Tikei

Jag avskyr att prova foundations. Ett riktigt kvinnoproblem, faktiskt. Antingen provar man en alldeles för ljus foundation som får Dracula att kasta in handduken eller också får man en härlig bajsbrun nyans som gör att man ser 20 år äldre ut (Thumbs up for that one!) Har man riktigt otur hittar man en rosaaktig nyans som liknar en inflammation i ansiktet.
 Jag väljer hellre en för ljus nyans med chans att tona ut det hela med ett s.k solpuder. Foundationränder går så jävla fetbort. Det är ett rejält misslyckande, ärligt talat.
Sen är ju sommaren den värsta tiden att prova ut foundations. Ena veckan är man solkysst, för att andra veckan se halvdöd ut när solen har gått ner och svenska sommaren har tagit över (Regn, regn, regn!) Därför väljer jag gärna två olika nyanser. En lite ljusare och en lite mörkare.
 Hur fan löser man problemet när man hittar intressanta produkter på nätet? Jo, man beställer hem prover. Inget kan gå fel. Man provar i sin egen takt utan åskådare och vandrar runt i lägenheten där man får chansen att se sig själv i olika ljus (Och inte bara i affärernas, tyvärr, alldeles för ärliga belysning). 
 
Tikei är ett märke jag har fått rekommenderat och på kommando tog jag och beställde hem 10 prover som bestod av bl a 5 foundation- nyanser, concealer, ögonskuggor och blushes.
 För det första så innehåller det inte Bismuth Oxychloride, ett ämne som kan irritera huden (Vilket kanske var det jag reagerade på när jag använde I.D Bare minerals förr i världen). För det andra känns det som silke i ansiktet. Inget kladd, inget spill och det känns helt naturligt på huden.
Det som lockade mig ifrån början är att produkterna är VEGANSKA, borstarna är också veganska (Dvs syntetiska, innehåller inget djurhår) och de testar inte på djur!
Det hela ska komma att ingå i min No 'poo- värld. Inga mineraloljor, parabener eller silikoner!
Och det kostar inte multum. Kan't bli bättre!
 

Kommentarer
Postat av: Sandra Johansson

Här har du en webshop med ekologiska sminkgrejer: http://webshop.oikoscosmetics.se :)

2012-07-05 @ 13:31:59
URL: http://sandravardag.blogg.se
Postat av: Sanna - Livet med Wilton

Har nyligen börjat använda tikei, tycker det är bra men håller kanske inte superlänge. Men man får väl bättre på lite bara ;) Borsten är underbar :)

2012-07-07 @ 23:11:15
URL: http://www.livetmedwilton.blogspot.se
Postat av: Kajsa Persson

Jag har använt tikei länge och tycker att de har super produkter. Jag kunde också tycka att det inte håller jätte länge men provade deras finiching veil matt och nu håller verkligen sminken heeela dagen. Att det är svensk tillverkat är också ett stort plus.

2012-08-09 @ 08:14:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0