktning eller också därifrån.


Kommentarer
Postat av: Steph

Fin bild:)

2011-10-28 @ 23:11:52
Postat av: Therese

Bra inlägg, tycker jag. Skrev en del om detta i denna blogg. Är själv nykter sedan ett antal år tillbaka och förundras över hur annorlunda man uppfattas av omgivningen.

2011-10-30 @ 20:49:24
URL: http://endelavmej.wordpress.com
Postat av: Therese

Denna bloggen menade jag...

2011-10-30 @ 20:50:09
URL: http://theresevarld.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0