Dr. Hauschka Compact powder

Jag har varit på jakt efter ett puder som ska kunna ersätta MAC: Blot powder. Det var inte helt lätt men det kan tänkas att jag nått framgång. Dr Hauschka translucent face compact powder är mitt substitut.
 
Den har många fördelar:
  • Mattar ner t- zonen på ett kick utan att det ser ut som att man doppat hela ansiktet i en mjölpåse. 
  • Den är transparent även om den går i svagt hudfärgad ton.
  • Innehåller inga silikoner, mineraloljor eller parabener.
  • Den är inte testad på djur.
Den har dock två nackdelar:
  • Inte veganvänlig då den innehåller silke.
  • Luktar ros och nästan lite tantpudrigt men det är inte lika påtagligt om man använder en borste istället för puderpuffen.


Bästa tips mot torr hud

Jag tar tillbaka allt jag sagt om tidigare Aloe vera- produkter jag har testat. Det HÄR är den som är the shit!
Innan jag provade den här använde jag mig av Avivir och den hade en god läkande effekt men kändes som en mask av lim på huden. När den sen började ta slut och jag läste Julias inlägg om Sascos Aloe vera gel, tänkte jag att det kunde vara värt att prova. OM det var. Jag har fortfarande inte tackat henne för världens bästa tips om en riktig bra hudkräm som går till botten med torr hud. Med den här aloe veran och några droppar mandelolja, så är jag inte det minsta torr och det är tyvärr vanligt den här årstiden.
 
Innehåller inga mineraloljor eller parfym och är inte heller testad på djur (Såklart!)
Plus för att den är tillverkad i Sverige.

Det kunde ha varit domedagen

Jag vill bara berätta om min fantastiska dag jag har haft.
 
Först var jag och hämtade ut en spegel som jag hade beställt och verkligen sett fram emot att få ta hem. Paketet var avlångt & otympligt, vilket fick både puls och kondition att dra iväg på mig som på en gammal tant, även om jag bar paketet 400 meter.
När jag väl packat upp den, fått frigolit i hela lägenheten och dragit hit Andreas för att hjälpa mig att sätta ihop den, så visar den sig vara trasig. Så jävla typiskt va'. Det är lite Murphys law över det hela.. För det slutar inte där. 
 Jag gick helt oskyldigt förbi min kandelaber och råkade köra in ena skinkhalvan i den (Dålig kroppsuppfattning). Kandelabern kastar sig offervilligt efter mig och slår av sig ena armen. Jag borde börja grina vid det här laget men istället ställer jag mig och tittar på eländet, konstaterar att den är trasig. Det är inte en synvilla, ingen dröm. En arm ligger på golvet och fem ljusstumpar som spridit sig över hela 38 kvadratmeter. Jag tog vävtejp för att försöka sätta fast armen tills jag skaffat med något dunderlim. Och det fick det hela att se så fruktansvärt tragiskt ut:
 
Det körde mitt humör i botten. 
Och jag har ingen att skälla på. 
 
Jag avslutade kvällen med Michaela, god mat och knäck. Så, än har jorden inte gått under..

NYX - Doll eye volume mascara

Mitt senaste fynd från NYX - Doll eye volume mascaraDet här är min nya favorit!
Inte nog med att den förlänger fransarna, den gör dem även fylligare. Borsten känns nästan sträv och sveper om varenda ögonfrans.
 

Löslugg

Jag har länge varit sugen på att skaffa lugg. Samtidigt hinner jag tänka efter och inser hur lång tid det tar att få den att växa ut igen. Tacka vet jag löslugg!
För nästan en hel Von Linné fick jag en löslugg som var "anpassningsbar", dvs att man kunde frisera luggen själv genom att klippa, tunna ur osv. Det var ingen lek att få den jäveln rak vill jag påpeka! Carro fick komma och klippa den åt mig. Luggen är av fibersyntet (?), så den går att forma med tänger om man vill. Haha, den här luggen är liksom lite rakare än vad mitt övriga hår är. Det ser weird ut, vilket betyder att jag måste platta resten av håret också. Håret lägger jag aldrig någon längre tid på..
 
Ser jag ut som en munk månne? Med min nya vinterjacka och den här luggen kanske jag får en plats i katolska kyrkan. Det hade varit skönt. Då hade jag haft en anledning att säga upp mig från jobbet.
(På bilden nedan har jag bara satt fast luggen utan att styla det och därför ser det konstigt ut. )
 

Halleluja

Jag var och hämtade ut mitt paket från Ellos idag därifrån jag beställt min 5-armade ljusstake men när jag öppnade paketet så var ljusstaken en halvmeter kortare än jag föreställt mig. Jag var helt säker på att den var 150 cm men den var blott 98 cm. Vilken jävla besvikelse! Som att tro sig ha köpt en minigris och sen sitta med en 80 kg sugga ett halvår senare.
 
Sen köpte jag ett förvaringsskåp på Biltema för 119:-. Det är tänkt att ha till diverse sminkgrejer som ligger och skräpar i lådan etc.
 Istället för att sätta upp det på väggen, ställde jag det på sidan under sminkbordet. Inget lim & inget annat att sätta fast det med, fick jag ta den svenska psalmboken till min räddning. Fungerade alldeles utmärkt.
Det ska tilläggas att sådana här konstiga lösningar är lite av min grej - Man tager vad man haver tills man löst det på riktigt. Jag hade en flyttkartong målat i svart till bord i över 1 år när jag precis hade flyttat hemifrån. Det var tider det!
 

DIY - Linne med snörning

Medan tjejerna pysslade igår gjorde jag om ett baslinne från H&M. Jag härmade Anastasia rätt igenom. Jag tycker att det är så förbannat snyggt med korsett- snörning på kläder. Jag använder dock aldrig själv. Tycker inte att det passar mig riktigt men sen beror det på vad man har till och hur man bär upp det. Nu satte jag ju slitsen precis mellan brösten och gjorde den tyvärr lite för lång. Därmed får jag välja BH med omsorg, annars får jag börja ta betalt.
 
1. Linnet i sitt ursprung. Klipp precis mitt i linnet mellan brösten, så långt ner du vill ha slitsen.
 
2. Vänd linnet ut & in och nåla in kanterna där öljetterna ska sitta.
 
3. Gör hål för öljetterna med antingen en håltång, sax eller något annat som inte gör hålet så stort.
Öljetterna sätts fast med hjälp av ett verktyg, som följer med förpackningen, samt en hammare för att slå ihop dem.
 
 4. Välj ett bra snöre att trä igenom öljetterna. Jag använde mig av ett smalt satinband.
 
Klart!

Sunday afternoon

På söndag åkte jag till Sara för pyssel. Vi bakade toffifee, mozartkulor och (brända) chokladkolor.
 
Sara "Masken".
 
Röda ögonbryn sätter färg på den här gråa jävla vintern.

Dancing in the rain

Den här veckan har jag legat på latsidan när det gäller internet. Det beror främst på att jag jobbat mycket och varit trött efteråt. Jag tog dock igen allt roligt i helgen.
 
Lördagen spenderade jag med Mirre & Mattis som kom över och julbakade. Vi gjorde knäck och "strykande åtgång" (En typ av fudge/marknadsnougat).
 Knäcken ställde vi ut på balkongen för att det fanns för lite plats i frysen. När vi skulle hämta in och smaka av det så har de fått sig ett vattenbad. Det slutade med att knäcken blev slemmigare än en gamlingars sista hosta (Jo, under helgen här har Göteborgs kalla vinter blivit ett minne blott och nu är Göteborg i sitt ursprungliga skick: Blött och rått.) Kul jul.
Det var jävligt synd på knäcken, för den blev precis som den skulle. Perfekt i konsistensen och allting. Gör om, gör rätt!
 Den s.k strykande åtgången blev inte heller någon riktig hit. Misstänker att blockchokladen hade något med det hela att göra. Den var nog för mörk. Jag ska försöka mig på en ny variant i veckan. 
Sen avslutade vi det hela med att slänga ihop en jävligt god pastagratäng.
Jävligt trevlig kväll!
 

Snickers

I år kommer jag att vara ledig på julaftonskväll och juldagen. Det är första gången jag är ledig jul på 7 år tror jag. Därför kommer jag att slå stort på att laga en massa god vegetarisk julmat och julgodis.
Idag har jag bemödat mig att göra hemmagjorda snickers, eller "Stephickers" som min syrra kallar dem.
 
Tips: Dessa godbitar tenderar att bli lite för söta för min smak, därför har jag i aningens mindre socker och dessutom en lite mörkare blockchoklad men det är som sagt en smaksak.
 

Faces of meth

Ni har väl inte missat det här? Fyfan, vilken elak jävla skit folk producerar hemma i stugorna. Och man tar ett sådant här preparat frivilligt?! Att det sen leder till ett beroende är en helt annan sak. Bara att introducera sig själv för det här monstruösa preparatet.. Det är som är såga av grenen man sitter på.
Det är nästan konstigt att de lever så länge som de gör. Ni har en gammal artikel här också.
Jag får nog sova med lampan tänd i natt..
 

Omröstning

Till höger om menyn har jag lagt in en omröstning på vad ni vill se mer av här. Väldigt töntigt men nu är den där den är och det finns en bra anledning.
 
Tanken med omröstningen är att jag ska få idéer på vad jag kan blogga (mer) om - Då jag faktiskt tycker att det är ett roligt tidsfördriv.. Och jag gör det här för att det finns återkommande läsare och jag är mest nyfiken på varför. Jag misstänker att det finns en blandad kompott där ute. 
 
Internet är bästa sättet att yttra sig, bara man inte klampar i klaveret (Vilket jag har gjort tiotusentals gånger förut men också tagit lärdom av det!) men det är ypperligt sätt att avreagera sig på oavsett. Vill inte Andreas höra om skor, kläder, smink eller whatthefuckever så finns det säkert någon där ute som orkar höra om 'ett.
 
Kom ihåg: Jag vill gärna ha era åsikter när jag skriver om något som får er att reagera. Ni måste inte hålla med. Faktum är att det vore trevligt att få något att diskutera om. Vi håller det sakligt bara.
 

The list

Ey, det var länge sen jag gjorde en lista! Och mina svar är dummare än de någonsin varit. Kanske ställer man sig frågan varför jag svarar på dem överhuvudtaget.
Fredagen sa så här:
 
- HAR DU..
Folköl i kylen? Öl gjord på folk? 
Något husdjur? Tyvärr inte, men å andra sidan vore det rena djurplågeriet att ha ett djur i den här lilla lägenheten. 
Någon favoriträtt? Svårt att svara på. Jag älskar mat bara!
Puder på dig? Bebispuder? Det ska vara bra att ha på ögonlocken innan ögonskuggan har jag hört! Men nej, det brukar jag inte ha.
Några framtidsplaner? Jag vill åka på en roadtrip med syrran i USA. Därför ska det bli kul att läsa vad Baby Strange får uppleva i Kalifornien! 
Någon sjukdom? Nej men en massa friskdomar, fördomar och svordomar.
Gymkort? Mmm. Jag har en fräck rosa outfit, svettband, massor av proteinpulver i bagen och energidryck i kylskåpet.. Å andra sidan kanske inte. Svar nej på den.
En homosexuell kompis? Nej, och hade det spelat någon roll isåfall?
Duschat idag? Nej, jag försöker undvika sånt. Jag kanske åker ner i avloppet då (?)
Någon kompis som snarkar? Konstigt att jag inte tagit reda på det. Sånt borde man ju veta!
Någon vän som spelar i ett band? Ja, \M/!
Några MVG:n? Ja, men de betygen har väl gått ut i datum.. Gammel har tagit mig nu.
Någon som förstår dig? Förhoppningsvis! Annars vore jag ju tragisk rakt igenom.
Något beroende? Kaffe.
Fikat idag? Jag klämde i mig en Lindhs Sea salt choklad... Och kaffe.
Nagellack? Om jag har nagellack.. Är det en fråga eller ett påstående?
Någon vän som bor i ett annat land? Ja, Ana och Jonas. KOM TILLBAKA! <3
 
- VEM..
Avskyr du? Jag vet inte om det är någon särskild som verkligen antar den tronen ensam. Det är svårt att nämna någon men jag säger Fredrik Reinfeldt. Killen som tillsammans med sitt moderat- crew förstörde Sverige (Y)
Delar du mest minnen med? Syrran.
Längtar du mest efter? Mormor. Jag drömde & kramade om henne härom natten, grät floder på hennes axel för att hon inte hade kommit tillbaka ännu. 
Stör du dig på? Gunilla Persson. Wtf, människa?! 
Gosar du med? Andreas.
Lagar mat? Jag eller någon jag betalat för att göra det.
Diskar? Maskinen.
 
- VILKEN..
Tidning läser du? Aftonbladet & metro.
Buss åker du oftast? 17, 25 och 52.
Dag fyller du år? Det beror väl på vilken dag den 18:e augusti infaller..
Årstid föredrar du? Sommaren - Om det är en riktig sommar och ingen halvdan skit som vi hade häromsistens. Annars ÄR ju vintern jävligt mysig som den är nu: Kallt som fan & massa snö.
Stad är du uppväxt i? Ha, stad? Jag är född i ett stall, typ. I Orsa. Jag & Jesus.
 
- VAD..
Gör du nu? Bloggar, städar, dricker alkoholfritt vin, lyssnar på musik.
Gör dig till en bra människa? Jag vet inte. Någon som har något att säga om det? Syrran? Pappa?
Gör dig till en dålig människa? Jag ljuger aldrig men skulle kunna vara ärligare genom att yttra mig mer i vissa sammanhang. Jag borde ta problemen medan de ligger i vaggan, so to speak.
Vill du arbeta med? Människor. Jag vet bara inte hur, var eller när. Är sugen på att börja om och göra nåt helt nytt. Målare? Då kanske jag kan måla om både väggar och människor. Win - win!
Är roligast just nu? Att jag ska på inflyttningsfest imorgon!
Har du på dig nu? Skiddräkt. Här inne är det 17 grader. 17 grader!!! Är jag inne i ett tält eller?!
Har du för smink idag? Inget. Ingen idé. Jag är så torr i ansiktet att allt spricker. Bela- smink: Crackle - No thanks!
Äger du för skor? Svarta i skinnimitation.
Har du för storlek i skor? 38.
Läser du för bok? Avig Maria. Snart Blod eld död.
Ska du göra nu? Dricka upp mitt vin och fortsätta städa.
 

Sacramento idioto

Det här är vad som ska föreställa ett par leggings som blivit tvättade i maskin på 60 grader. Gissa om jag blev överraskad när jag skulle sätta på mig dem? Allt var ihopklistrat som en stor tejpbit. Jag fick slita isär tyget som hade kysst varandra så fint. Nu är de förstörda. Och vart fan hittar jag ett par likvärdiga latex-leggings?
Jag fattar inte hur de kunde hamna i tvättpåsen..
 
Mitt tips till er:
Följ de tvättanvisningar som anges or else.. 
 

Fre - Godaste alkoholfria vinet

I dag är det 4 år sedan jag slutade dricka alkohol. Jag ska ändå erkänna att i år har jag tänkt: "Ge mig en rejäl grogg!" Inte för att döva någon smärta eller nåt utan för att jag ville påminnas om vad det handlade om. Det räcker dock att se "Hangover" för att minnas allt på en millisekund.
 Däremot totalt älskar jag att ta ett glas kallt, alkoholfritt vitt vin. Sorgligt nog har de slutat sälja/producera det vin jag höll varmt om hjärtat. Jag köpte på mig ett par flaskor och har några kvar, men sen då? Vad ska jag gött'a te' det med när jag tagit sista droppen av mitt älskade Fre?
 
 
Någon som har något tips på något gott alkoholfritt vitt vin?

Drama

Jag berättade för Facebook om min lilla upplevelse på 17- bussen igår, så jag tänkte att jag drar den här också (I en betydligt längre version).
 
 Bussen hade precis lämnat min håll plats och hade knappt åkt 2 meter förrän den stannade igen. Jag satt där jag satt och hade alldeles för stor fokus på Wordfued för att överhuvudtaget reagera att det faktiskt har uppstått en situation där framme i förarsätet men jag började så smått bli otålig och ställde mig upp för att checka in läget. Jag ser en kille som står framför bussen på så sätt att bussen inte tar sig vidare och det här retar ju förstås upp folket i bussen och inte minst en tant som satt längst fram i jag-mår-illa-av-att-åka-buss-stolen.
Samtidigt som busschauffören håller en dialog med någon från Västtrafiks kontor, pratar den här tanten med killen på utsidan genom rutan. Jag hör fraser som: "Försäkringen gäller inte! Nej, det gör den inte! Du försökte ju själv bli påkörd av bussen!!! Jo, det gjorde du! Försäkringen gäller inte, sa jag!!!!". Hon gapar till den milda grad och vänder sig sedan till oss i bussen och upplyser alla om att försäkringen gäller inte om man själv försöker bli påkörd (No shit, Sherlock!)
Tanten vänder tillbaka på huvudet mot killen på utsidan och gapar: "Håll käften själv!"
Wow, tänkte jag. Sådant här upplever man ju bara när man intagit soffläge och har TV:n igång. Snacks på den och vi har en hemmakväll!
 Tanten fortsätter att hålla låda, busschauffören försöker få henne att hålla tyst och fler passagerar börjar bli stressade & obekväma av att de inte får lämna bussen och börjar gapa att han ska öppna dörrarna. Någon försökte bända upp dörren också (Haha, ett smärre misslyckande på min ära! Nog för att bussarna är i sitt sämsta skick, men det funkar nog inte att försöka klämma igenom ett par körviga fingrar mellan två glasskivor).
Samtidigt tittar alla vi ut på nästkommande bussar som en efter en passerar oss, folk som nyfiket måste luska i vad som händer, bilar som stannar. Där stod vi som om vi blivit utsatta för ett bankrån.
 Mitt i allt kommer en polispiké i full sula mot oss och ut hoppar 2-3 poliser, tar tag i den här den här killen som orsakat sådan kaos och slänger iväg honom åt sidan. Strax där efter kommer en vanlig polisbil med ytterligare några poliser. Tanten är snabb nog att dra sin historia och förbannad är hon: "Han försökte bli påkörd! Han hoppade framför bussen! Han kom där och sprang här. Han skulle väl med bussen!"
Slutet på den här historian är som en jävla cliffhanger där man liksom vill veta vad som egentligen hade hänt; orsak, vad hände sen osv. Nej, allt blev som en jävla "To be fucking continued"..
Sen fick vi åka vidare och plötsligt var lugnet som om ingenting hade hänt.
 
Det är en vanlig dag på väg till jobbet, det!

Idioti när den är som bäst

Årets likvaka har vi på... Liseberg!
 
När jag och Mirre var på Jul på Liseberg förra fredagen upptäckte jag att det fanns mer kadaver i de små ombonade stugorna än det fanns något juligt, gott godis att stoppa i sig. 
Det var som att gå en turistrunda på ett bårhus. Det var pälsar överallt från alla sorters djur, skinn och tillochmed tavlorna som fanns i någon butik i det s.k "Lappland" innefattade något dött djur. Har vi inte kommit längre?! 
För att inte tala om de stackars djuren som står där och häckar till ingen nytta. Sen kommer väl det någon unge om dagen som ska klappa de där getterna så att de kan stressa lite extra. Nej, fy skäms på er!
 
De som resonerar att "det är bra att ta hand om det som blivit över av djuret, istället för att slänga det" så kan väl jag föreslå att vi tar hand om döda människors hud också då, istället för att kremera eller lägga det under jorden? Tänk vilka resurser man skulle få! Då kunde man kanske stryka tant Ada's hud och göra ett par skinnhandskar av henne. Varför inte? För så sett är det ingen skillnad på djur och människor. Hud som hud. 
 Jag har fattat att alla inte tänker som jag där, men det är ändå konstigt att man kan tycka att t ex päls är okej. Päls är sådant där som verkligen sticker i ögonen på mig. Det är så urbota korkat och framförallt empatilöst. Det skrämmer mig faktiskt samtidigt som det gör mig väldigt ledsen.
 Ärligt talat, vad för nytta gör en låt säga.. Rävsvans runt en krage på en tjock dunjacka? Helt onödigt! Att använda päls som dekoration är lika rubbat som att Ed Gein använde människohud till lampskärmar etc. Det är min personliga åsikt om det hela.
 
Känns mindre bra att jag som skattebetalare är med och pröjsar detta Liseberg.
 
Jag själv köper inte ull av olika slag, päls eller skinn. Jag vill inte gagna det där helvetet som djur får genomlida. Och jag är med & säger STOPP!
Är du?

Little Red Riding Hood goes black

 
Kappan från Queen of Darkness anlände för några dagar sedan. Jag beställde den ifrån Tyskland och det tog bara någon enstaka dag innan den var framme. Smidigt!
 
Som tur jävla var satt kappan som den skulle också. Även om den ser lite stor ut så känns den bra. Det betyder att jag kan ha något under kappan utan att jag blir lika (o)rörlig som en Michelingubbe.
Och den har en sådan där stor härlig luva! I'm in love!
 
Helbild kommer väl när jag lyckats pressa ihop mig själv för att få plats i kameran.

200 skott går till...

Jag är väl sådär bitter som bara jag kan vara. Men ärligt talat. Ett par saker har jag fått alldeles nog av:
 
1. Menskoppar - Måste man skriva om det precis överallt? Facebook, bloggar, forum.. Vet vi inte allt vi behöver veta om det här nu? Och måste man skylta med att man använder det? Intresseklubben antecknar eller?
 
2. SD - Jag är lika trött på SD som jag är på att läsa "smarta" och politiskt korrekta motargument. Ja, vi hatar SD men varför ge Sverigedemokraterna så mycket plats? Ju mer man uppmärksammar och visar sitt hat mot dem, desto större växer de sig. Mata inte odjuret!
 
3. Västtrafik - Nu ställer de in hela 2 bussar på min hållplats. Ska jag gå till jobbet eller? Jag kan inte riktigt lägga ihop ett och ett när det kommer till trängselskatten och Västtrafiks nya tidtabeller/linjer. Ibland är tid viktigare än pengar och snart höjer de priserna på kollektivtrafiken igen. Hur man än gör, förlorar man?
 
4. Television - Bara en massa hjärndöda reality- shows. Jag kunde inte bry mig mindre om hur rika medelålderskvinnor i USA lever.. Tacka vet jag Netflix/Viaplay!
 
5. Optimerad bemanning - Synonym för "slaveri". Ett ypperligt sätt att förstöra människor med stress och ovisshet. Rent långsiktigt kommer det här att bli en dyr historia. Politiker borde inte få vara politiker. Särskilt inte om man inte varit på golvet först, för det är så samhället ser ut. Ju högre upp i pyramiden man är, desto mindre vet man om någonting.
 
Jag har hört att det är bra att mörda folk i sin fantasi. Det hjälper en att bli av med ilska. 
Jag vet inte hur många gånger jag har mördat Fredrik Reinfeldt och hans anhängare, likförbannat är jag arg. Jag får fortsätta.. Kill, kill, kill!

Pinchos

Jag och Andreas var på Pinchos igår. Bästa matstället/tapasbaren i Göteborg so far! Minus för atmosfären då det är ganska hög musik men stort plus för maten! Mycket vegetariskt, vilket annars är en sällsynt variant på menyerna i stan.
Tanken med det här stället är att man är sin egen servitör för att kunna hålla matpriserna nere. Man beställer maten via telefonen och får sedan hämta maten själv vid köksbaren. 
 
 Jag är en sucker för frozen cheescake och därför är Pinchos något alldeles särskilt för mig, som faktiskt har en sådan blåbärsvariant på dessertmenyn.
Sen quesadillas med chili och majsaioli samt canneloni fyllda med spenat & ost till varmrätt.
Har ni inte varit där än, så rekommenderar jag det varmt!

RSS 2.0