Kastar hunden i vattnet

Ännu ett missfoster har visat sig.
Jag vet helt ärligt inte om jag hade kunnat med att bara stå och skrika på någon imbecill människa att sluta kasta hunden i vattnet utan att kötta ner vederbörande.
Hur kan folk låta killen kasta ut hunden i vattnet mer än TVÅ gånger? Vad fan är den tvättäkta civilkuragen som innefattar verkstad: GÖR NÅGONTING. Stå inte bara och jiddra. Agera! En smäll på den killen från en och en annan näve och han hade slutat på en gång - Oavsett om det är en gammal tant med väskan i högsta hugg eller om det är en stor stark karl som knockar honom. I det här fallet är det rent våld som gäller. Get down, maddafakka!

Djurförsök är helt oacceptabelt!

 

Tandkräm, smink, hudvårdsprodukter, schampoo, balsam, hårspray och så vidare. Det är många produkter vi ska bruka under dagen för att känna oss fräscha. Många av de produkter vi använder är s.k "allergitestade" för att vi som använder dem inte ska få allergier och bli sjuka av dem. Detta görs innan man säljer vidare produkten. Tyvärr är det ingen garanti för att produkten inte är allergiframkallande trots att dessa tester har gjorts men testerna måste göras för att man ska kunna bocka av det på papper och sedan kalla det beprövat. Ofta använder man sig av djur när man testar. Djur som får såriga och långvariga infektioner i ögon, svalg m.m. 

 Eftersom att man kommit långt med tekniken kan man göra "kliniska tester, d v s undersökningar som bedrivs vid medicinska kliniker av specialiserad medicinsk personal som följer upp standard procedurer av metodiskt utförande. 
Man kan också göra det dermatologiska testet som består i att frivilliga personer provar produkten på huden under överinseende av en dermatolog. Eventuella irritationer i huden mäts med standardiserande metoder".
Djur i det här fallet är billigt för företaget att använda sig av, trots att det finns alternativa metoder. 

Jag kommer att lista produkter och företag som testar på djur och på företag som inte testar på djur. På så sätt sprids kunskapen vidare och förhoppningsvis väcks ett intresse hos de som bryr sig. Jag tycker att det är våran plikt att bry oss om vad vi gör med djuren och naturen. Särskilt när alternativen är många.
L'Oréal är en av de största bovarna när det kommer till djurtester, då de äger en rad underföretag. Här finns en lista på vilka L'Oréal äger och på vilka som testar på djur.


 
          Man kan också gå in på följande sidor för mer information: 
Uppdaterat 2014-03-12Konsten att leva

Jag kan försäkra alla som läser den här toaboken att jag lever och lär, även om jag inte visar mig så ofta här. (Jag är sugen på att köpa en hemsida och lägga den på Wordpress istället. Bara jag får tummen ur röven..)

Förra veckan var jag i Orsa, en del i Mora och i Östersund. Nu har vi packat ihop mormors alla grejer och där kunde man minsann fynda bland en massa fina, underliga och välbevarade saker. Jag passade på att ärva grytjärn och sådana där rejäla grejer!
Jag fick skåpet jag så gärna ville ha. Dock snuvade någon mig på en skitsnygg tavla och två tallrikar, vilket var det enda som egentligen symboliserade mormor men jag får ju bara gilla läget och dela broderligt. Däremot tycker jag att man kan dela med sig lite mer av personliga saker och inte vara så snabb med att ta saker som ska leva den här generationen vidare sen 18-1900- vänster. (Jag har också känslor. Mormor betyder något för mig!)
Jag tänker å andra sidan inte bråka om det. I´m not that kind of person..

vitrinskåp
Det fina skåpet jag talat mycket om.. Det är dock inte så gammalt som man kan tro.

minihattar, veil hats
Där jag har lagt mina minihattar, som förhoppningsvis kommer att bli fler snart då jag tänker börja göra mina egna (Enda sättet att bli riktigt nöjd!)

under kriget
Bland alla grejer hittade vi en tvål som mormor fick av någon hemsk tant under kriget. (Tvålen är från 1937.) Mycket välbevarad tvål för att vara så gammal.

---

Jag fick också en bunt brev som jag skrivit till mormor under alla åren. Jag både skrattade och grät inombords. Det slog mig just då, att vi står våra förfäder mycket närmare än vad vi tror.
Uppenbara förnimmelser: Jag såg mig själv som barn igen och mormor som den barnvakt hon var, hurtig och gummig (Som en gumma).
Nu är jag gammal nog att ta mina ansvar och mormor tynar bort. Hon, liksom jag, har insett att hon sitter i Dödens väntsal. Hon är fortfarande med i gamet men nu har hon officiellt inget eget hem, ingen "egen vilja". Nu har hon hamnat i Statens onda cirkel, där den som väl tagit sig in aldrig kommer ut.


För Den som vet med sig

Det här med blogg är så förbannat tröttsamt och otacksamt ibland. Det händer lite då och då att det trillar in någon imbecill fjant som bara måste kläcka ur sig en spydig kommentar, likt en gigantisk jättebest på väg ut från anus. Det är som om folk inte kan hålla sig ifrån att säga något dumt; Gud nåde dig för att skriva något snällt. Må du hamna i helvetet.
Så jävla provokativt är inte denna blogg att man måste slänga ur sig banala uppläxningar på rad utan substans.
 Det här handlar inte om att man inte får ha åsikter. Välkomna med synpunkter och motargument of anykind men personangrepp är så jävla gjort. Skapa en ny onanitjänst på nätet; Gör något revolutionerande!

Jag säger eder: Håll käften och kyss mig. Annars finns det ett kryss längt upp i hörnet att klicka på om det inte passar sig att läsa det jag skriver.

Idol- Bard

Jag vet inte om jag kan kalla mig en "sucker" för Idol men det är ändå billig underhållning, i tanke på att jag inte ens betalar tv- licens.
 Det dyker upp saker i tv- rutan som man inte trodde fanns. Först och främst de människor som inte ens ger sig själva en ärlig chans, de som är taskiga mot sig själva som ställer upp i självaste tv för att de tror att de kan sjunga & leverera artisteri men som i själva verket är synonymt med "dålig självbild".
Sen finns de ju faktiskt de här personerna som kan leverera. Moa var en av dem, Linnie en annan (Dessutom måste jag säga som Alexander Bard: "Jag är svag för allt androgynt.")
 Alexander Bard är ju en klass för sig. Jag tål honom inte men samtidigt så gillar jag honom. Jag kan knappt vänta på nästa ord han ska säga.
Det roligaste med Alexander Bard är att han skrämde mig som barn. Jag tyckte att han var det läskigaste jag sett, då när Army of lovers var i sitt esse.

Det lustiga är att han påminner om en nazist från Mora..

Wordfeud from hell

Kära Bullen!
I´ve got an addiction och det är ingen dålig sådan.
Två nätter i rad har jag vaknat till och från, drömt mardrömmar om spelet på iphone som liknar alfapet.
 I natt hade täcket knövlat till sig och jag drömde att jag var inlindad i bokstäver. Hela natten våndades jag över mina förluster, min panik över att sätta bokstäver på det perfekta stället på brädet snuvade mig på min fridfulla skönhetssömn. Snart har jag påsar under ögonen, stora nog att få 1.50:- för på Willys..
Helt ärligt, flera gånger under natten vaknade jag och tänkte: Jag MÅSTE sluta spela det där jävla spelet. Jag kan ju för fan inte ens sova!
 Som dagen gick satt jag där som om ingenting hade hänt, lika beroende och lika missnöjd över mina bokstäver som resulterade ut i endast konsonanter och inga vokaler. Det kan man knappast bygga ord på.
Jag inser snart att jag kommer bli vare sig någon framgångsrik svenskalärare eller en ordnörd med vinnarinstinkt. Jag får helt enkelt ta att jag suger på Wordfeud.

Hajdå!

RSS 2.0