No 'poo - Ansiktsvård

Jag slutade använda vanliga hudvårdsprodukter till ansiktet för någon vecka sedan. Jag vet egentligen inte hur det kommer sig att jag fick för mig att ens börja men antagligen har jag blivit inspirerat av något jag läst.
Jag har väl provat det mesta inom hudvård förutom just det som är på tapeten nu, nämligen: No 'poo. Det har blivit rätt så stort inom bloggvärlden har jag märkt (Men det är inte därför jag skriver om det. Jag har skriver om det här för att övertyga de som är skeptiska till det här och finns i min omgivning, att det faktiskt fungerar att låta bli kommersiella hudvårdsprodukter och istället använda sig av "moder jord").

Jag har var en ganska flitig användare av Cliniques produkter och har väl varit de senaste två åren men produkterna hjälper liksom inte. Jag har ingen problemhy med finnar och elände men däremot pormaskar och fet hy.
 Jag har ändå lärt mig rätt mycket om hudvård de senaste åren men jag tycks ha totalt snöat in mig på att produkter preparerade med mineraloljor, parabener och silikoner skulle ge mig "perfekt" hy. Om man läser på om hur kroppens egna rengöringssystem/fuktkälla fungerar, samtidigt som man tar in information om vad mineraloljor, parabener och silikoner gör så finns här en paradox. Man hämmar kroppens egna funktioner genom att låta sig luras och tro att produkter man köper för dyra pengar ska hjälpa en att få "perfekt" hy. Man betalar med andra ord för att sabotera hyn istället.
Vilka makalösa pengar man lägger ner på det! När man tänker efter, det är så urbota dumt att man finner det skrattretande. Jag kallar det desperation.

Jag tvättar ansiktet med ekologisk, svensk honung och ljummet vatten. Blir man ren? Tror du det eller? Svar: Ja. Det här förutsätter att man inte har smink på sig. Har man smink på sig får använda sig av antingen sminkborttagning (Om man tycker att det har funkat) eller också av oljor.
Jag är skeptisk till oljor runt ögonen, så jag använder "onaturlig" sminkborttagning. Jag använder det jag tycker fungerar. Så där har jag inte släppt Clinique helt.

Jag byter alltså ut alla tidigare kommersiella ansiktsmasker, skrubbar, återfuktning med No 'poo- varianter (Dvs hemmagjorda skrubbar, ansiktsmasker etc) istället. Hittills har det funkar förvånadsvärt bra. Och roligast av allt tycker jag är: Hyn är inte alls lika fet som den har varit i alla dessa år. Troligtvis för att jag tvättat den för hårt och använt för starka produkter (Till ingen nytta!) Porerna har blivit synbart mindre!
Jag fick senast idag höra att min hy såg bättre ut än någonsin. Det ni!

Skriver jag något om No 'poo här, så är det endast för att dokumentera för de där skeptiska typerna i min omgvining. Det roliga är också att om man googlar på No 'poo, så dyker det upp hur jävla mycket som helst. Därefter får man prova sig fram helt- jävla- enkelt.
Så ibland kan det vara bra att göra "som alla andra".
Jag ger det här projektet en egen kategori - För de som läser och är intresserade, släng iväg tips och allt det ni tycker är värt att veta eller tänka på.

OM DU TYCKER ATT DET DU GÖR FUNGERAR BRA, FORTSÄTT MED DET!

Kommentarer
Postat av: Sandra Johansson

Det är som sagt sjukt fascinerande.. Det har landat oljor i min brevlåda som jag ska prova ikväll tänkte jag.. Ska bli sjukt spännande!

2012-05-12 @ 17:27:36
URL: http://sandravardag.blogg.se/
Postat av: Zooey

Denna kommentar är ju lite sen men jag hittade din blogg precis nu. Googlade runt om balsammetoden som jag tänkte börja med och nu vill jag verkligen skrota allt "onaturligt"!

Är (ganska nybliven) vegan och har ännu inte en helt vegansk och djurtestsfri hud- och hårvårdsrutin men detta inlägget inspirerar mig verkligen! Ville väl bara tala om det :)

Svar: Låter som en bra plan du har! :)
Tack så mycket! Alla produkter jag tipsar om är dock inte veganska men däremot förekommer INGA som helst produkter som är testade på djur i den här bloggen.
Jag brukar skriva ut OM produkten är vegansk.
Du ju Garant såklart! balsam som är vegansk och icke testad på djur samt Veganese balsam från Lush - Båda är godkända enligt balsammetoden.
Sen beror det på hur du ser på honung t ex. Det finns veganer som använder det men andra inte. Honung är annars kanon att tvätta ansiktet med. Vill man inte använda honung så kan man tvätta sig med olja. Jag kan bli mer ingående om du vill :)

Ha det bra!
belaland.se

2014-04-09 @ 00:03:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0