Drama

Jag berättade för Facebook om min lilla upplevelse på 17- bussen igår, så jag tänkte att jag drar den här också (I en betydligt längre version).
 
 Bussen hade precis lämnat min håll plats och hade knappt åkt 2 meter förrän den stannade igen. Jag satt där jag satt och hade alldeles för stor fokus på Wordfued för att överhuvudtaget reagera att det faktiskt har uppstått en situation där framme i förarsätet men jag började så smått bli otålig och ställde mig upp för att checka in läget. Jag ser en kille som står framför bussen på så sätt att bussen inte tar sig vidare och det här retar ju förstås upp folket i bussen och inte minst en tant som satt längst fram i jag-mår-illa-av-att-åka-buss-stolen.
Samtidigt som busschauffören håller en dialog med någon från Västtrafiks kontor, pratar den här tanten med killen på utsidan genom rutan. Jag hör fraser som: "Försäkringen gäller inte! Nej, det gör den inte! Du försökte ju själv bli påkörd av bussen!!! Jo, det gjorde du! Försäkringen gäller inte, sa jag!!!!". Hon gapar till den milda grad och vänder sig sedan till oss i bussen och upplyser alla om att försäkringen gäller inte om man själv försöker bli påkörd (No shit, Sherlock!)
Tanten vänder tillbaka på huvudet mot killen på utsidan och gapar: "Håll käften själv!"
Wow, tänkte jag. Sådant här upplever man ju bara när man intagit soffläge och har TV:n igång. Snacks på den och vi har en hemmakväll!
 Tanten fortsätter att hålla låda, busschauffören försöker få henne att hålla tyst och fler passagerar börjar bli stressade & obekväma av att de inte får lämna bussen och börjar gapa att han ska öppna dörrarna. Någon försökte bända upp dörren också (Haha, ett smärre misslyckande på min ära! Nog för att bussarna är i sitt sämsta skick, men det funkar nog inte att försöka klämma igenom ett par körviga fingrar mellan två glasskivor).
Samtidigt tittar alla vi ut på nästkommande bussar som en efter en passerar oss, folk som nyfiket måste luska i vad som händer, bilar som stannar. Där stod vi som om vi blivit utsatta för ett bankrån.
 Mitt i allt kommer en polispiké i full sula mot oss och ut hoppar 2-3 poliser, tar tag i den här den här killen som orsakat sådan kaos och slänger iväg honom åt sidan. Strax där efter kommer en vanlig polisbil med ytterligare några poliser. Tanten är snabb nog att dra sin historia och förbannad är hon: "Han försökte bli påkörd! Han hoppade framför bussen! Han kom där och sprang här. Han skulle väl med bussen!"
Slutet på den här historian är som en jävla cliffhanger där man liksom vill veta vad som egentligen hade hänt; orsak, vad hände sen osv. Nej, allt blev som en jävla "To be fucking continued"..
Sen fick vi åka vidare och plötsligt var lugnet som om ingenting hade hänt.
 
Det är en vanlig dag på väg till jobbet, det!

Kommentarer
Postat av: Syster

Haha roligaste är ju försäkringsbiten! Hahaha

2012-12-06 @ 21:58:49
URL: http://nattstad.se/fuffi
Postat av: bela

tanten är ju utan tvekan jävligt provocerad av händelsen. hon missade väl en bra plats i kön på konsum..
hade den chauffören öppnat dörrarna så hade vi troligtvis fått en väska- i-huvudet-på-en-idiot-situation också tack vare henne.
i just loved her!

2012-12-06 @ 22:34:02
Postat av: Michelle

Hahahaha kärringar alltså !!

2012-12-07 @ 13:59:08
URL: http://www.michellebeit.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0