En ny vegetarisk rätt

Detta recept har jag stulit ifrån Andreas kusin Carro. Ett recept som definitivt är värt att prova!

vegetariskt, mat, recept, morötter, zucchini, solroskärnor, pumpafrön, god sås, veckans mattips
mattips, morötter, tranbär, pumpafrön, god sås, ruccola, mat

Ris-salladen:
4 port

2dl
rött ris
4 morötter
2 paprikor
1dl solrosfrön
1dl pumpafrön
1dl cashewnötter
Torkade tranbär (alternativt russin och/eller aprikoser) enligt tycke.

Koka rött ris enligt förpackningen. Skala och skär morötter i små finskurna stavar. Skär gul och/eller röd paprika i smala strimlor.
Stek morötterna en stund, tillsätt därefter paprikorna och stek en stund till. Rosta solrosfrön och pumpafrön. Blanda allt och tillsätt torkade tranbär, cashewnötter och russin.

kall sås, ruccola, philadelfiaost, citron, god sås

Färskoströra med pumpafrön

5 dl pumpafrön
100 gram ruccola
4 dl creme fraiche ((Jag föreslår att man tar 2.5-3 dl om man köper en påse med 70 g ruccola)
200 g philadelphiaost
1 st citron (er), saften
3 st vitlöksklyftor, pressade
salt
peppar

Rosta pumpafrön i torr stekpanna tills de fått fin gyllene färg. Skölj och hacka rucolan.
Kör alla ingredienser i en matberedare till fin kräm. Salta och peppra efter smak.
Dekorera med pumpafrön.

grönsaksbiffar, grönsaksplättar, vegetariskt, mattips, morötter, zucchini, recept, god mat

Grekiska zucchiniplättar
2 pers

200 g zucchini (Motsvarar en hel normalstor zucchini)
1,5 - 2 msk vetemjöl
1,5 krm salt
2 ägg

(Känner man för att sätta lite sötma på plättarna så föreslår jag ett man river ner en morot i smeten också).

Riv zucchinin grovt. Blanda det rivna med vetemjöl och salt i en skål.
Vispa upp ägget lite lätt i en djup tallrik. Tillsätt ägget till smeten och blanda.
Stek plättar av smeten.
Servera sedan med rissalladen och färskoströran.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0