Low 'poo - Hårvård

Jag har bytt shampoo och balsam. Jag intresserar mig mer för att saker och ting ska vara utan silikoner, mineraloljor och helst även parabener. Jag tycker dock att det verkar alldeles för meckigt för att hålla på med oljor och annat gegg i håret och föredrar därför hellre ett shampoo som helt enkelt inte innehåller några silikoner, mineraloljor, SLS (sulfater) eller parabaner.
 Jag provade Rainforest Radiance Shampooo for coloured hair samt Rainforest Shine Conditioner for normal to dry hair från Bodyshop.
För det första: Herregud, vad det här shampoot och baklsamet luktar gott! Jag sniffar på håret hela tiden och njyter lika mycket varje gång.
För det andra: Man märker ju att det här shampoot är bättre för håret än det jag har haft innan. Håret håller sig fräschare längre, blir inte lika fett, vilket betyder att jag inte behöver tvätta håret lika ofta. Det gör att det här svintohåret kanske får sin chans att återfuktas bättre. Ju mer man tvättar håret, desto fetare blir det. Dra ut på tvättarna!
OBS! Innan jag började med detta shampoo, så körde jag på ett annat s.k "sista- shampoo" som används för balsammetoden bl a. Det "sista- shampoot" ska innehålla sulfater som i sin tur tvättar bort rester av silikoner och mineraloljor. Ni kan googla på "Godkända sista shampoo" för att veta mer om vad det innebär och hur det går till.
 
Bodyshop har även Shampoot och balsamet i små flaskor för den som vill prova det först innan man köper de större flaskorna. Bra reseförpackning också!
Och, så hiskeligt dyrt är det inte.
 

Kommentarer
Postat av: Sandra Johansson

Är det där bra alltså? Tvättar ju mitt hår med enbart vatten just nu, kramar i lite ricinolja med jämna mellanrum, men jag tycker mitt hår blir så torrt emellanåt.. Men vill inte gärna förstöra det jag byggt upp, hehe. :P

2012-07-04 @ 16:33:52
URL: http://sandravardag.blogg.se
Postat av: Andrea

Aaah! Mina favoritschampoo/balsam också! :)

2012-10-09 @ 11:45:08
URL: http://andreadolores.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0