Djurförsök är helt oacceptabelt!

 

Tandkräm, smink, hudvårdsprodukter, schampoo, balsam, hårspray och så vidare. Det är många produkter vi ska bruka under dagen för att känna oss fräscha. Många av de produkter vi använder är s.k "allergitestade" för att vi som använder dem inte ska få allergier och bli sjuka av dem. Detta görs innan man säljer vidare produkten. Tyvärr är det ingen garanti för att produkten inte är allergiframkallande trots att dessa tester har gjorts men testerna måste göras för att man ska kunna bocka av det på papper och sedan kalla det beprövat. Ofta använder man sig av djur när man testar. Djur som får såriga och långvariga infektioner i ögon, svalg m.m. 

 Eftersom att man kommit långt med tekniken kan man göra "kliniska tester, d v s undersökningar som bedrivs vid medicinska kliniker av specialiserad medicinsk personal som följer upp standard procedurer av metodiskt utförande. 
Man kan också göra det dermatologiska testet som består i att frivilliga personer provar produkten på huden under överinseende av en dermatolog. Eventuella irritationer i huden mäts med standardiserande metoder".
Djur i det här fallet är billigt för företaget att använda sig av, trots att det finns alternativa metoder. 

Jag kommer att lista produkter och företag som testar på djur och på företag som inte testar på djur. På så sätt sprids kunskapen vidare och förhoppningsvis väcks ett intresse hos de som bryr sig. Jag tycker att det är våran plikt att bry oss om vad vi gör med djuren och naturen. Särskilt när alternativen är många.
L'Oréal är en av de största bovarna när det kommer till djurtester, då de äger en rad underföretag. Här finns en lista på vilka L'Oréal äger och på vilka som testar på djur.


 
          Man kan också gå in på följande sidor för mer information: 
Uppdaterat 2014-03-12


Trackback
RSS 2.0