Jag är demi- VEGETARIAN

(Jag har lust att döpa rubriken till "Alla som fattar trögt" men det är ju för uppkäftigt och intetsägande).

Okej, efter ett par dumma kommentarer/åsikter och frågor om djurrätt/vegetarianism så vill jag bara klargöra för folk att jag är demi- vegetarian och inte VEGAN.
Och faktum är att vissa kommentarer kan få en att tänka till lite. Jag värnar mycket för att produkter inte ska vara djurtestade men jag har ju faktiskt ingen större koll på om produkterna innehåller animaliska produkter. 
 Det låter ju helt fucked när jag säger det men vart går gränser för vegetarianism och veganism i det här avseendet? Vegetarianismen började med att jag slutade äta kött (Förutom fisk och skaldjur, vilket jag som omtalat ändå försöker undvika för att jag inte gillar det så värst mycket). Sen utvecklades det hela till att jag helt slutade använda produkter som är testade på djur, även om jag undvikit sådana produkter även INNAN jag blev vegetarian så har det blivit mer av en ståndpunkt än vad det har varit.
Sen kan jag samtidigt jubla om saker och ting är veganska. Det kan ju bara vara bra, om det inte är dåligt så att säga.

Man utvecklas ju hela tiden iochmed sina principer, man lär sig mer om vad saker och ting faktiskt innehåller men jag har faktiskt inte kommit så långt och varför vet jag inte.
Jag blir mer och mer medveten. Och faktum är att i min naiva lilla värld utgår jag ifrån att ett schampoo inte innehåller ullfetter eller vad fan det nu kan vara för annat snuskigt innehåll i de där preparaten. Sen visar det sig göra det. Där gör man mig mer medveten om att kanske använda mer veganska preparat (?)
Jag har helt enkelt inte den blekaste aning om vad saker och ting innehåller. Min hjärna har väl inte utvecklats tillräckligt men det kommer den att göra, om jag vill det.
 Man kan ha den uppfattningen att ALLA vegetarianer (Och veganer) ska ha koll på varenda liten jävla grej. Så om jag inte har koll på allting, är jag inte vegetarian då eller? Kanske en hycklande vegetarian? Vad är en vegetarian?
Jag är demi- vegetarian, med djurrätts- åsikter! Det är vad jag är.

Ordet vegan är ett fruktansvärt starkt ord. Vegan betyder INGA ANIMALISKA PRODUKTER WHATSOFUCKINGEVER. Då ska man ha 100% koll på allting om man ska kunna kalla sig det. Allt från det man använder i konstnärliga uppdrag till vad man äter. Har man det? Är det det som är en vegan? Vad vet jag, jag är ingen vegan.

Jag är bara trött på människor som gnäller och har åsikter, tysta förväntningar att man ska vara allsmäktig när det kommer till vegetarianism. Att folk blir argsinta för att jag inte gör som alla andra.
Eller vet folk inte skillnaden mellan VEGETARIAN och VEGAN?
Är det här en GRÅZON månne? Jag som är så svart eller vit annars.
Det är inget dåligt med att vara vegan. Tvärtom! Det är hur bra som helst. Men jag kan inte stå för att vara vegan. Än.

Jag som trodde och tyckte att varenda liten grej räknas. Att det är de små sakerna som gör det. Men nej, nu är jag ett mordiskt avskum som använder honung till ansiktet.

Kommentarer
Postat av: Maddis

Jag äter inga djur, klär mig inte i dem och försöker undvika att få i mig djurrester där det finns dolda animaliska ingredienser (gelatin osv). Jag försöker avstå från produkter som testas på djur (jag har inte koll på varenda jävla företag men jag kollar upp lite allt eftersom) och jag försöker hålla ner mitt intag av ägg och mejeriprodukter (köper det i princip inte själv men kan äta om jag blir bjuden).Jag tycker man får göra det bästa man kan. Man ska kunna leva också utan att gå runt och vara rädd för vad som kan dölja sig bakom en produkt.

2012-05-15 @ 06:53:11
URL: http://sindrobe.se
Postat av: Anna

Åh tack! Jo jag är ganska nöjd med min skinnjacka. Har egentligen två stycken men den ena använder jag inte då den är alldeles för stor och manlig.

Vill ha en till, som man kan ha en tjockare tröja under :)

2012-05-15 @ 20:20:49
URL: http://aannabelle.blogg.se/
Postat av: syster

inte vegan än. Och ska heller inte bli. Liteväl extremt va. Men vad vet jag, jag är ju köttätare

2012-05-18 @ 23:30:23
URL: http://nattstad.se/fuffi

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0