Angry birds?

Jag åkte ner till stan för att möta upp min gamla, kära skolkamrat Amela (Som jag har känt i mer än halva mitt liv men inte träffat på 5 år!)
Jag ställde mig vid Brunnsparken under ett träd och som känt vimlar det av fåglar runt Brunnsparken. Under detta trädet hör jag smatter, som regndroppar ungefär, och får nåt i huvudet. Min första tanke när jag tittade upp bland trädets grenar var: "FÅGELBAJS!". Jag kastade mig undan och drog fram spegeln för att inte känna efter med handen först och eventuellt kleta ut något. Kusten klar, inget bajs. Kiss?

Efter en sådan där händelse måste jag alltid kolla mig runt och försäkra mig om att ingen har sett mig..


World's coolest cupcake - HARDROCK

snygg cupcake, cool cupcake, hårdrocks cupcake

Therese, den omtalade cupcake- drottningen har gjort det igen! En förbannat snygg cupcake.
OBS! Den är inte vegansk!

MEN, vi kan heja på henne ändå! Nu är hon nämligen med och tävlar i Miss cupcake 2012!
 Rösta på hennes bidrag här!


Simpel tjuv tagen på bar gärning

Jag måste få berätta.. Det hände ju faktiskt något roligt på IKEA igår. Jag & Andreas gick runt och letade efter en knopp till garderobsdörren, något vi inte heller hittade. Så i min omtalade irritation sa jag till Andreas: "Alltså, hittar jag inte de där jävla knopparna snart så tar jag den knoppen som sitter på den utställningsdörren".
Vi gick runt i cirklar och letade. Det gjorde att vi tappade bort varandra för en stund, så då fick jag gå runt och leta efter Andreas istället. Då hittar jag honom ståendes vid garderoberna och vrider av knoppen på garderobsdörren. "Vad gör du?" frågade jag. "Ja, du skulle ju ha knoppen, så nu tar jag den" säger han med ett lurigt leende. "Nej, men för fan. Sätt tillbaka den. Jag skojade ju bara!" Jag kunde bara inte låta bli att skratta.. 
Han satte tillbaka knoppen och jag hittade personal som kunde visa oss vart eländet låg någonstans.
Andreas gör ju uppenbarligen vad som helst för mig. Han e´la gölli'?

IKEA Bäckebol - Kan ni undvika det stället, så gör det!

Kamprad in my ass

Just nu: Död åt Kamprad!
 Efter att ha spenderat lite mer än 3 timmar på IKEA (3 timmar som gått förlorade) för att hitta delar till en garderob jag ville ha men inte lyckades hitta för att de inte låg på sin plats, hade jag inget tålamod för att bygga ihop skiten sen. Vi ska inte tala om hur bökigt det var att få in allt i bilen när kundvagnen blåste i väg och kassarna välte. Min stubin brann upp helt när jag tappade nåt utav grejerna på stortån när jag skulle packa upp det här hemma. Jag svor, jag kastade och jag gormade som aldrig förr. Nästan så att jag var rädd att få nästippen avklippt av Freud pga min hysteri.
 Efter lite Ben & Jerrys, ciggaretter och kaffe så tog jag nya tag. Jag började skruva i garderoben (Som Andreas och Mattis satte ihop) för att få in en korglåda och korglådans konstruktion var helt fucked up. Jag vände det fram och tillbaka, upp och ner. Jag fick ingen fason på det ändå. Hepp! Skit i't då! Jag ger mig på hyllorna istället. Jag börjar skruva, ska sätta dit hyllorna och in går den men den gick fan inte att ta ut sen när jag insåg att jag fastnat i nåt. Jag drog för kung och fosterland till garderoben var nästan sopor. Då började det hela om igen. Jag svor att döda Kamprad för att han lurat mig tills hans förbannade företag genom att locka med en snygg och behändig garderob.
Nu har jag gett upp för idag.

Jag gillar att bygga, sätta ihop och pilla med grejer men det är inte roligt när det antingen saknas grejer, skruvar är för stora och hål för små eller när man gör sig illa.
Jag antar att jag skulle ha gett fan i att sätta igång det här projektet idag, då den här dagen faktiskt inte bjöd in sig själv för ett gott samarbete. MURPHYS LAW all the way!

 Jag förstår hur Kalle Anka känner sig många gånger.. Han är inomhus och solen skiner utomhus - Han går ut och det börjar regna. Han går tillbaka in och då tittar solen fram. Han går ut igen och det börjar regna. Och sen undrar folk varför han blir så förbannad.

Kan något gå åt helvete, så gör det troligtvis det.

Uppe i ottan

Vem fan vill gå till jobbet när det är så HÄR mörkt? Inte en gatlykta är tänd. Man får ju för fan ha pannlampa för att hitta till hållplatsen!

Klockan är 05.55. Har jag tur så möter jag nåt fyllo på Backaplan som vill spy ner mina skor, men då har jag åtminstone sällskap.
Har jag otur går jag vilse i mörkret och hamnar vid Stigs centrum, där jag också trillar ner i ån. Jag är nyfiken på att veta var jag skulle hamna då i såfall..
Är det här Göteborgs sätt att vara miljömedveten, eller är det bara snåltarmen som visat sig?


Veganska cupcakes

Jag måste berätta att min kära vän Therese (http://tessans.se) håller på för fullt att baka veganska cupcakes. Hon är ju fantastisk som satsar hårt för sitt företag och som dessutom tänker på alla parter. Hur många gör det liksom?
Hon gör verkligen allt för att hitta substitut för gelatin (Som går att använda i en vegetarisk sugarpaste etc.)
Jag kommer att länka till henne ofta nu. Särskilt när det rör sig om vegansk/vegetarianska bakelser!
Här är en hennes första veganska cupcake:

Vegansk cupcake med avocado, mandel och citron, toppad med en limefrosting och veganskt strössel 
Recept på dessa kommer att postas på http://tessans.se/blogg imorgon!


Parfymer

Jag är på jakt efter några parfymer som luktar gott. Antingen byta ut gamla, tomma flaskor mot nya eller också ge mig på något helt nytt.
 Jag måste i alla fall tipsa om Kenzos L'eau par Kenzo (Testar inte på djur heller!).
Luktar hur fräscht som helst och bäst är den på sommaren. Jag har haft den parfymen i flera år men har använt den mer nu det sista då min Dolce Gabbana "Light blue" är slut och jag inte tänker köpa en ny då D&G testar på djur.
 Det är dyrt med parfym men å andra sidan tar det ju flera hundra år att förburka en flaska. Man ska dock inte börja räkna på liter- priset av en parfym. Då börjar man undra om det verkligen är värt det.

Jag ogillar när parfymer luktar sådär flick- sött, som en 10- åring. Hallon, socker, choklad.. Nej. Jag gillar när parfymerna är unisex (Killparfymer luktar egentligen godare) men någon måtta får det vara på allt testosteron. Alltså är unisex alldeles perfekt!
Vad ni än har för tips där ute, släng ut det! Allt som inte luktar bajs och socker.


Jag skriver ut om saker och ting är testat på djur eller inte för dem som är intresserade. Jag förstår om det finns de som tycker att det börjar bli tjatigt men det finns en tanke med det.

"Say hello to my little friend"

Jag gillar t-shirtar. Gärna ironiska eller bara coola. Därför har jag beställt den här bl a.
Intresseklubben ombeds att anteckna detta.


Hår eller inte hår - Det är frågan..

Det är nästan omöjligt att läsa nyheterna, bloggar, kolla på tv eller gå förbi en tidningsartikel utan att förundras över hur primitiva människor är. Det lyser klart som solen att en tjej får 15 minutes of fame för att hon vinkar glatt i tv- rutan med hår under armarna. Nej. Varför skulle man väcka uppmärksamhet till en sådan löjlig grej? Och jag har inte riktigt fattat grejen. Beror det hela på det faktum att hon är kvinna och har hår under armarna? Är det verkligen meningen att man ska göra en "feministisk" revolt för att stödja den här arma kvinnan som fått så mycket skit landet runt? Vad är det folk stör sig på? Hår under armarna eller inte, kvinna eller man.. Who gives a fuck?
Jag rakar mig under armarna för att hår är otrevligt på alla sätt och vis; Det sticks, skapar obehag och ger upphov till svettiga armhålor. Inget för mig men kanske något som andra trivs med. Let it be.
 Killar som rakar sig under armar då? För att de känner likadant som mig, ja, ingen tar någon notis om det. Män ska ju vara håriga, ska helst se ut som en stor böldpest av muskelmassa och gärna prata snuskigt med en stämma som Tom Waits. Annars vore det ju inte en man. Eller? Nej. Så var det ju inte heller. Helt okej att killar rakar sig överallt. Ingen bryr sig. Jag bryr mig inte om tjejer har hår, om det så skulle röra sig om fjun i ansiktet (Jag behåller ju mitt!)

 Nej, för fan. Sådana här jävla nyheter bevisar bara på hur enfaldiga folk är, vilket tråkigt liv de måste ha som lägger så mycket fokus på kroppshår och dessutom orkar göra en grej av det.
Sen kommer den gruppen människor då som ska "Ta håret tillbaka". Ja. För ett statement. Varsågoda, folket, jag säger inget om det. Jag fattar inte riktigt poängen bara. Det är väl för att jag själv hade hoppats på att människans mentalitet kommit lite längre än så här, än att bry sig om huruvida homosexuella ska äktas eller inte, hår under armar/ben/kussimurran, rashat eller whatsofuckingever.
 Den här hår- grejen fick mig att tro att jag upplevde 70- talet för en sväng. Kändes konstigt att fara 40 år bakåt i tiden.. Jag som dessutom aldrig varit där. Men det var spännande må jag säga! Nu är jag tillbaka 2012 och bryr mig inte ett jävla skit om hår, såvida det inte rör mig.

Folk har alldeles för mycket fritid. Antingen har de dåligt med pengar och har inte råd att göra annat eller också är det precis just sådant här som förgyller deras vardag.
Jag skyller ALLT på moderaterna, så känns det lite bättre.
Haj då!


Hair- donut

Jag tycker att det är snyggt med uppsatt hår av alla slag. Snyggast tycker jag ändå att det är med en så kallad Hair- bun eller hair- donut. Det finns att köpa hair-donut-toffsar och jag köpte en men tyckte att den var alldeles för fjösig. Jag vill ha en stooooor bulle och ingen liten jävla ballerina-knut. Det får ju mitt huvud att se gigantiskt ut och hårbullen som en hårig finne. Nej tack.

Jag lät mig inspireras av "Carrie" i Sex and the city när jag gjorde dagens hårbulle.
För att få bullen större använde jag en benvärmare som jag rullade ihop, satte över en vanlig hårsnodd som jag satt upp håret med. Sen klädde jag över den ihoprullade benvärmaren med mitt eget hår och tjopp tjopp, så var det klart!
Lätt som en plätt verkligen.

Det är roligt att man kan använda sig av grejer som inte är avsedda för vissa saker och ändå åstadkomma något (Bra och tydligt upplägg där!)


Tessans.se - Bakelsernas metropol

världens godaste bakelserNu har Tessans söta startat upp och därmed kan beställningar på massor av härligt goda, snygga cupcakes, cakepops, tårtor och annat gott påbörjas!
Gilla det här inlägget på Bloglovin, så marknadsför vi min kära väninna ännu mer!

Vem kan motstå detta?

tessans.se
tessans.se

Med min personliga favorit:
vit choklad, passionsfrukt- frosting
Cupcake med vitchoklad och passionsfrukt!

Andras dårskap är den klokes visdom

Jag befinner mig i Orsa, på en s.k semester. Hit åkte jag för att dra ut två visdomständer (Jag känner mig hemmastadd här och gillar att jag har en speciell frisör, tandläkare etc. att besöka kontinuerligt. I Göteborg finns alldeles för många att välja mellan, vilket tar fram den dåliga sidan av mig med beslutsångest).
 Nåväl. Igår var jag hos tandläkaren och tog ut de två översta visdomständerna. Jag fick gott om bedövning, så det kändes ju ingenting men ljudet av när de drog ut tänderna fick mig att vilja spy. Det knakade, knastrade och tack vare bedövningen kunde jag inte avgöra vilka eller hur många av tänderna som åkte ur heller. Det kändes som om jag skulle gå därifrån med en tom överkäke. Undrar hur jag hade sett ut i det. Som en liten farbror med underbett. En liten farbror för att jag fortfarande har hår på överläppen (Min syster försöker få mig att vaxa bort det eller åtminstone bleka det men icke. Jag tycker mustasch är charmigt och jag vill hedra alla män med mustasch som Charlie Chaplin, August Strindberg m.fl genom att behålla min egna.)
 
När tandläkaren var färdig med att ha dragit ut de två tänderna, lagt dit två stora kompresser, så börjar han ställa frågor som "Gick det bra?", "Hur känns det?". Man kan ju undra vad han förväntar sig till svar när situationen är som den är: med bedövning, kompresser och blod som rinner i mungiporna. Jag försökte svara men jag fick bara fram ljud som "Detth thjännsh bhrah" där tungan är mer utanför munnen än inuti och ena halvan av läppen är bortdomnad, sen började jag vifta med händerna och säger "Jagh kagn ignte pragtah". "Förlåt, vad sa du?" Ja, och sen höll vi på sådär tills jag gick därifrån. Frustrerande!
 En kompis till mig var också till tandläkaren i går och fick borra ett hål. Han gick runt och dregglade på jobbet i två timmar istället.
Tandläkare Peter gjorde ett toppenjobb med tänderna i alla fall. Snabbt och smidigt!

P.s En liten eftertanke bara. Inga visdomständer.. Betyder det att jag är bortom allt visdom nu? Wohoo! "Det är bättre att spela dum. Då ställer folk inga krav på en" - Andy Blakk.


Nunnelfika

Det är två personer som saknas här men de ville inte vara med på kort just idag. De betyder dock inte mindre för det!
Fika, tjôta och må gott! Det är nunnelfika det!
Therese hade gjort härliga cakepops igen. Så djävulusiskt gott!


RSS 2.0