NYX lipstick

Billigt och bra! Och tyvärr Sverige, priserna ni erbjuder är skamliga trots att ni kallar det "billigt". Därför vänder jag mig till USA.
Jag satsade på neutrala färger den här gången, då alla andra läppstift jag har här hemma är allt från svart till rött.

Bildhjälp, någon?

Jag provar att göra bilderna lite större för att centrera dem lite bättre i inlägget men de liksom oskarpa. Varför? Det spelar nästan ingen roll vilken storlek jag lägger upp dem i.. Eller är det bara jag som ser att bilden är lite "otydlig"? Det syns väl mer i ansiktet där det är ljust.
 
Jag håller för övrigt på med designen, om man inte redan har lagt märke till det. Jag har fixat små buggar och försöker nu klura på en snygg header. Det är det svåraste.
Någon som har något tips eller? Inspiration, tack!
Jag har inte heller riktigt bestämt mig för färger och sådant på resten av designen men det brukar hamna på plats så småning om.
 
Sen kan ni ignorera den fula tavlan i bakgrunden. Den har jag ändå gett bort till lillasyster.

Hugg av den!

Ortopeden ringde för en stund sedan och kom med glädjande besked om min deformerade fot: Den skall opereras!
Skönt. Den här knölen har retat mig sedan jag var i 10 års åldern. 
 Jag har varit hos ortopeder förr och fått det klart för mig att foten inte går att göra något åt, att knölen skulle vara en del av min fot men om den har "växt" så tror jag banne mig att man kan göra något åt den. Så envis som jag är, ringde jag en annan ortoped som nu har konstaterat att det ligger ett extraben på ett annan ben (Ganska vanligt vid den här typen av åkomma) och att det faktiskt går att ta bort knölen. Nu slipper jag slita ut delar av mina skor bara för den där gigantiska jävla golfbollen som ligger och trycker på insidan. 
Det är många gånger jag har samlat kraft för att göra en "Saw" och bara såga av mig foten för att slippa skiten men det kanske är bättre med en knöl än en stump?
 
Och det ska bli skönt att slippa jobbet ett par veckor.
Operationen kommer dock inte att ske förrän om ett par månader, gissar jag. Har jag otur får jag operera lagom till vintern, så att jag ska hoppa runt med kryckor på ett ben för att sedan ramla och bryta ett annat ben och bli invalido. Huvudet ner och fötterna upp!
Skit i det. Jag är glad ändå!
 

MAC cosmetics blir fulsmink

Jag läste i våras om att MAC cosmetics skulle sälja in sig på den kinesiska marknaden. I Kina har man lagar som kräver djurtester för kosmetika. Detta kom jag på när jag läste Maddis inlägg för några dagar sedan. Och jag säger precis som henne: jag är så sjukt besviken på MAC. Ett av världens ledande makeup- företag blir helt plötsligt ett företag med fulsmink, dvs att sminket testas på djur. Detta betyder att jag inte handlar från MAC något mer! Fuck you, helt enkelt.
Tur att man har NYX, Tikei, Elf m.fl att välja på.
 

No 'poo - Ansiktsskrubb

Det finns en del bra ansiktsskrubbar på marknaden som inte innehåller silikoner och mineraloljor etc. men är man snål och tycker att det är ovärt det så tycker jag definitivt att man ska prova bikarbonatskrubb. Man blandar ihop antingen valfri olja (Mandel- raps- oliv- jojoba) eller också ricinolja med lite bikarbonat så pass att det blir en smet. Jag använder mig av ricinoljan (Som så känt driver ut smuts ur huden) och det funkar utmärkt på mig.
Man masserar upp smeten mellan fingrarna och masserar sen försiktigt in det i ansiktet. Små, cirkulerande rörelser. Tänk på att bikarbonaten ska sköta skrubbandet, så gnugga inte för hårt med fingrarna då du kan irritera huden. Är "smeten" för sträv/hård så blandar du bara ut med lite mer olja.
 Med ricinolja kan det var kletigt att tvätta bort med bara vatten, så jag använder mig av honung. Man ska absolut inte använda tvål och torka ut huden utan hellre försöka få bort ricinoljan genom att ånga bort den med vatten (Du kan läsa mer om det här.) eller också tvätta bort med vanlig olja. 
 
Jag vet också att det finns de som använder askorbinsyra istället för bikarbonat och jag rekommenderar inte det till den som har känslig hy. Då kan man räkna med att se ut som Samantha i SATC efter en kemisk peeling.
 
Andra använder sig av strösocker och olivolja. Jag själv skulle inte använda det i ansiktet då sockerkornen är alldeles för stora för att ha i ansiktet och utav det jag har lärt mig av hudvård så kan för stora korn i ansiktet förstöra huden. Ju mindre korn desto bättre.
Däremot kan jag rekommendera den s.k sockerskrubben till kroppen! Man blir alltså babylen och ren ända in i själen.
Salt har kommit på tal i skrubbsammanhang men det ska man inte använda. Det är direkt uttorkande.
Socker är däremot fuktbindande. Socker kan också ge finnar i ansiktet.
 
Om du tycker det du gör fungerar bra, fortsätt med det!

Blomexpert efterlyses

Jag följde med Andreas på hans släktträff i Säve igår (Det är som att komma till en annan värld - Bara åkrar, skog, djur och natur!) Och så fick jag syn på den här blomman. Den stack ut i mängden av alla tråkiga buskar och grenar. Vad är det för nåt? Det ser ut som något liljeaktigt?
 
Update: ÅH! Tigerlily var det. Skäms på mig.

Smink kan vara konst..

Och konstigt.

Smink var förr ett sätt att försköna sitt yttre; ta fram ansiktsdrag. Idag använder många sitt ansikte som en duk att lägga konst på. En del lyckas och en del misslyckas.
Ögonskuggorna har ju tagit över världen med regnbågens alla färger. Det handlar väl mycket om att fler blir inspirerade av alla Picasso- makeupartister som vågar ta sminket till en högre nivå. Fler målar sina ögonbryn i olika kulörer och nu har konsten nått läpparna.
Jag beundrar folk som kan låta fantasin flöda så. Visst kan man måla och kladda till något som ser snyggt ut för stunden men att få det att hålla eller snarare ha tålamod att underhålla en mer avancerad make är en helt annan femma. Man ska genomgå både dåligt väder, svettiga stunder etc. Hur fan lyckas man? Springa in på WC och pudra näsan tre gånger i timmen eller plocka upp fickspegeln lika många gånger för att hålla allt på plats? Jag säger som en pensionär känner på en långpromenad: Orka!

Vi har ju http://carnivalofsins.blogg.se
t ex. Hon är helt grym på smink och att utnyttja ansiktsduken till max. Där är det inte tal om mascara och läppglans. This is halloween! Och jag gillar't.

Hon kanske kan göra nåt sånt här, fast coolare? Och lite mer horror?Mr Bean- bil

Jag undrar vem som äger bilen. Den är lite rolig! Och som pricken över i:et har man lagt en nalle i baksätet.
Jag hade också kunnat ha en sådan här liten bil. Den går ju säkerligen inte så fort men får man panik vid omkörningar så får man slå ut golvet och göra en Fred Flinta - Springa järnet! Eller vagga sig fram och tillbaka i hopp om att bilen ska gå fortare, som jag och Mattis alltid fick göra i hans lilla Honda. Hysteriskt roligt!

Bröllop

Jag var på bröllop i Orsa förra helgen. Sandra gifte sig och blev fru Andersson!
Bröllopet var borgerligt och skedde utomhus. Och tur med vädret hade vi! Det är inte ofta man får säga det nuförtiden.
 De bjöd på smörgåstårta och hade en vegetarisk variant för sådana som mig. Det kan ha varit det godaste jag ätit i smörgåstårteväg! Makke "kocken" hade gjort något med keso och röd pesto samt guacamole och lite andra röror. En succé om ni frågar mig!
 
Deras bröllopspresent grävde jag (Eller, pappa grävde) ner 10 cm under marken. Det var ta mig fan bara sten i den där marken!
Men paret fick en karta att gå efter för att hitta fram till skatten.
 Man vet ju aldrig vad man ska hitta på att ge bort till folk. Det är ju en simpel lösning att ge bort ett kuvert med en slant i men hur roligt kan det vara? Lite annat kan man ju göra, även om man inte gör det alldeles för krångligt.
 

Med ålder kommer visdom

Jag hade faktiskt tänkt hålla bloggen vid liv, även om det stundtals verkar som att jag gett upp helt.
Det blir dock lite svårt att skriva eller uppdatera något när Blogg.se har fuckat ur så förbannat. Det har krånglat så länge jag kan minnas. Inte ens appen fungerar, vilket gör att man bloggar ännu mindre.
Ett litet plattformsbyte har varit på sin plats. Den enda som är bra med Blogg.se är designen som är så barnsligt enkel att jobba med. Allt annat är S-K-I-T.
Jag vill ju inte tappa mina gulliga anhängare här heller. Samtidigt så förstår jag om man tröttnar ur när en blogg aldrig uppdateras, som är utan header dessutom.
Med lite vilja, våld och Vaseline ska jag kicka igång bloggen ordentligt efter semestern. Först ska jag slå läger i vardagsrummet hemma, med filtar över bordet och böcker som får allt att hålla ihop. Sen ska jag kura in mig där under bordet ett par dagar för att klä av och på barbiedockor, leka affär, sova med snuttefilt och bara gå runt i en gammal t-shirt och blöja. Sen ska jag fylla 25. Den här härliga halva-vägen-till-femtio- ångesten vill jag hantera själv.
Och vad vill jag bli när jag blir stor? Jag hade nog, i min vildaste fantasi, kunnat tänka mig att bli fotograf. Fota en jävla massa band för olika tidningar bla bla bla. Jag har inte tänkt över det hela så noga. Att fota är så fruktansvärt roligt men jag har tyvärr tappat det lite grann. Å andra sidan borde jag kunna ge mig själv en ärlig chans och börja om igen. Öva mer, fota småband osv. Vad har man inte vänner till?

Så, babblet är slut. Återkommer efter helgen.
Höjt!

Released Unsigned

Jag tycker för övrigt att ni kan gå in på http://www.releasedunsigned.se/#band/151 och rösta på Night Terror!
 

Sommaren som aldrig kom

Sara var med till Orsa för första gången. Nå, hur var det där egentligen?
 
Världens sötaste lillasyster (Inte så liten längre!)
 
Det här är min pappa det. I sitt esse! Fin familj jag har <3
 
Ett monster slukar Orsa.. Kan vara monsterhanden af Bela.

Död åt Tengil

Jag hade tänkt uppdatera bloggen tidigare men jag varit både lat och upptagen. Nu har jag fått bannor av lillasyster som kräver att jag gör ett inlägg. Jag uppdaterar Instagram emellanåt också men jag är lika lat där iofs.
 
Jag är bitter på vädret. Mest för att man förväntas sol och sommar men jag vill inte kalla det här för sommar. Det är lika kallt ute som på höstkvällarna, det regnar mer än gärna och det gör att man gärna blir sjuk när man väl har semester. När man inte har semester lyser solfan som allra mest, man är frisk och event dyker upp en efter en på FB. Wtf! Vad har framtiden att erbjuda egentligen? Kollektiv depression deluxe.
Eftersom att sommaren gick åt helvete, så hoppas jag på en bra höst istället - Där regnet är ett minne blott!
 
I helgen ska jag på bröllop, vilket betyder att jag är åter i Orsa. Det är där jag trivs när jag har semester, för att det ä lugnt och skönt. Ingen stress, häng med syrran och goda vänner, pappas goda mat. Allt som saknas är mormor. Sorgligt men sant så sitter det fortfarande en enorm saknad inom mig. Det får ta sin tid helt enkelt. Det sägs läka alla sår.
 
Jag ska uppdatera med lite bilder i ett annat inlägg.
 
 
 
 
 

RSS 2.0