No 'poo - Ansiktsskrubb

Det finns en del bra ansiktsskrubbar på marknaden som inte innehåller silikoner och mineraloljor etc. men är man snål och tycker att det är ovärt det så tycker jag definitivt att man ska prova bikarbonatskrubb. Man blandar ihop antingen valfri olja (Mandel- raps- oliv- jojoba) eller också ricinolja med lite bikarbonat så pass att det blir en smet. Jag använder mig av ricinoljan (Som så känt driver ut smuts ur huden) och det funkar utmärkt på mig.
Man masserar upp smeten mellan fingrarna och masserar sen försiktigt in det i ansiktet. Små, cirkulerande rörelser. Tänk på att bikarbonaten ska sköta skrubbandet, så gnugga inte för hårt med fingrarna då du kan irritera huden. Är "smeten" för sträv/hård så blandar du bara ut med lite mer olja.
 Med ricinolja kan det var kletigt att tvätta bort med bara vatten, så jag använder mig av honung. Man ska absolut inte använda tvål och torka ut huden utan hellre försöka få bort ricinoljan genom att ånga bort den med vatten (Du kan läsa mer om det här.) eller också tvätta bort med vanlig olja. 
 
Jag vet också att det finns de som använder askorbinsyra istället för bikarbonat och jag rekommenderar inte det till den som har känslig hy. Då kan man räkna med att se ut som Samantha i SATC efter en kemisk peeling.
 
Andra använder sig av strösocker och olivolja. Jag själv skulle inte använda det i ansiktet då sockerkornen är alldeles för stora för att ha i ansiktet och utav det jag har lärt mig av hudvård så kan för stora korn i ansiktet förstöra huden. Ju mindre korn desto bättre.
Däremot kan jag rekommendera den s.k sockerskrubben till kroppen! Man blir alltså babylen och ren ända in i själen.
Salt har kommit på tal i skrubbsammanhang men det ska man inte använda. Det är direkt uttorkande.
Socker är däremot fuktbindande. Socker kan också ge finnar i ansiktet.
 
Om du tycker det du gör fungerar bra, fortsätt med det!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0