I need a vacation

Vad gäller min nuvarande arbetssituation så känner jag så här:

arnold schwarzenegger

Även om jag ska åka iväg till Orsamåndag och stanna där en vecka, så är det inte tillräckligt med ledighet för att vila upp den här gamla kroppen.

Belaland.se


Detta kan bli lättare att komma ihåg, för den som har kort minne och/eller dyslexi.

Hårfästet långt upp i norr

Vem är sämst på att uppdatera bloggen? Det lär ju inte vara Stockholms innerstads- fjortisar. Nej, jag tror bestämt att Hisingens egna dalkulla antar tronen där. Sorry guys.
Jag har som omtalat tröttnat på blogg.se och håller för närvarande på att byta. Eller jag tror att jag ska byta. Hur som helst ska jag byta namn på adressen, vilket kommer att bli fixat i dagarna. Sen om jag är kvar på blogg.se eller skapar en ny på Wordpress blir en annan fråga. Det är tydligen meckigt att syssla med sådant där.. Och jag sysslar inte med "meck". Alltså blir det sällan något gjort. Designen ska väck också. Allt är ju som en stor havregrynskatastrof, och jag är så väldigt medveten om det. MEN meckigt meckigt meckigt och allt kräver tid.


Det är sådant här som kallas egopics. Alla hatar och älskar det.
Håret är inte lika långt som Fridas men det ska väl kanske bli någon dag, om hundra år.

Såga inte av grenen du sitter påDet finns fler videos på liknande incidenter som jag har svårt att hitta men det som är underhållande med allt detta är att stjärnorna tar fan ingen skit. Och bästa videon är när Keith Richards drämmer till ett fan med sin gitarr ett par gånger och sen återgår till sitt lirande. Lite underhållande får jag säga.

60 questions to answer

1. Vad skulle du vilja heta? Bela.
 
2. Vad för plagg skulle du aldrig klä dig i? Päls-/eller skinn!
 
3. Nämn 5 saker du inte tycker om. Hyckleri, dåliga argument, Moderaterna, avskavt nagellack & för korta byxor. (6: Folk som tränger sig i köer!)
 
4. Vad tycker du är obehagligt?
När någon berättar om smärtupplevelser, som t ex förlossningar eller när någon bryter en arm, hugger av sig ett finger osv. Allt som kan tänkas göra ont. Jag mår riktigt illa av att höra sådant.

5. Vad är det mest obehagliga du sett? http://features.peta.org/ChineseFurFarms/. Nu har jag inte sett videon på flera år och tänker inte göra det igen, så jag är inte helt säker på att jag fått med rätt video men något åt det där hållet är utan tvekan det vidrigaste jag sett.
 
6. Nämn 5 saker du tycker om. Kolla upp fakta (Fakta innefattar inte bloggar, Wikipedia eller andra sk "bar- fakta"- källor), människor, filosofera, lyssna på musik efter min smak och djur (Inte insekter dock!)
 
7. Har du haft ett seriöst förhållande? Ja.
 
8. Vem vet mest om dig? Mina närmaste vänner och syrran (Hon räknas väl mer eller mindre som en av mina närmsta vänner också).
 
9. Vad gör du på fredagskvällar? Har jag otur så jobbar jag och har jag tur så kan jag spendera tiden antingen med vänner eller också film med Andreas.
 
10. Bästa filmen du någonsin har sett? Det där är en sådan oschysst fråga! Det finns alldeles för många bra filmer för att sen nämna bara en. Tänk om någon blir ledsen?
Jag gillar filmer som antingen är helt iskalla (Skoningslösa mördare bla bla), förmedlar känsla eller som bara är ren och skär splatter. Skräck/rysare/thriller/drama.
 
11. Hur ser det perfekta plagget ut? En tröja har antingen spets eller också utsvängda armar-/eller ben om det rör sig om ett par byxor. Woodstock- byxor/bootcut är det optimala!
 
12. Har du någonsin varit full? Ja, men det är väldigt länge sen.
 
13. Har du testat droger? Jag har provat cannabis och det var inte min kopp te!
 
14. Röker du? Dessvärre, men bara Prince Gold.
 
15. Snusar du? Nej.
 
16. I framtiden ska du..? Åldras med värdighet (Ingen jävla botox eller knivbehandlingar!), byta yrke.
 
17. Hur mår du idag? Jag är jävligt trött efter att ha sprungit naken efter motorvägen hela natten.. In my dreams..
 
18. Hur många tabletter tar du dagligen? Två. Multivitaminer för vegetarian/vegan och mini- pills.
 
19. Om du får barn..? Ska jag lära dem veta hut!
 
20. Bästa minnet från sommaren? Sweden rock får jag säga. Resten av sommaren var bara en ren plåga med alla olika infektioner jag besvärades av.
 
21. Senaste landet du besökte bortsett från Sverige? Italien?
 
22. När var du där? Hundra år sen.. Nej, men 4 kanske?
 
23. Är du rasist? Nej.
 
24. Har du helt svenskt ursprung? Öh, har någon det? Men ja, jo.. Visst. Svenskt ursprung har jag.
 
25. Om nej, vart kommer du ifrån? Tja.. Lite varstans. Ryssland, Frankrike, USA. Månen.
 
26. Föredrar du svenska eller utländska killar? Jag föredrar Andreas.
 
27. Ser du fram emot någonting just nu? Jag ser framemot att få dra ut den förbannade visdomstanden i överkäken som avger smärta från helvetet!
 
28. Sköter du skolan? Jag går inte i skolan..
 
29. Vad hade du för betyg förra terminen? Shit, de här frågorna passade inte alls mig som har svamp- hatt och permanentat, krulligt hår.. Nu har jag glömt vart jag ställt min rollator också.
 
30. Vad är det bästa du fått på ett prov? MVG.
 
31. Vilket ämne var det? Psykologi, bild och organisation/ledarskap. Jag är född ledare. Jag skulle ha blivit diktator, säger jag eder!
 
32. Har du fått ig på ett prov? Ja, då 1924 när jag gick i skolan så fick jag "ig" (Det hette ju inte så på den tiden) i naturvetenskap, för att jag och läraren hade delade meningar om livet.
 
33. Har du spelat/spelar du i ett band? Nej.
 
34. Anser du dig vara intelligent? Tillräckligt för att äta med kniv och gaffel.
 
35. Vilken har vart den bästa tiden av ditt liv? Tonåren. Det var roligt, det var mycket folk, det var intriger, kärlek, vänskap, nykläckande. Allt händer under tonåren. Nu är jag snart vuxen, sen dör jag.
 
36. Vilken var den värsta tiden då? Jag får säga att år 2007 var ett riktigt skitår.
 
37. Har du mått dåligt psykiskt? Ja, men sådant där kommer och går. Alla har dåliga dagar!
 
38. Har du skurit dig eller gjort dig själv illa på nått sätt? Nej.
 
39. Har du haft sömnproblem? Jag kan få sömnrubbningar antingen precis innan jul eller också precis innan semestern. Stressrelaterat I guess.
 
40. Hur ofta gråter du? Sällan.
 
41. Vad gör du när du mår dåligt? Sätter i lurarna och promenerar. Är det riktigt illa så springer jag.
 
42. Vem vänder du dig för att prata med när du mår dåligt? Först och främst resonerar jag med mig själv och funkar inte det, så är det mina vänner.
 
43. Vill du ha tillbaka någon av dina ex?
Nej. Det tog ju slut av en anledning, eller hur?
 
44. Vilken klass går du i nu? Jag håller till i PRO- lokalerna med mina vänner Napoleon och Columbus. Var det så du menade?
 
45. Vilken kändis skulle du vilja vara för en dag? Elvis.
 
46. Har du varit otrogen någon gång? Nej! Otrohet är för cowards!
 
47. Har någon varit otrogen mot dig? Ja, men så här i efterhand fattar man ju att det var det bästa som hade kunnat hända.
 
48. Är du stolt över dig själv? Ja, till och från. Om jag inte vore så jävla lat ibland bara..
 
49. Vad är det bästa med dig enligt dig själv? Hjärtat på rätta stället, dvs vänster.
 
50. Vad får du ofta komplimanger för? Andreas gillar min bakdel.
 
51. Har du lätt att få folk att skratta? Kanske. Jag vet inte. Det beror ju på om folk har humor eller inte. Ehum..
 
52. Cider elller öl? Alkoholfri öl.
 
53. Har du några talanger? Neeej, är helt talanglös! (Jag kan iofs göra en knut på en körsbärskvist med bara tungan. Räknas det verkligen?)


 
54. Bästa skådespelaren? Kevin Spacey är en av mina favoriter men det finns flera. Kjell Bergqvist är en kul kille också. Sarkastisk, bitter och uppkäftig.
 
55. Är du kompis med ditt/dina syskon? Ja, Stephanie är en riktig klippa hon <3
 
56. En artist/grupp du vill se live? Jag har redan sett Dio men jag vill se honom igen! Annars är det ju hela Iron Maiden- gänget som lockar.
 
57. Hur lång är du? 178.
 
58. Hur mycket väger du? Vet faktiskt inte. Någonstans mellan 60-65 kg.
 
59. Vilken storlek har du på kläderna? 34/36.

60. Har du svarat ärligt?
Jag är alltid ärlig.


Laserbehandling #1

Jag har sagt i flera år att jag vill ta bort min fula tatuering i nacken och åren har gått, det har aldrig blivit av men nu har jag påbörjat behandlingen. Känns jävligt bra! Tatueringen ska helt väck. Den ska inte bara blekas. Är det så att den efter ett par behandlingar inte har gått bort helt, så får jag i värsta fall tatuera över den. Hur som helst kan inget bli värre än det jag har.
Så blir det när man gör impulsiva skit- tatueringar i tonåren! Tur att tonåren är över och jag kan gå vidare med smartare val.
För den som är nyfiken på vad jag hade innan så får man vänta tills resultatet är klart då jag visar före- och efter bilder.

borttagning av tatuering

Vi måste prata om Kevin - Recension

En jävligt bra film! Såg den på bio idag.
Varför just den här filmen intresserade mig ifrån början var för att jag började läsa boken i somras någon gång men tyckte att introduktionen var lite seg, så jag tappade intresset och la undan boken. 

 Eva spelar mamma till en pojke, Kevin, som visar tecken på empatistörning redan som liten. Hon söker upp läkare för att kolla om det är något fel på honom. Läkarna hävdar att pojken är helt normal och att hon inte behöver oroa sig över något.
Hon pratar en del med sin man Franklin, pappa till pojken, om Kevin men hon får inte riktigt något gehör av honom. Enligt Franklin är sonen en rar och fin pojk. Franklin talar mer för att Eva är den som har problem.
Ju längre tiden går upptäcker Eva att Kevin inte är så oskyldig som andra tror utan tvärtom. Han spelar på pappans naivitet och visar bara sina rätta färger för sin mor. 
Gång på gång är Kevin inblandad i underliga "olyckor" och Eva är den enda som förstår att Kevin är den som står skyldig, trots att hon aldrig kan bevisa detta förrän han begår en skolmassaker.
"Hon blir med tiden nästan rädd för sin egen son och känner sig främmande inför detta barn som verkar omöjligt att komma inpå livet."

Filmen i sig kan kännas seg i början men den knyter så smått ihop säcken.
Skådespeleriet av Tilda Swinton som Eva är fantastisk. Hon förmedlar känslan av en självföraktande kvinna med "morderligt nederlag". Hon gör det med en otrolig intensitet!
Ezra Miller spelar Kevin i vuxen ålder och gör det lika bra som Swinton. Iskallt och kusligt bra!
Filmen får 4/5 i betyg.


Alchemy gothic

Dregglar inte hunden så dregglar jag..

necklace
necklace
necklace
necklace


necklace

---

necklace
necklacenecklace
Jag tycker att det är snyggt med kors- halsband men tyvärr så symboliserar det någonting jag inte kan stå för och bär därför inte det.

Nagel- dilemma

neutral färg på nagellack
Det kan verka jävligt tråkigt med ett sådant blekt nagellack som detta och jag har tusen olika färger att välja mellan men jag tycker någonstans att det är ganska snyggt när det ser lite "neutralt" ut ibland. Att ha för mörkt nagellack till mörka kläder kan ibland bli kaka på kaka. Naglarna ska ju vara lite av en accessoar och ska ju då hellre sticka ut än smälta in. Eller?

Shopping tour

Jag har varit mäkta duktig på att klicka hem saker från internet det senaste. Mest för att det är enkelt, utbudet är större och det är oftast lite billigare.
Nu har jag fått hem detta idag:


Som tur var passade allting också. Bra. Inte sällan när jag provar kläder är jag antingen en gigantisk best eller också en tiny midget.

 Jag provade en svart skinnväst i fuskskinn idag också men den var inte cool nog för mig. Nej, faktum är att jag såg rätt mesig ut i den. Jag saknade nästan bara en stor patch på ryggen för att bli "tönt" personifierad. Det är makalöst vilken dålig smak det råder ute i affärerna nu. Modet är åt helvete! Och alla bleka pastell- färger håller tydligen sin höga status fortfarande. Aldrig att jag sätter på mig något i pastellfärgat. NEJ! Jag har lika stor lust att ha pastellfärgat som jag har att bära beige/vitt Montazami- läppstift. Tasteless...
Svart däremot håller alltid måttet!

Are you for real?

Den här kommentaren fick jag av en tjej, angående min rubrik till ett inlägg jag postade för länge sen under katergorin: Tester/frågor - Frågespalt eller gomspalt:

"har du gomspalt ? :)
eftersom du skrev det i rubriken och folk som inte har det brukar oftast inte veta vad det är för ngt :p
"

Nej, vad är gomspalt?
Har jag det?

Jo, jag vet vad gomspalt är och så vitt jag vet och kan se, så har jag inte gomspalt.
Och det där var den dummaste frågan jag någonsin fått.
Rubriken hade inget med gomspalt att göra utan det rimmade helt enkelt på "frågespalt". Ja, jag borde ju ha tänkt längre än att rimma så illa men det kan ju inte anses som stötande då inlägget inte hade något med saken i fråga att göra.

Ibland undrar man ju..

Vi behöver en ny regering!

Jag skulle gärna engagera mig lite extra och skriva ut vad jag känner om idioten men följande bilder säger, var och en, mer än 1000 ord. På så sätt sparar jag energin till att istället planera en bomb att sätta i huvudet på honom och hans bihang.
Mitt önskemål: Vakna folket! Vi behöver de Rödgröna för solidaritet, någorlunda likvärdig välfärd och frihet. Arbete med De "nya Moderaterna" är allt annat än frihet och kostar den enskilde en massa pengar, för den som inte föddes med silversked i munnen. Men hur många gjorde verkligen det?
Bort med egoismen som ändå går Sverige back!
Dessutom, är man en knegare (Oavsett sort) så kan man inte vara Moderat. Det är paradoxalt.


Skönhetsartiklar, ack så nödvändigt..

En jävla skitdag förvandlades snabbt till en jävligt bra dag! Min beställning på 23 stycken China Glaze- nagellack levererades idag. Det var riktigt bra gjort. Det är ju en vecka sen jag beställde dem från USA. Jag betalade inte ens hälften av vad priset i Sverige skulle ha varit. Den låga dollarn är bra!

nagellack china glaze
not tested on animals

---

Jag hade fått ett annat paket hem, från en svensk sida, där jag köpte duschcréme. Jag var orolig för hur dofterna skulle vara på något jag aldrig provat förr och det är svårt att veta vad "björnbär" och "mysk" luktar ihop men det luktade bra!


Jag gillar att man får tester but you know me, jag vill inte ha något som är testat på djur och bad därför om att få icke- djurtestade provprodukter. Jag fick den här:


100% vegan också! Plus för det!

The moment of truth

Man ser den här videon och tänker: Jeez, what´s wrong with you?

Ytligheter

snygg sminkning, smink, pärlor vid ögonen
Nästan gång ska jag försöka att inte klippa av näsan sådär fult. Pinocchio ringde precis och ville ha sin näsa tillbaka. Svårt att ta kort på sig själv i profil, mannen!
Sen ska jag försöka få med mig ögonbrynet i zoom- bilden också.
Bra, jag börjar få rynkor på halsen också..

Årets rockfestival kanske?


Jag känner mig frestad.
Jag har redan en kompis som ska åka dit. Och eftersom att det krockar så lämpligt med SRF, som jag redan uttalat tänker SKITA I, så kanske det här blir årets Rock Festival.

Mundiarré

Jag har varit på stan idag för första gången på veckor. Jag har knappt varit utanför dörren sen jag blev sjuk och nu bara för att jag är frisk slår jag på stort! Tänk er att vara gammal och bo på äldreboende.. Aldrig få komma ut. Slow death deluxe.
 Måste säga att det kändes konstigt att vara bland så mycket folk. Jag har ju bara sett människor på TV det sista.. Och, är det bara jag eller är det ovanligt mycket kineser här? They are taking over the world!
 
Efter att ha mött upp Jimmieboy drog vi till Subway och jag gjorde mitt andra försök på det stället. Sist jag åt där blev jag ilurad jalapeños + en väldigt stark sås, som sen fick mig att spendera ett x antal minuter på muggen. Dessutom bävade jag mig för att gå på muggen igen tack vare den brännande smärtan rövhålet fick smaka på. Aj! Nej! Jag vill inte! Aj! Snälla!
(Den här gången klarade jag mig bra.)
Hellre Subway än Mc Donalds. Jag har bojkottat MC Donalds så länge jag kan minnas. Jävla skitställe!

---

Jag har fått en orderbekräftelse från den här sidan där jag beställde nagellack. Jag gjorde då en översikt på hur många lack jag hade beställt. 22 stycken. 22 stycken!!!! Klick- syndromet. Klick klick klick.
Eller Wal-mart/Ullared- syndromet: Billigt billigt, måste köpa - Jag-har-ingen-använding-för-grejerna-men-det-är-billigt-billigt, måste-köpa-köpa.
Jag målar ju naglarna varannan dag, så det går åt.

Bästa kängorna!
Fjolårets bästa inköp, no doubt! Kängor är så förbannat snyggt och är lika snygga året om.
Istället för att köpa en syntetisk kopia av Dr Martens på DinSko eller någon annan skitbutik, så kan man köpa ett par i riktig kvalitét även i ekologiskt material, helt skinnfria! Vegetarian shoes, mannen! Sulan på den här skon är gjort av återanvända bildäck! De har stålhätta, så det är t.o.m skönt att slå i tån!
De kostar över tusenlappen men det är helt klart värt det. Mina är lika snygga efter att ha flitigt använt dem i över ett år. Jag har inte ens brytt mig om att smörja dem men tänkte nu göra det för första gången.

(Jag får inte betalt för att göra reklam för dessa. Jag tycker bara att de är jävligt bra, så varför inte sprida det vidare till de som bryr sig om att inte använda skinn?)

RSS 2.0