Tikei

Jag avskyr att prova foundations. Ett riktigt kvinnoproblem, faktiskt. Antingen provar man en alldeles för ljus foundation som får Dracula att kasta in handduken eller också får man en härlig bajsbrun nyans som gör att man ser 20 år äldre ut (Thumbs up for that one!) Har man riktigt otur hittar man en rosaaktig nyans som liknar en inflammation i ansiktet.
 Jag väljer hellre en för ljus nyans med chans att tona ut det hela med ett s.k solpuder. Foundationränder går så jävla fetbort. Det är ett rejält misslyckande, ärligt talat.
Sen är ju sommaren den värsta tiden att prova ut foundations. Ena veckan är man solkysst, för att andra veckan se halvdöd ut när solen har gått ner och svenska sommaren har tagit över (Regn, regn, regn!) Därför väljer jag gärna två olika nyanser. En lite ljusare och en lite mörkare.
 Hur fan löser man problemet när man hittar intressanta produkter på nätet? Jo, man beställer hem prover. Inget kan gå fel. Man provar i sin egen takt utan åskådare och vandrar runt i lägenheten där man får chansen att se sig själv i olika ljus (Och inte bara i affärernas, tyvärr, alldeles för ärliga belysning). 
 
Tikei är ett märke jag har fått rekommenderat och på kommando tog jag och beställde hem 10 prover som bestod av bl a 5 foundation- nyanser, concealer, ögonskuggor och blushes.
 För det första så innehåller det inte Bismuth Oxychloride, ett ämne som kan irritera huden (Vilket kanske var det jag reagerade på när jag använde I.D Bare minerals förr i världen). För det andra känns det som silke i ansiktet. Inget kladd, inget spill och det känns helt naturligt på huden.
Det som lockade mig ifrån början är att produkterna är VEGANSKA, borstarna är också veganska (Dvs syntetiska, innehåller inget djurhår) och de testar inte på djur!
Det hela ska komma att ingå i min No 'poo- värld. Inga mineraloljor, parabener eller silikoner!
Och det kostar inte multum. Kan't bli bättre!
 

Solén, var är du?

Så här blek får jag fortsätta vara om inte solen tittar fram snart (Bilden är ju kanske något överexponerad också men sanningen är inte långt ifrån). Å andra sidan är jag så rädd för solen att jag helst undviker den fram tills klockan blir 15 och då är det ändå solskyddsfaktor som gäller. Fast lite färg hade inte varit fel.
 Jag antar att man skylla det dåliga vädret på mig.. Jag bunkrade nämligen upp med en hel drös solskyddsfaktorer inför sommaren och de lär ju inte komma till någon nytta verkar det som.

När jag var i Orsa sist och hälsade på farmor sa hon det så bra: "Det har legat tre tjejer nedanför balkongen och solat hela dagen. Att de vågar!" Ja, att de vågar. Läser de inte tidningarna? Så många som insjuknar i hudcancer varje år. Man pressar och pressar för att göra åverkan på huden. Det är ju lika dumt som rökning.
Värst är ändå de som har fått diagnosen "hudcancer", blir friskförklarade efter några år och sedan gör samma misstag igen.
Jag forsätter vampyrtaktiken och håller mig undan solen men den får gärna titta fram nu ändå. Den har ju ett par fina sidor också. Den sprider glädje, får folk att mötas ute osv. Regn är bara bra när det är mycket pollen ute.

Lickin' poo poo

Kristna.. De försöker verkligen vara seriösa med det här. Homosexualitet är väl lite mer än "lickin' poo poo". Och att man väljer att göra ett sådant här uttalande bland massor av folk för att försöka övertyga och omvända människor till homofober.
Och vad tror pastorn att man och kvinna, gifta som ogifta, gör hemma? Det är nog både fisting, licking och fucking inblandat.
Nej, det är inget fel på homosexuella. De har nog stundtals roligare i många sammanhang än homofoberna som fastnat i missionären i totalt mörker eller med handen runt ballen. Åka Green är väl en av dem.
Vem fan bryr sig om vad folk gör hemma, såvida det inte rör sig om övergrepp av något slag? Låt folk vara för fan!
 
"Jag är glad över att vi har kommit lite längre än så här" - Mathias. Ja, det är jag också! Hurra för mångfald och demokrati.
 

Aloe vera - Bästa läkemedlet

Jag har införskaffat mig en ny Aloe vera från Jason. Den innehåller mer Aloe vera (98%) än den från CCS (91%) och den är behagligare att ha på huden. Ett plus för att den också är utan parabener! Ett minus för att det är parfym i den och den luktar lite skumt. Inte illa men skumt. Nåt åt citronhållet fast inte riktigt. Jag tror på den dock!
Finns att köpa på hälsokosten och kostar runt 50-lappen.
 
Aloe vera är bra till så mycket. Mitt gigantiska skavsår på hälen är snart läkt, de få finnar jag får ibland försvinner på knappt två dagar, huden för övrigt återfuktas och känns bara jävligt fräsch.
Not tested on animals!
 

Low ' poo - Styling för håret

Jag ska även tipsa om en annan bra grej för håret, särskilt för den som har glanslöst, torrt och sprött hår.
Klick glidmedel (Vattenbaserat, INTE silikonbaserat!) gör håret glansigt och tar även ner det små hårstråna mitt på huvudet utan att göra det vare sig fett eller stelt. Det är helt perfekt att ha som en stylingprodukt. Ha det i handdukstorkat eller i torrt hår. Den bevarar även lockarna, för den som har det. Jag själv får korkskruvar på vissa ställen i håret och har självfall, och Klick tar fram lockarna jag har. Fem av fem toasts!
Prova er fram! Funkar det så funkar det.
Klick innehåller inte mineraloljor, silikoner eller parabener!
 

Low 'poo - Hårvård

Jag har bytt shampoo och balsam. Jag intresserar mig mer för att saker och ting ska vara utan silikoner, mineraloljor och helst även parabener. Jag tycker dock att det verkar alldeles för meckigt för att hålla på med oljor och annat gegg i håret och föredrar därför hellre ett shampoo som helt enkelt inte innehåller några silikoner, mineraloljor, SLS (sulfater) eller parabaner.
 Jag provade Rainforest Radiance Shampooo for coloured hair samt Rainforest Shine Conditioner for normal to dry hair från Bodyshop.
För det första: Herregud, vad det här shampoot och baklsamet luktar gott! Jag sniffar på håret hela tiden och njyter lika mycket varje gång.
För det andra: Man märker ju att det här shampoot är bättre för håret än det jag har haft innan. Håret håller sig fräschare längre, blir inte lika fett, vilket betyder att jag inte behöver tvätta håret lika ofta. Det gör att det här svintohåret kanske får sin chans att återfuktas bättre. Ju mer man tvättar håret, desto fetare blir det. Dra ut på tvättarna!
OBS! Innan jag började med detta shampoo, så körde jag på ett annat s.k "sista- shampoo" som används för balsammetoden bl a. Det "sista- shampoot" ska innehålla sulfater som i sin tur tvättar bort rester av silikoner och mineraloljor. Ni kan googla på "Godkända sista shampoo" för att veta mer om vad det innebär och hur det går till.
 
Bodyshop har även Shampoot och balsamet i små flaskor för den som vill prova det först innan man köper de större flaskorna. Bra reseförpackning också!
Och, så hiskeligt dyrt är det inte.
 

RSS 2.0