Rockmormor

Jag har anlänt Orsa. Jag brukar se fram emot att åka hit och chilla men det kändes annorlunda den här gången. Det beror troligtvis på att jag inte riktigt visste vad jag skulle gå tillmötes.

Jag, mamma och syrran åt lunch i Mora innan vi sen åkte till en väldigt trött mormor. Hon var vaken en timme med oss och under den timman ansträngde hon sig för att vara med och ingå i konversationer. Jag brukar alltid be mormor göra "peace"- tecknet samtidigt som hon ska pluta med läpparna (För att jag tycker att det är lite roligt) och hon lyckades göra det även den här gången. I mina solglasögon. Hur söt får man bli? <3
Sen somnade hon. Det är stor skillnad på henne nu och för 6 veckor sedan, då jag var här sist och det är som känt väldigt smärtsamt att se. Att se någon man tycker om slockna, sakta försvinna. Jag försöker ändå lätta upp stämningen med lite vardagstrams (Om jag gör det för mormor eller för min egen skull, det vet jag inte). Jag ställer mig frågan: Måste man alltid vara så seriös? Måste man se det negativa i allt?
Kan man ha roligt, så ska man försöka ha det. Funkar det, så funkar det.
Mormor sa: "Jag har lyckats hålla mig vid liv tills du kom." Det är bra mormor, sa jag. Det är en bonus varje gång vi träffas.

 


Nail art - Fransk manikyr

Nu är jag inne i en sådan där fixa-naglarna-period där jag kan sitta i flera dagar och bara göra en massa mönster och skit. Nu är det nail art som gäller, helst i några fräcka färger eller fransk manikyr- special.
Naglarna skulle ha varit lite längre dock..

nail art, nagellack, snygga naglar, glitter, fransk manikyr, nails
nagellack, svart, glitter, nail art, nails, fransk manikyr, långa naglar, snygga naglar

Tacka vet jag barn

Det är bra att gå på barnavdelningen och leta bland accessoarerna, för där kan man göra fynd minsann!
Jag hittade ett armband på Lindex barnavdelning. Jag har så smala handleder att vanliga armband, för normala människor, bara åker av. Väldigt irriterande.

armband, barnavdelningen, lindex
armband barnvdelningen lindex

OCM - The oil cleansing method

OCM är också en bra variant för No poo- ansiktsvård/ansiktsrengöring. Särskilt om man har finnar eller pormaskar. Jag har kört med det här i tre veckor nu (2 gånger /veckan).
Jag ser att det händer något med min hy. Porerna liksom öppnar sig och kryper nästan ut på huden (Låter kanske bisarrt men jag menar att man ser att metoden har verkan). Porerna har också blivit mycket mindre. Jag är nästan besviken på mig själv över att jag inte tog före- och efter bilder på det här, för att kunna visa vad jag talar om.
Man får ge OCM tid. Man får inte vara otålig. Huden kan också bli sämre i början av behandlingen men kommer att rätta till sig efter ett par veckor.
Man gör OCM 1-2/veckan max.

- Så här går det till: Börja med att tvätta av ansiktet, så att huden är ren. Sen tar man antingen en ren handduk som man blöter upp ordentligt i riktigt varmt vatten (Inte så varmt att man bränner sig, då det gör större skada än nytta men varmt ska det vara) och låt handduken vila på ansiktet tills handduken har svalnat. Upprepa detta ca 3 gånger. Ångorna gör att porerna öppnar sig.

* Man kan också koka upp vatten i en kastrull och luta huvudet över i ca 5 minuter. Det är viktigt att poängtera att man ska vara försiktig, så att man inte bränner sig. Känn efter själv vad som är behagligt. Stå inte med huvudet för nära vattnet utan låt det vila en bit ovanför.

När du har gjort det så blandar du kallpressad ricinolja med en annan valfri olja, t ex olivolja, solrosolja eller mandelolja i ett rent kärl (Jag har det färdigblandat i en liten flaska).
Ricinoljan finns att köpa på antingen Apoteket eller Bodystore.se.

---

Blandingen kan utföras på följande sätt:

 • Oljig/fet hud: 30% ricinolja med 70% valfri olja.
 • Blandad hy/normal: 20% rincinolja med 80% valfri olja.
 • Torr hud: 10% ricinolja med 90% valfri olja.

  Utgå hellre ifrån att du ha blandad hud till torr hud, då ricinoljan är uttorkande. Torkar man ut huden, så producerar huden mer fett för att kompensera och det vill vi inte. Ricinoljan är också det som drar ut smutsen ur porerna.

  ---

  OBS! Det är viktigt att man har rena händer innan man börjar. Du vill inte massera in smuts i porerna!

  Efter ångbadet tar du en del av den färdigblandande oljan mellan händerna och börjar massera in i ansiktet.
  Ha inte bråttom medan du gör detta utan försök slappna av, ta din tid på dig och massera med små cirkelrörelser. Fokusera på problemområderna. (Jag brukar massera i några minuter).
  Man kommer också känna att det blir "knottrigt" under fingrarna efter en stund och då är det smuts som dragits ut ur porerna. Fortsätt massera bara.
  När du tycker att du är färdig kan du tvätta av händerna lite grann. Ricinolja kan kännas väldigt fett och svårt att få bort men tvätta bara av händerna!
  Sedan tar du samma handduk som du använt för att ånga upp porerna och gör likadant igen; Blöt upp handduken i riktigt varmt vatten, lägg den över ansiktet och låt handduken svalna. Upprepa ca 3-4 gånger. Ångan tar bort oljan. Sedan tar du och drar handduken försiktigt över ansiktet för att få bort eventuella oljerester. Skrubba inte! Var inte orolig för att oljan inte ska försvinna - Det gör den!

  Därefter återfuktar du med antingen Aloe Vera eller om du har någon annan no poo- ansiktskräm. Tycker du att du känns stramt i ansiktet, så blanda din kräm eller Aloe vera med lite mandelolja alt. annan valfri olja (Dock inte ricinolja!)

  OCM passar bäst att göra till kvällen innan man går och lägger sig.
 • Man kan gå in på http://www.theoilcleansingmethod.com/ för mer info.


  Barock- möbler

  Jag är som känt väldigt förtjust i den här typen av möbler. Nu finns de att tillgå i Sverige och jag är väldigt köpsugen. Tack vare att de är svarta. De vinröda rokokomöblerna jag har här hemma begränsar färgkombinationerna i den övriga inredningen och jag är måttligt trött på det. Svart är mer neutralt (Och lite tråkigare kan tänkas) men mycket lättare att rätta sig efter.
  Jag saknar faktiskt den tid då det mesta gick i svart, lila och guld här hemma. Victorian style!

  För 11.000 riksdaler kan dessa bli mina. Ska jag, ska jag inte? Det är frågan! Jag får sova på saken.

  barock fåtölj, barock soffa, svart

  Sorgen är kärlekens pris

  Sorgens dagar...

  Vi har fått dåliga besked som rör mormor, min ögonsten mormor.
  De flesta här har hängt med på en lång resa med mormor under en ganska lång period och det hela har minst sagt varit en berg- och dalbana. Man har våndats och tidsvis väntat på det slutliga beskedet - Gladeligen nog har det aldrig kommit upp. Mormor hänger med trots allt!
   Nu har vi fått veta att en röntgen visat flera cancertumörer i tarmarna och metastaser på levern. Och den kommer man inte att göra något åt. Det gör att många saker faller på plats. Det ger liksom en förklaring till varför hon har mått så dåligt. 
   När jag pratade med henne i telefon tidigare i morse, så rann tårarna på mig. Jag fick inte mycket sagt. Hon vet ingenting om sitt tillstånd än. Hon tror bara att man har avbelastat en del av tarmen.
  Trots det här så låter hon pigg och så glad. Det var just det som gjorde så ont också. Jag vet hur illa hennes tillstånd är men inte hon. Så omedveten om sin situation.. Jag kan inte låta bli att gråta när jag skriver det här. Det är så sorgligt.

   All denna separationsångest bara rinner över mig. Inga som helst världshjältar lever för evigt. Även om mormor är gammal och sanden i timglaset rinner ner mot sin botten, så hade hon kunnat leva i några år till om hon hade varit frisk. Men nu vet man att tiden snart är inne. Man vet bara inte när. Och mer sårbart blir det för mig som är långt bort. Jag kan inte vara hos henne på 10 minuter. Det krävs lite mer planering.
  I och med allt som har hänt och det som händer blir allting en enda stor utdragen sorg. Sorgen är så omfattande också. Jag kan verkligen inte förklara i ord hur ont det gör.
  Jag tror att den största smärta och sorg sitter i att hon inte får vara frisk, utan gång på gång drabbas av smärtor och plågor. Livet blir ju bara en enda stor väntsal istället för att bli de sista ljuva åren - Det jag hade gjort allt för att ge mormor. Hon förtjänar det bästa i alla lägen.

  Det enda man kan hoppas på nu är att allting går fort och att hon får den smärtlindring hon behöver.
  För att även om jag vill ha mormor vid liv till min sista dag, så är det inte möjligt. Livet måste få ha sin gilla gång. Ingen ska behöva plågas för att tillfredsställa en annan människas behov. Man måste acceptera att människor kommer att gå ur tiden. Man får göra det bästa av situationen, finnas där och ta hand om henne så länge hon lever.

  Jag hade inte tänkt åka till Orsa förrän v.28 men genom omständigheterna, kommer jag dit om en vecka och blir sedan kvar en vecka. För att ta vara på det som finns kvar, glädjas av den sista tiden med henne.
  <3

  En behändig dosett

  För att inte slarva med vitaminer och sånt, så har jag införskattat mig en dosett som går att ha i väskan. Den är smal och tar inte mycket plats. Passar mig ypperligt! Och faktum är att jag blivit bättre på att ta mina vitaminer tack vare denna. Den är till och med snygg!
  Ett bra tips till en veggie som slarvar med sina tillskott.

  dosett apoteket, lila, liten


  Jag är demi- VEGETARIAN

  (Jag har lust att döpa rubriken till "Alla som fattar trögt" men det är ju för uppkäftigt och intetsägande).

  Okej, efter ett par dumma kommentarer/åsikter och frågor om djurrätt/vegetarianism så vill jag bara klargöra för folk att jag är demi- vegetarian och inte VEGAN.
  Och faktum är att vissa kommentarer kan få en att tänka till lite. Jag värnar mycket för att produkter inte ska vara djurtestade men jag har ju faktiskt ingen större koll på om produkterna innehåller animaliska produkter. 
   Det låter ju helt fucked när jag säger det men vart går gränser för vegetarianism och veganism i det här avseendet? Vegetarianismen började med att jag slutade äta kött (Förutom fisk och skaldjur, vilket jag som omtalat ändå försöker undvika för att jag inte gillar det så värst mycket). Sen utvecklades det hela till att jag helt slutade använda produkter som är testade på djur, även om jag undvikit sådana produkter även INNAN jag blev vegetarian så har det blivit mer av en ståndpunkt än vad det har varit.
  Sen kan jag samtidigt jubla om saker och ting är veganska. Det kan ju bara vara bra, om det inte är dåligt så att säga.

  Man utvecklas ju hela tiden iochmed sina principer, man lär sig mer om vad saker och ting faktiskt innehåller men jag har faktiskt inte kommit så långt och varför vet jag inte.
  Jag blir mer och mer medveten. Och faktum är att i min naiva lilla värld utgår jag ifrån att ett schampoo inte innehåller ullfetter eller vad fan det nu kan vara för annat snuskigt innehåll i de där preparaten. Sen visar det sig göra det. Där gör man mig mer medveten om att kanske använda mer veganska preparat (?)
  Jag har helt enkelt inte den blekaste aning om vad saker och ting innehåller. Min hjärna har väl inte utvecklats tillräckligt men det kommer den att göra, om jag vill det.
   Man kan ha den uppfattningen att ALLA vegetarianer (Och veganer) ska ha koll på varenda liten jävla grej. Så om jag inte har koll på allting, är jag inte vegetarian då eller? Kanske en hycklande vegetarian? Vad är en vegetarian?
  Jag är demi- vegetarian, med djurrätts- åsikter! Det är vad jag är.

  Ordet vegan är ett fruktansvärt starkt ord. Vegan betyder INGA ANIMALISKA PRODUKTER WHATSOFUCKINGEVER. Då ska man ha 100% koll på allting om man ska kunna kalla sig det. Allt från det man använder i konstnärliga uppdrag till vad man äter. Har man det? Är det det som är en vegan? Vad vet jag, jag är ingen vegan.

  Jag är bara trött på människor som gnäller och har åsikter, tysta förväntningar att man ska vara allsmäktig när det kommer till vegetarianism. Att folk blir argsinta för att jag inte gör som alla andra.
  Eller vet folk inte skillnaden mellan VEGETARIAN och VEGAN?
  Är det här en GRÅZON månne? Jag som är så svart eller vit annars.
  Det är inget dåligt med att vara vegan. Tvärtom! Det är hur bra som helst. Men jag kan inte stå för att vara vegan. Än.

  Jag som trodde och tyckte att varenda liten grej räknas. Att det är de små sakerna som gör det. Men nej, nu är jag ett mordiskt avskum som använder honung till ansiktet.

  Tacka vet jag visdomen

  Det är tur att man inte är barn och får påskägg längre. Påsken är förvisso över. (Tänkte bara informera er om att jag är medveten om det).
  Och varför är det tur att man slipper påskägg? Jo, för att 85% (Nu slog jag till med ett nummer bara) av allt godis som finns i lösviktsform innehåller gelatin. Och det där med gelatin förekommer ju lite oftare än man kan tro. I tuggummin, godis, mat och bakverk. Även vid tillverkning av bland annat öl, vin, vinäger och äppeljuice används gelatin vid klarningsprocessen. Hur fan ska man kunna veta sådant där? Tur att jag inte dricker öl isåfall!
  Och gör man likadant med all vinäger?
   Jag blir så irriterad varje gång jag går på ett fik och ser t. ex en cheesecake som toppats av gelatin för att den ska se finare ut. Wow, äckligt! Man dekorerar tårta med svinsvål! Lägg en bit oxfilé på bullen också vetja!
  Man begränsar ju sig som säljare genom att inte ha vegetariska alternativ.

  Det finns en sak till som retar mig något så djävulusiskt och det är köttbuljong. Jag kollade in en tomatsoppa från Knorr och den innehöll köttbuljong. WTF? Varför? Grönsaksbuljong eller vanligt jävla salt hade ju funkat.
  Så sånt man tror är vegetariskt kan faktiskt visa sig vara fel. Därför tror man i kyrkan, där allting är relativt.

  ---

  Apropå en helt annan sak. Varför hycklar så många med djurtester? "Använd inte djurtestade produkter men kolla in det här balsamet från Garnier Fructis!" (Garnier hävdar på sin hemsida att de sedan -89 inte har utfört några djurtester för att utvärdera sina produkter innan de släpper dem på marknaden. Samtidigt finns Garnier med på Peta's hemsida som "Companies that DO test on animals"). Typiskt. Alltid dubbla budskap. Men om man är OSÄKER bör man ju undvika produkterna och köpa något annat istället.
  Antingen så är det bara jag som är helt utan gråskala när det kommer till djurtester, där man antingen stödjer djurtester eller också inte. Eller också har folk ingen koll. Och det ska tilläggas att jag inte heller är felfri och kan göra misstag men jag anstränger mig för att göra rätt.
  * Frågan är ju densamma för mig: Vilka kan man lita på? Är PETA verkligen 100% säker i alla avseenden? Vilken källa för den här s.k "faktan" ska man lita på?

  Det verkar som att de produkter som kommer ifrån KINA är djurtestade pga deras lag som KRÄVER djurtester. Kan vara bra att lägga på minnet (Om man är intresserad).

  Kan ni läsare bidra med något som jag inte känner till angående ovanstående, hojta till!

  Fuskskinn jacka

  Den som letar han (Hon/Hen) hittar.
   Jag har varit på jakt efter en fuskskinn- jacka i bikerstil hur länge som helst. Den jacka jag har börjar bli sliten (Och behåller väl sin charm på så vis) men att ha en till jacka i lager är alltid bra just in case.
  Den här jackan är nu min. Den gnisslar och ser något plastig ut måhända men den är snygg och det duger åt mig.

  fuskskinn, fuskläder, skinnimitation

  True love through ears

  Det finns de som gillar Håkan Hellström och de som gillar Britney Spears men av de som inte kan sjunga är det Jack White som vinner mitt hjärta. Jag har alltid gillat när musik inte är "perfekt" och studioarbetat utan det är som bäst när det är lite "skitigt" som i ett garage eller i någon annan mindre lokal där ljudet är/låter äkta. Det handlar väl om känsla. Gör man musik med hjärta och känsla, så kan det bli hur jävla bra som helst! Nästan oavsett genre. (Jag behöver inte dra upp att dansband, ren jazz och techno inte är min grej men inslag av även DET kan bli bra om man gör det med ovanstående.)
  Det är bra synd om de insnöade trähästarna som fastnar vid en genre. Man missar ju så jävla mycket bra musik om man inte låter sig vidga vyerna lite.
  Jag lyssnar på allt mellan Singer-songwriters till black metal. Allt som är enligt min smak bara.

  Tipsa mig om bra band! Jag behöver mer inspiration!


  No 'poo - För daglig hudvård

  ansiktsvård, no poo, honung
  Honungstvätt: Svensk honung och ljummet vatten. Blanda i händerna och massera in i ansiktet. Huden blir len som jag vet inte vad! Det är dessutom löjligt lätt att tvätta av. Och nej, det blir inte det minsta kladdigt.
  (Jag tvättar ansiktet med honung dagligen men bara på kvällen. På morgonen gör jag ingenting. Ju mindre man tvättar huden, desto bättre). Jag återfuktar bara med Aloe vera om jag absolut behöver det.

  Varför honung? Verkar lugnande och har antiinflammatoriska effekter. (http://www.shenet.se/ravaror/honung.html)

  återfuktning, no poo, ansiktsvård
  Återfuktning: Aloe vera! Alla hudtyper behöver fukt. Är man torr i hyn, kan man blanda med lite mandelolja eller någon annan olja. Jag blandar gärna en droppe mandelolja med Aloe veran till natten, då olja tar längre tid att sjunka in i huden men smörjer huden om den är lite torr.
  OBS! Aloe veran kan kännas stel att lägga på huden men fukta med lite vatten i ansiktet innan du smörjer in dig!

  Denna Aloe vera innehåller dock parabener men ska tydligen vara "okej" ändå. Jag hade ändå tänkt köpa en annan aloe vera som är helt fri från parabener också men det gör jag när den här tuben är slut.
  Denna finns att köpa på Apoteket.

  (CCS testar inte på djur heller!)


  Varför Aloe vera? Aloe Vera är bara ren och skär fukt. Precis det huden behöver. En fet hy behöver särskilt mycket fukt. Torkar man ut huden så överproducerar huden fett för att kompensera (Do the math, bah). Det har ju visat sig vara korrekt i tanke på att min hy har blivit bättre på dessa få veckor bara.
  - Vad jag också har märkt av No 'pooandet är att sminket sitter mycket bättre. Jag behöver bara pudra mig någon enstakaste gång och effekten av pudret blir bättre! Inget kakmonster här inte!
  Det är samma sak med smink som med hudvård. För att sminket ska sitta och bli bra, krävs en bra grund. Moment 22, äntligen i rotation!

  kallpressad, no poo, ansiktsvård
  Mandelolja: För återfettning av torr hud. Blanda gärna någon droppe av mandeloljan med Aloe Vera. Smörj efter ansiktstvätt.
  Oljor ska alltid vara kallpressade för bättre kvalitet!
  Mandeloljan från Apoteket är tyvärr både kallpressad och raffinerad. Köp hellre Crearome's mandeolja. Finns i de flesta hälsobutiker och desto billigare på nätet, t ex http://bodystore.se.

  (Crearome testar inte på djur heller!)


  Man får vara ful men inte dum

  När man köper Clinique- produkter och får dem utplockade av en s.k utbildade konsulter, får man också garantin att OM man köpt en produkt som sig visar inte fungera för en, så får man välja ut en ny produkt eller också får man ett tillgodokort. Jag har haft grejer ståendes på badrumsskåpet i evigheter, som jag inte har haft användning för och när jag hade bestämt mig för att helt sluta med deras produkter (Förutom sminkborttagningen då) så gick jag ner med de här grejerna. Guess fucking what? Jag fick över 1000:- tillbaka på ett tillgodokort som inte är bundet till Cliniques butiker utan kan användas över hela Sveriges alla Åhléns.
  Jag har varit en stor kund på Clinique och de känner till mig väl där. Jag har givetvis inte berättat för dem att jag har gått över till No 'poo (Man får inte vara dum!) och faktum är att den tjej som har hjälpt mig under alla dessa år, var den person som också sa att min hy såg bättre ut än någonsin. TROTS att jag inte har använt några av deras produkter på några veckor. Det säger väl ett å annat?
  Det kan hända att de har produkter som inte innehåller silikoner, mineraloljor eller parabener men det struntar jag högaktingsfullt i. Det är ändå alldeles för dyrt!

  Massage - No happy ending

  Jag har så förbannat ont i nacke och axlar. Det gör att jag får huvudvärk också. För att inte tala om hur stel jag är!

  Jag var på massage på Gildaskolan häromdagen, där behandlingar utförs av elever. Jag hade inte varit dit innan men efter en rekommendation av en kollega, gick jag dit i hopp om att detta kunde lindra smärtan i axlarna. Först var jag en timme tidig för att jag, tidspessimisten Bela, inte trodde att jag skulle hinna för att jag inte visste vart det här stället låg. Det visade sig att det låg mitt i stan, mitt framför näsan på mig.

   När jag suttit av min väntetid, blev jag hänvisad till en plats som låg precis vid entrén (Där ALLA kunder kan se ALLT som ska hända mig). Där möts jag av en brud (Med hela munnen nerkladdad av rosa läppstift) som var hyperstressad och irriterad över att hon var en kvart sen. "Ah, du kan ta av dig alla kläderna." Alla kläderna? Vad är det för massage jag har beställt egentligen?! "Ah, BH:n också." Oekj, tänkte jag och tittade mig omkring. FOLK ÖVERALLT. "Det är lugnt. Jag håller för handduken åt dig." Jag tittade på handduken som var 70x40 cm och skrattade inombords. Skulle det där skyla mig? Jag kunde ju lika gärna vända mig om mot entrén och ta en femma för besväret. En dans för tio.
   Jag tog av mig BH:n och hoppade upp på den här massage- brädan som var täckt av tunt papper och ett nästan obefintligt lufthål att andas i. "Det ska finnas ett lufthål där nånstans", säger hon. Ja, om inte annat så dör jag väl här. Det kanske blir lättare för dig att massera mig då - Jag var spänd och stel som en pinne när jag kom dit och det ökade successivt, då jag fann hela situationen jävligt obekväm.

  Oavsett hur otrevlig den här bruden var, så kunde hon massera. Det var inget snack om den saken. Huvudet hade jag släppt helt och jag kände att jag hade blivit ett med brädan.
  När hon var färdig och jag fick sätta mig upp så kände jag att jag hade en stor, rund, röd ring i hela ansiktet av det s.k lufthålet. Sen glömde jag bort att jag var naken upptill. Jag hade ett fönster precis framför mig, massor av folk bakom mig och med den här bruden bredvid mig. WOHO! Jag kände mig inte alls utblottad!
  Jag säger bara det: Jag tar inte den sängen igen. Säng nummer 14. Dålig idé.

  Sen fick jag gå ut på stan med den där röda ringen i nyllet. Annars var det rätt bra!

  No 'poo - Ansiktsvård

  Jag slutade använda vanliga hudvårdsprodukter till ansiktet för någon vecka sedan. Jag vet egentligen inte hur det kommer sig att jag fick för mig att ens börja men antagligen har jag blivit inspirerat av något jag läst.
  Jag har väl provat det mesta inom hudvård förutom just det som är på tapeten nu, nämligen: No 'poo. Det har blivit rätt så stort inom bloggvärlden har jag märkt (Men det är inte därför jag skriver om det. Jag har skriver om det här för att övertyga de som är skeptiska till det här och finns i min omgivning, att det faktiskt fungerar att låta bli kommersiella hudvårdsprodukter och istället använda sig av "moder jord").

  Jag har var en ganska flitig användare av Cliniques produkter och har väl varit de senaste två åren men produkterna hjälper liksom inte. Jag har ingen problemhy med finnar och elände men däremot pormaskar och fet hy.
   Jag har ändå lärt mig rätt mycket om hudvård de senaste åren men jag tycks ha totalt snöat in mig på att produkter preparerade med mineraloljor, parabener och silikoner skulle ge mig "perfekt" hy. Om man läser på om hur kroppens egna rengöringssystem/fuktkälla fungerar, samtidigt som man tar in information om vad mineraloljor, parabener och silikoner gör så finns här en paradox. Man hämmar kroppens egna funktioner genom att låta sig luras och tro att produkter man köper för dyra pengar ska hjälpa en att få "perfekt" hy. Man betalar med andra ord för att sabotera hyn istället.
  Vilka makalösa pengar man lägger ner på det! När man tänker efter, det är så urbota dumt att man finner det skrattretande. Jag kallar det desperation.

  Jag tvättar ansiktet med ekologisk, svensk honung och ljummet vatten. Blir man ren? Tror du det eller? Svar: Ja. Det här förutsätter att man inte har smink på sig. Har man smink på sig får använda sig av antingen sminkborttagning (Om man tycker att det har funkat) eller också av oljor.
  Jag är skeptisk till oljor runt ögonen, så jag använder "onaturlig" sminkborttagning. Jag använder det jag tycker fungerar. Så där har jag inte släppt Clinique helt.

  Jag byter alltså ut alla tidigare kommersiella ansiktsmasker, skrubbar, återfuktning med No 'poo- varianter (Dvs hemmagjorda skrubbar, ansiktsmasker etc) istället. Hittills har det funkar förvånadsvärt bra. Och roligast av allt tycker jag är: Hyn är inte alls lika fet som den har varit i alla dessa år. Troligtvis för att jag tvättat den för hårt och använt för starka produkter (Till ingen nytta!) Porerna har blivit synbart mindre!
  Jag fick senast idag höra att min hy såg bättre ut än någonsin. Det ni!

  Skriver jag något om No 'poo här, så är det endast för att dokumentera för de där skeptiska typerna i min omgvining. Det roliga är också att om man googlar på No 'poo, så dyker det upp hur jävla mycket som helst. Därefter får man prova sig fram helt- jävla- enkelt.
  Så ibland kan det vara bra att göra "som alla andra".
  Jag ger det här projektet en egen kategori - För de som läser och är intresserade, släng iväg tips och allt det ni tycker är värt att veta eller tänka på.

  OM DU TYCKER ATT DET DU GÖR FUNGERAR BRA, FORTSÄTT MED DET!

  Ordbajseri

  Jag vet inte om solen har bitit på mig eller om jag bara är skitig i ansiktet men det ser mörkare ut än vanligt (Med en ännu mörkare överläpp. Men jag gillar´t!) En foundation- miss kanske? DET är ju lugnt så länge man har polotröja på sig (Och behåller den på).

   Jag glömmer aldrig när jag stod i inträdet till Orsa hotell för några år sedan då en tjej gör entré. Jag la märke till henne ganska fort och tänkte: "Ah, söt tjej! Vem är det?" Hon såg ut att vara mulatt eller något åt det hållet.. Tills hon tog av sig jackan och bara hade linne på sig. WOW! Kropp blek som fetaost med ett ansikte fullt av brunkräm. Den där härliga brunkräms- kanten hade helt plötsligt gjort sig ett namn! Dessutom såg jag ju sen vem den här tjejen var.
  Det såg tämligen roligt ut på min ära!  Grillparty + Söndag

  På lördagen blev det grillparty med kollegor!  Vegetarisk burgare dränkt i sweet chili (Jag borde ju ha gjort något i vitlök istället men det gick att äta i alla fall!)


  ---
  På söndag tog jag och Amela oss en sväng ner på stan, glassade i solen och trotsade kylan med varmt kaffe. Sen var dags att fylla kistan med lite Thai- käk på Toui's.


  Världens bästa killar

  De pissar inne, bajsar ner golvet, biter sönder kläderna, skäller, morrar, slickar en med dålig andedräkt i ansiktet. Ändå är de världens bästa hundar när de ligger på varsin sida av kroppen när man sover, springer mot en med glädjerop varje gång man hälsar på, försöker fuska vid inlärningsmoment bara för att få hundgodis. För att inte tala om hur söta de är när de sover. All kärlek till dem <3

  hundar, söta
  hundar, söta
  hundar, söta
  hundar, söta
  hundar, söta

  Husvagns- inspiration

  De som känner mig lär tro att jag fått hjärnsläpp när jag skriver följande: Jag vill ha en husvagn. Inte för att åka på en husvagnssemester alá Svensson utan mest för att kunna lägga ner åtskilliga timmar på att glänsa upp ett gammalt ruckel med inredning enligt min smak. Bara gå lös med fantasin och skapa sig en annan värld att sen spendera tid i några dagar när man känner för det. Parkera uti skogen för några dagars avkoppling eller ha den på festivaler.
  En SMV "ägget" eller en mindre husvagn av annan modell hade passat mig bra. De kostar dessutom inte många pengar om man vill ha ett renoveringsobjekt. Det är fan som meditation att lägga ner tid på pyssel och detaljer, vem behöver inte meditation emellanåt?

  Allt som kommer upp här är inte enligt min smak men jag vill ändå visa vad fint det kan bli.
  Bilden med det orientaliska/- och viktorianskt/barock är helt oslagbart vackert. Faller mig helt i smaken faktiskt!

  Samtliga bilder tagna från Google.

  image description
  image description
  image description
  image description

  image description
  image description
  image description
  image description

  RSS 2.0