No 'poo - Ansiktsvatten

Det är så roligt med alla dessa hemmakurer. Man kommer på saker som funkar/- och inte funkar.
Har man använt sig av OCM- metoden, så kan smuts drivas ut efter ett tag och det kan lämna huden med finnar. Däremot finns ett superbra tips till ett ansiktsvatten som får finnarna att försvinna mycket fortare och som lämnar en fin hy samtidigt som det drar ihop porerna - Äppelcidervinäger!

"Ansiktsvatten med äppelcidervinäger är lätt antiseptisk och återställer syrabalansen i huden. Outspädd vinäger verkar uttorkande. Blandad med vatten är den neutraliserande.

Till fet hy; 1 del vinäger och 1-2 delar vatten
Till normal hy; 1 del vinäger och 3-4 delar vatten
Till torr hy; 1 del vinäger och 5-6 delar vatten

Hållbarhet: Kan förvaras i badrumsskåpet under en kortare period" - Max ett par dagar, sedan börjar blandningen bli grumlig. Jag föreslår att man gör en ny blandning för varje gång man ska använda det. Man måste inte använda ansiktsvatten varje dag utan när finnar blossar upp eller när det behövs helt enkelt.

Det finns dock ett minus med äppelcidervinäger och det är doften av det. Det luktar ju inget vidare och även om det luktar mindre när det väl har torkat, så följer doften med. Därför rekommenderar jag att man pressar i några droppar från ett citron. Det lämnar en mycket fräschare doft. Citron är dessutom blekande om man finner huden röd eller med ärrbildning, pigmentfläckar, fräknar osv.
Ni kan läsa mer om citron och dess funktioner här.

äppelcidervinäger ÄCV, ansiktsvatten, no poo, bra mot finnar, porsammadragande, kung markatta


Kommentarer
Postat av: Anna

ÅTER IGEN: TACK!! För dina bra tips!! :))

Vet ju dock inte om det funkar på min hy, men alltid värt att testa, speciellt när det är sådana grejor jag har hemma! :)

2012-06-06 @ 12:09:27
URL: http://megalodon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0