Idioti när den är som bäst

Årets likvaka har vi på... Liseberg!
 
När jag och Mirre var på Jul på Liseberg förra fredagen upptäckte jag att det fanns mer kadaver i de små ombonade stugorna än det fanns något juligt, gott godis att stoppa i sig. 
Det var som att gå en turistrunda på ett bårhus. Det var pälsar överallt från alla sorters djur, skinn och tillochmed tavlorna som fanns i någon butik i det s.k "Lappland" innefattade något dött djur. Har vi inte kommit längre?! 
För att inte tala om de stackars djuren som står där och häckar till ingen nytta. Sen kommer väl det någon unge om dagen som ska klappa de där getterna så att de kan stressa lite extra. Nej, fy skäms på er!
 
De som resonerar att "det är bra att ta hand om det som blivit över av djuret, istället för att slänga det" så kan väl jag föreslå att vi tar hand om döda människors hud också då, istället för att kremera eller lägga det under jorden? Tänk vilka resurser man skulle få! Då kunde man kanske stryka tant Ada's hud och göra ett par skinnhandskar av henne. Varför inte? För så sett är det ingen skillnad på djur och människor. Hud som hud. 
 Jag har fattat att alla inte tänker som jag där, men det är ändå konstigt att man kan tycka att t ex päls är okej. Päls är sådant där som verkligen sticker i ögonen på mig. Det är så urbota korkat och framförallt empatilöst. Det skrämmer mig faktiskt samtidigt som det gör mig väldigt ledsen.
 Ärligt talat, vad för nytta gör en låt säga.. Rävsvans runt en krage på en tjock dunjacka? Helt onödigt! Att använda päls som dekoration är lika rubbat som att Ed Gein använde människohud till lampskärmar etc. Det är min personliga åsikt om det hela.
 
Känns mindre bra att jag som skattebetalare är med och pröjsar detta Liseberg.
 
Jag själv köper inte ull av olika slag, päls eller skinn. Jag vill inte gagna det där helvetet som djur får genomlida. Och jag är med & säger STOPP!
Är du?

Kommentarer
Postat av: Rebecka

SV: Aaah, åh fan, tack för tipset! :P Använder dock inte det alltför ofta, men får väl hålla bättre koll på vad som är i krämerna man köper i framtiden, för det funkar ju inte att springa med sår i händerna hela vintern, haha :P

2012-12-03 @ 14:10:54
URL: http://annorlundamenvanlig.blogg.se
Postat av: Miss Naily A Fucking Rockstar!


Oj, är tant Ada så hårig så man kan göra pälsvantar av henne? Coooolt!

(Förlåt för min dumma kommentar men det kliade i fingrarna.)


Svar: Sv: Haha, nej. Men skinn alltså. Jag var lite stressad när jag skrev inlägget, så att jag blandade både skinn-och päls-åsikterna med varandra ;)
belaland.se

2012-12-03 @ 19:32:22
URL: http://www.heysugarmagazine.se/missnaily
Postat av: Frida

De enda mina "skinn"jackor är gjorda av är nån form av plast.

Nog för att jag äter kött (Var vegetarian, men hatar grönsaker så jag mådde skit), men för de tänker jag inte klä mig i döda djur. Likaså gäller sminket/andra typer av produkter jag använder - inga djurtester i mitt hem! :)

Svar: sv: Jag använder ju skinnimitation men aldrig äkta läder. Inte ens lite. Fusk är fusk och för mig är det okej.Det är bra, Frida! Fortsätt så! Man gör ett medvetet val. Det finns så mycket produkter där ute som är BRA och som inte testas på djur, så varför gagna företag som gör det?
belaland.se

2012-12-04 @ 19:20:04
Postat av: Nicole

Åh snälla får jag sno din Ed Gein kommentar? helt underbart perfekt :D

Svar: sv: Kör hårt! :D
belaland.se

2012-12-10 @ 23:09:02
URL: http://visombryrossomdjuren.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0