Trådning

Jag försöker lära mig att tråda (En metod för hårborttagning) och tacka vet jag mina kollegor som kan det där och kan lära mig.
Det ska bli kul att lära sig det här ordentligt och sen bepröva detta för ögonbryns- perfektion. Sen kan jag tillämpa detta på mina vänner också (Som vet hur gärna jag vill noppa deras ögonbryn).


Tårtkalas

Therese (http://tessans.se) och Maria har haft ett litet firande, för att markera "ålderdom och förfall", med tårtor och veganska bananmuffins (Som också blev mina totala favoriter!) Vem smäller annars i sig 6 stycken inom loppet av 45 min och får dessutom ett par med sig hem?

Det var allt en fin onsdag det!

 


Vemod

Jag är inte redo att lämna Orsa ännu. Är dessvärre så illa tvungen att åka hem och jobba röven av mig. Däremot har jag Lisebergs smygpremiärn på tisdag och tårtkalas på onsdag att se fram emot.
Det är bara att sätta sig på tåget imorgon för en sjutimmars resa mot Göteborg (Om jag nu kommer fram överhuvudtaget nu när småjans är och snor allt koppar).

Jag brukar aldrig klaga på vädret eller säga något om det men nu är råget måttat (Måttet rågat). Jag är trött på kyla och framförallt blåsten i kombination med snöblandat regn (Kan det bli värre än så?)
Om jag ber en bön till kvällningen, kommer det sol & värme då?

* Syrran hade ätit lax och hade dill mellan varje tand. Så hade hon det tills jag började undra över uppkomsten av den stora gluggen vid framtänderna.


"Skinnväst"

Jag köpte en väst i skinnimitation häromdagen (Som jag har letat! Det finns ju fan inga snygga, vegetariska kläder. Det mesta ser plastigt ut och jag hatar det.)
Pappa tyckte att jag såg ut som en mc-medlem i den. Och jag kan delvis hålla med honom. Jag ser inte lika sympatisk ut i den but what the hell!

“We are the facilitators of our own creative evolution.”
- Bill Hicks


Livet är hårt, sen dör man

Dagarna i Orsa går så djävulskt fort. Jag tyckte att jag nyss satt på tåget, som blev stående i Rättvik, och där jag hade en tjej med rejält odlat skägg (Tänk er Alexander Bard) bakom mig.

Vad har jag gjort i veckan? Jag har spenderat större delen av tiden med syrran och hundarna. (Jag skulle gärna ta med mig en av hundarna hem till Göteborg men efter att vi vaknade upp med 8 bajshögar på golvet så tror jag att jag betackar mig detta. En av hundarna var dålig i magen.)

Typiskt mig. Jag har blivit så lat att jag knappt orkar ta mitt arsle till bilen och hälsa på mina vänner.
Några vänner har jag träffat men inte många. Jag hoppas att ingen har blivit ledsen för detta. Jag behövde den här veckan för att vila upp mig.

---

Sandra bjöd in mig på deras bröllop i sommar! Så fruktansvärt roligt (och oväntat!) Tack!

Efter denna visit kommer jag inte tillbaka förrän till "homecoming-yran". För info.


 


Svensken i sitt esse

Det är alltid lika roligt att höra vad människor från andra länder har att säga om svenskar, vad vi svenskar gör och säger i olika sammanhang, som vi själva inte är medvetna om.
Det är inte sällan vi svenskar har åsikter och funderingar kring andras kulturella beteenden när vi själva befinner oss utomlands. Man tycker att italienare bara är ett enda stort svart, backslick med "Ciaooo beeelllaaa", Barilla och pesto. Mycket djupare än så blir det sällan inte, fastän det är mycket mer. Finländare har fyrkantiga, blåa ögon, är aggressiva och dricker rödtjut. "Perkele!" Sen vet man att de inte har mycket till övers för oss svenskar heller.
Den här primitiva uppfattningen kommer att röra även svensken.

Jag fick höra om en tämligen lustig grej av kvinnlig bekant, ursprungligen från det forna Jugoslavien som flyttade till Sverige i slutet av 80- talet och försökte göra sig bekant med Sverige genom att gå runt på stan lite. Det var vår, solen lyste och värmen började så smått smyga sig på människorna. Det var nästan tomt på gatorna men när hon började se sig om kunde hon se alla de saknade människorna stå och blunda, stående med ryggen mot husens alla väggar. Vad fan gör de? Tar de en siesta eller väntar de på bussen..?
Det tog henne en ett tag innan hon fattade att folk solade och att folk i Sverige vill ta vara på den sol man får. Så är det mars och solen lyser, så kan man vara säker på att svensken står slickad mot någon husvägg.
(Det har jag aldrig tänkt på, ärligt talat men om man ser sig om lite extra runt den här årstiden så kan man bevittna detta faktum).
 
En annan rolig sak hon berättade var "det svenska draget" hon inte kunde begripa sig på. Vad är det med den konstiga överläppen? Den är alldeles svullen. Det är framförallt män som har det.. Det är väl så svenskar ser ut bara, tänkte hon men med tiden fick hon höra talas om "snus".

"Tick tack". Varför säger alla "Tick tack?" Vad betyder det? Om man inte är van att höra det svenska språket, så pratar svenskar väldigt fort och det är lätt att man missuppfattas. "Tack tack" är det hon letar efter. (Och det är något jag får höra ofta, som svensk, att vi tackar för mycket. Vad vi än gör, vem vi än pratar med så tackar vi gärna flera gånger om).
Det är faktum, när man börjar reflektera över sitt beteende.
Pratar jag i telefon med någon i kundtjänst eller någon man inte känner, så nog fan slinker ett par hundra "tack" ur en. Och man kan ju börja undra varför.
Har man en riktig anledning att tacka, så ska man ju givetvis göra det men annars..? Tick tack. Pix pax.

Sen att svensken är konflikträdd, "lagom" och har svårt för att komma med direkta besked.. Det stämmer väl också till viss del men alla är ju inte likadana. Ville bara poängtera det.


Armringar

Är det bara jag eller är det bara jävligt snyggt med armringar? 90- talet var inte helt fyskam! Inte det forna Egypten heller.


Dekoration i håret

När man gör en så kallad "hair donut" så får man oftast hår över som vanligtvis viras runt själva bullen men det är för standard, tråkigt. Därför gjorde jag en rosett och satte ett hårspänne i mitten för att sätta den sista touchen på skiten.
Vill man gör det ännu roligare så kan man ta ett halsband och satte runt toffsen. Varför inte? Hur enkelt som helst och snyggt blir det, enligt min smak.

håruppsättning, rosett, hair donut, hair bun.
Diggar ni också utväxten eller?
Det är nackdelen med att ha svart hår. Och färgar man det inte snabbt nog ser man flintskallig ut. Jag och Donald Trump!

För svintohår

Jag har hittat en förbannat bra hårinpackning från Nak. Det här torra svinto- håret verkade ju inte vara mottaglig för någonting men det visade sig vara fel.
Andra utlovade produkter känns bara fett och geggigt. Det tyder ju på att det inte tränger in i håret utan lämnar en hinna utanpå hårstrået.
Den här produkten gör inte det utan faktum är att håret känns mjukare efter ett par gånger utan någon geggamojja- historia.

2 pluspoäng för att den både luktar gott och är fri från djurtester!

Dressed for..?

Jag köpte en klänning igår. Jag, klänning. Kors i taket.
Den är inte riktigt som de (få) klänningar jag redan har. Denna är svart på framsidan och vit på baksidan. Inte särskilt genomskinlig bak men jag får ändå välja underkläder med omsorg, antingen mamelucker eller mormorstrosor. Ja, såvida jag inte vill ta betalt för teatern alltså..

Jag bifogar en bild av dålig kvalitet.

 


Bela in a nutshell

Jag gick från jobbet ner mot busskuren i det här mörkret och går under ett träd med kvistar som sträcker sig flera meter runt omkring sig (Resten skulle man kunna räkna ut med röven men för att inte spoila det roliga måste jag fortsätta) och med min stora hår- knövel på huvudet fastnar jag givetvis i en av grenarna. Det inser jag först när kroppen är en meter före huvudet och jag inte kommer längre, helt enkelt.
För mig verkar det mer rimligt att en gren går av om man fastnar och fortsätter lunka på men den här grenen var ju mer utav en stockliknande variant och fick snarare mig att gå av än tvärtom.
Hela händelsen gav mig en frisyr som jag aldrig någonsin skådat och bara för den sakens skull gjorde jag ingenting åt saken utan åkte buss med en traditionsenlig sumobrottar- frisyr på sned. Kunde 80- talet, så kan jag!

Och den förbenade Kamprad- designade skiten jag tappade på tån för drygt två veckor sedan gav tån en riktig törn! Jag misstänker att jag stukade tån ordentligt och givetvis slår jag i den vart jag än sätter ner foten.
Vad sägs om att kapa fötterna OCH huvudet? Sen borde ju alla mina problem vara borta. Det borde funka. Det borde räcka med en torso.

Om inte annat borde jag hålla mig borta från allt vad träd heter..

Gardarobben

Garderoben har intagit sin plats i hemmet!
Det är svårt med möblemanget när man har blott 38 kvm till sitt förfogande och när jag köpte garderoben trodde jag att det skulle kännas trångt men det blev faktiskt bra!
Att lyckas fylla två garderober med bara kläder är inte illa pinkat. Bättre pinkat är det att jag tycker mig aldrig ha några kläder att ta på mig. Det måste vara en brud- grej det där..

Nu börjar lägenheten bli som jag vill ha den i alla fall men jag inväntar ändå en 2:a som jag står i kö på. Rokokosofforna tar mycket plats! Dessutom förstör de tapeterna med sina hårda kanter. Det blir dyrt att flytta härifrån.
Å andra sidan tänker jag inte leva resten av mitt liv i en etta.

Sen har vi de söta salt- och pepparkaren i svart & vitt! Finns att köpa på ÖB faktiskt.

När man sysslar med städning, montering av grejer, ommöblering or what the fuck ever, så behöver man bra musik! Annars finns det risk för att man tappar inspirationen.


Earth Hour

Det är jävligt mysigt att tända ljus och sitta i den dämpade belysningen men man gör det alldeles för sällan.
Jag och Andy släckte ner hela lägenheten för moder jord och skapade dessutom en schysst stämning. Win-win- situation!

Green is not a colour. It's a statement!


RSS 2.0