Veckans vegetariska

När man är hungrig vill ögonen ha mer än magen tål. Jag åt så mycket att jag hörde naveln knarra..

Så vad har vi här då? Jo, hemmalagad potatismos med smörstekta champinjoner i vitlök och panerad aubergine. Det kan nästan inte bli mer vegetariskt/veganskt om man bortser från ägget i paneringen.
Panerad aubergine är dessutom väldigt, väldigt gott! (Jag har nästan fått dille på det!)
Det som saknas är en basilikakvist på toppen.

panerad aubergine recept, vegetariskt

Gör så här: Skala auberginen och dela den i relativt tunna skivor på längden. Lägg hushållspapper i botten på en form, lägg i auberginen och salta den på varje sida. Låt stå i minst en timme för att dra ut allt vatten ur auberginen, annars tenderar det att bli slemmigt sen när du ska äta det.

När en timma har gått torkar man bort vattnet som nu lämnat små droppar på auberginen och rör ihop 1-2 ägg i en skål. Doppa ner hela auberginen i ägget. Ta därefter ner auberginen i en skål med vetemjöl och vänd på båda sidorna, skaka av överflödigt mjöl. Till slut läggs auberginen i ströbröd (Helst av rågknäckebröd) och vänd på båda sidorna. Detta kallas för dubbelpanering.
Sedan steker man dem helst två och två i olja på medelsvag värme (För att behålla oljans värme krävs det att man inte steker för många på samma gång).

SMAKLIG MÅLTID!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0