Rasta hunden

När jag rastade syrrans hundar i morse kunde jag inte låta bli att förundras över djurs beteenden som ibland skiljer sig så markant över människors.

 Vi kommer precis utanför portarna då den lilla hunden lyfter på benet som en elitgymnast och där blir han ståendes medan litervis urin skvätter ner knuten på ett garage. Om jag överhuvudtaget hade fått upp benet så där hade jag blivit ståendes så tills någon hade kommit och avlöst mig.
 Vi vandrar vidare och för varje stolpe vi passerar tar elitgymnasterna tillsammans upp sina ben och urinerar i kors. Hur är det möjligt att så små kan pinka ner halva byn på tio minuter? Pinkar den ena, pinkar den andra över. Tar över revir liksom.
 Happ, vi fortsatte våran pisstur förbi små diken med grönt gräs. Medan hundarna hoppar på 3 ben och har ett i luften sätter de samtidigt tänderna i gräset, som så småning om ska få dem att bli dåliga i magen. Jag själv går där i mina egna tankar och har helt tappat bort mig i vad jag gör när jag känner att kopplet blir stramt och tar emot. När jag vänder mig om har ena hunden kört ner röven i en grästuva för att skita och där han blir sittandes samtidigt som han generat ser sig omkring. Där står jag och stirrar på honom.
När han har tryckt ut de här korvarna en efter en, så vänder sig han om för att lukta på dem. Han vänder på klacken, försöker kraffsa bort det med bakbenen men lämnar istället baktassarna bruna.
 
Vanligtvis tar man ju ingen notis om sådana här saker men ju mer jag började tänka, desto värre blev det.
Hur skulle det se ut om man själv gjorde samma sak? Dra ner brallorna och trycka in sig i en buske för att bajsa, sen lukta på det för att slutligen kliva i det? Hade någon i sin tur beskådat detta hade det blivit första bästa resa till Säters sjukhus för en annans del. Men för hundarnas del är det här fullt normalt.

Vi kommer hem och hundarna hoppar upp i sängen där jag ska sova.
Med en eftertanke, kan livet bli bättre?

Kommentarer
Postat av: Anders

Intressant reflektion och faktiskt brukar jag påpeka det för både min omgivning och min egen jycke, att visst är hundar bäst?

En Bela ståendes på tre ben. Intressant tanke... ;)

2012-06-02 @ 00:33:06
URL: http://andersfrihamn.wordpress.com
Postat av: Anders

Sv: Jo, det måste man ju men det är för att hundar har blivit avlade och mindre vilda, eftersom människan såg att hundar var bättre att använda än katter, som ju också är mer diviga och använder sig av människan ;)

Sedan är ju vildhundar och vargar en annan grej förstås...Ja men har du sagt A får du säga (tre) Ben och ta en bild på det!! :)

2012-06-02 @ 17:04:28
URL: http://andersfrihamn.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0