No 'poo - För daglig hudvård

ansiktsvård, no poo, honung
Honungstvätt: Svensk honung och ljummet vatten. Blanda i händerna och massera in i ansiktet. Huden blir len som jag vet inte vad! Det är dessutom löjligt lätt att tvätta av. Och nej, det blir inte det minsta kladdigt.
(Jag tvättar ansiktet med honung dagligen men bara på kvällen. På morgonen gör jag ingenting. Ju mindre man tvättar huden, desto bättre). Jag återfuktar bara med Aloe vera om jag absolut behöver det.

Varför honung? Verkar lugnande och har antiinflammatoriska effekter. (http://www.shenet.se/ravaror/honung.html)

återfuktning, no poo, ansiktsvård
Återfuktning: Aloe vera! Alla hudtyper behöver fukt. Är man torr i hyn, kan man blanda med lite mandelolja eller någon annan olja. Jag blandar gärna en droppe mandelolja med Aloe veran till natten, då olja tar längre tid att sjunka in i huden men smörjer huden om den är lite torr.
OBS! Aloe veran kan kännas stel att lägga på huden men fukta med lite vatten i ansiktet innan du smörjer in dig!

Denna Aloe vera innehåller dock parabener men ska tydligen vara "okej" ändå. Jag hade ändå tänkt köpa en annan aloe vera som är helt fri från parabener också men det gör jag när den här tuben är slut.
Denna finns att köpa på Apoteket.

(CCS testar inte på djur heller!)


Varför Aloe vera? Aloe Vera är bara ren och skär fukt. Precis det huden behöver. En fet hy behöver särskilt mycket fukt. Torkar man ut huden så överproducerar huden fett för att kompensera (Do the math, bah). Det har ju visat sig vara korrekt i tanke på att min hy har blivit bättre på dessa få veckor bara.
- Vad jag också har märkt av No 'pooandet är att sminket sitter mycket bättre. Jag behöver bara pudra mig någon enstakaste gång och effekten av pudret blir bättre! Inget kakmonster här inte!
Det är samma sak med smink som med hudvård. För att sminket ska sitta och bli bra, krävs en bra grund. Moment 22, äntligen i rotation!

kallpressad, no poo, ansiktsvård
Mandelolja: För återfettning av torr hud. Blanda gärna någon droppe av mandeloljan med Aloe Vera. Smörj efter ansiktstvätt.
Oljor ska alltid vara kallpressade för bättre kvalitet!
Mandeloljan från Apoteket är tyvärr både kallpressad och raffinerad. Köp hellre Crearome's mandeolja. Finns i de flesta hälsobutiker och desto billigare på nätet, t ex http://bodystore.se.

(Crearome testar inte på djur heller!)


Kommentarer
Postat av: Maja Larsson

MEN VAFAN NU BLIR JAG ILSKEN! JAG TRODDE DU VAR PÅ DJURENS SIDA... MEN DU ANVÄNDER DIG AV HONUNG. SKA GENAST SLUTA LÄSA DIN BLOGG.Läser en annan superbra blogg. laks.webblogg.se

2012-05-14 @ 16:31:38
Postat av: bela

jag ÄR på djurens sida.

har jag missat något med honung som är fel?jag kan förstå att en VEGAN reagerar som du gjorde nu, i tanke på att honung inte är veganskt men jag är inte VEGAN. däremot använder jag inte NÅGRA produkter whatsoever som är testade på djur och är förbannat noga med att kolla upp sånt innan jag handlar.

Sen är jag lite sämre på om produkter innehåller animaliska produkter. BIVAX.. jag må vara ett mordiskt avskum som säger det men insekter är inte riktigt samma sak som djur (kor, grisar, katter osv) - FÖR MIG alltså.det var ett bra initiativ av dig att sluta läsa den här blödande bloggen, om den bara gör dig förbannad.

Å andra sidan, jag växer i min roll som vegetarian. gör jag något som jag SJÄLV anser är fel (vad andra tycker har alltid kvittat mig) så försöker jag göra- om-göra-rätt.

2012-05-14 @ 19:02:46
Postat av: Allie

Tvättar ansiktet med ekologiskt kokosfett varje kväll just nu, men ska prova honung, intressant tips!

2012-05-16 @ 14:11:16
URL: http://www.aloeveraportalen.se
Postat av: Marie

Detta måste jag testa, tack för tipset!

Svar: Varsågod :)
belaland.se

2013-08-21 @ 21:43:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0