Hårfärger jag suktar efter

Jag är sugen på att färga håret till röd/violett (Har varit det en längre tid nu) men jag vet att färgen inte kommer hålla mer än en tvätt på mig. Jag hade vinrött förr i världen och trots att jag färgade först med en permanent vinröd- basfärg och sen med en av Directions (Har de ändrat namnen på färgerna?) så var håret dassigt efter en tvätt. Mycket ocharmigt.
Nu är jag sugen på nåt av det här (Jo, pappa. Jo.):Rubine är ju avlägset snyggast men en touch av Rose red hade varit snyggt, typ i underhåret eller nåt. Ja, det är ju bara en idé jag har.
Problemet ligger i proceduren att få det så här. Avfärgning, blekning och fan & hans moster. Vore ju förargligt om man skulle ha tre hårstrån på varje sida sen efter avfärgningen.

Någon som har tips på hur fan man behåller färgerna samt har gått igenom avfärgningsprodceduren till en "extrem"- färg?

Kommentarer
Postat av: Emma

Hillevi köpte ett schampoo på hårteamet med röda pigment i, och hennes hår blev till och med rödare när hon använde det! Hör med henne :)

2012-01-25 @ 21:11:08
URL: http://twitter.com/EmVestergaarden
Postat av: Maddis

Jag gick ju igenom precis den proceduren i somras och hade bl.a. båda de där färgerna under den tiden. För mig räckte det med två av Jane Hellens, eller MOODs, starkaste blekning och sen i med toningen i flera timmar. Tvätta håret max två gånger per vecka. Såvida du inte har glashår så brukar färgen hålla sig fin tills det är dags att bleka om utväxten och då bara kletar du ju på resten av håret också.Rekomenderar dock inte Rose Red, det är den finaste färgen jag vet men den fäller något förjävligt. Allt som kommer i kontakt med håret blir färgat och det sitter rätt bra... Rubine är fin och bra däremot! Den är rätt snäll mot ett f.d. svart hår som inte är perfekt blekt också.Rubine är rödbetsrött: http://sindrobe.se/?p=4313

Rose red drar åt magenta: http://sindrobe.se/?p=4485 , syns mest här http://sindrobe.se/?p=4566

2012-01-25 @ 22:14:37
URL: http://sindrobe.se
Postat av: Matilda

Gå till en frisör!

Det finns färger som heter Magma. Dom sätter sig utanpå håret ist som magneter enkelt förklarat. Hade röda magmaslingor förut och de sitter som berget. Det är dock svårt att bleka eller färga över, så de får växa ut.

2012-01-25 @ 23:46:41
Postat av: Maddis

Sv: jag har aldrig använt mig av avfärgningar, sånt är för pussys, jag bleker skiten ur det svarta. Du får bleka tills det är tillräckligt ljust, det beror på hur många lager svart du har på ditt hår. För mig blev det tillräckligt bra för rött på två blekningar men det kan behövas fler. Du måste låta håret vila minst en vecka mellan blekningarna också, både för att inte sabba håret totalt och för att blekningarna inte tar så bra om du gör dem för tätt.Rubine blev aldrig brunaktig. Bara röd fin rödbeta, som blev lite dassigare när en månad hade gått men aldrig ful eller urtvättad.Ha i toningen så många timmar du orkar, många sover med det i men det tycker jag är lite over-kill. Tre timmar brukar räcka bra för mig. Ha en påse på huvudet under tiden så det inte torkar, när det torkar verkar det inte längre. Samma sak med blekningen, ha en plastpåse på huvudet när du har blekningen i så det blir riktigt varmt, brännande och gott. Men överskrid aldrig tiden för blekningen.

Jag har bara använt Directions för det är de bästa man kan hitta i butik häromkring, Stargazer ska vara lite sämre så det har aldrig intresserat mig. Vill du ha snäppet bättre än Directions så ska det nog vara http://www.manicpanic.com/ tror Schock säljer några av deras färger nu för tiden! http://www.specialeffectsusa.com/home.html ska också vara bra skit. Men ja, Directions har funkat bra nog för mig för att jag inte ska orka mecka med att beställa när jag kan knalla ner till Schock och shoppa.Ställer du en fråga kan jag förmodligen rabbla på så det är bara att fråga när du har en, kan rätt mycket om det efter många års erfarenhet av det både i och med mina egna experimenterande samt mitt hårforum :)

2012-01-28 @ 11:58:21
URL: http://sindrobe.se
Postat av: Hannah

Jag är också lite sugen på att färga håret rött! Men jag vet att jag bara kommer att ångra mig iaf ;)

Vet att att det finns en inpackning som gör att färgen håller sig längre från Grazette, colour mask heter den!

2012-01-28 @ 17:25:14
URL: http://snittan.blogspot.com
Postat av: Maddis

Hehe, jag kan inte låta bli! :>

Exakt, därför jag inte vågat det heller, känns dumt att ens utmana ödet, vill inte alls ha färg överallt i sovrummet..

Mellan vissa färger blekte jag bort toningen i mellan. Det räcker att man applicerar blekningen på håret i några minuter så är färgen borta så det hinner inte slita så fasligt mycket.

Jag tror också Directions blir en bra start, kör på det!

Det finns en som är starkare än ultrablond nu, vet inte vad den heter men om ultrablond bleker sex nyanser så bleker den sju eller åtta.

Jag är brunett under alla mina färgningar, rätt så ljusbrun om jag minns rätt. Anledningen till att du måste bleka håret är för att blekningen öppnar upp hårstråt och gör det poröst och ger det en ruggig yta, toningen går ju inte ner i hårstråt som en färgning utan lägger sig utanpå så för att den ska fästa behövs blekningen. Den kanske fäster lite för en tvätt men det mesta kommer nog bara rinna av om du har det på oblekt hår.

VARSÅGOWD!

2012-01-29 @ 20:05:08
URL: http://sindrobe.se
Postat av: sara den underbara

åh, det kan bli hur tjusigt som helst, så länge det inte ser ut som sån där "gammaltanthemmafärgat"... med lite rött skinn i pannan o hårbotten osv... :D

2012-02-01 @ 00:06:37
URL: http://lillimnia.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0