Tacka vet jag visdomen

Det är tur att man inte är barn och får påskägg längre. Påsken är förvisso över. (Tänkte bara informera er om att jag är medveten om det).
Och varför är det tur att man slipper påskägg? Jo, för att 85% (Nu slog jag till med ett nummer bara) av allt godis som finns i lösviktsform innehåller gelatin. Och det där med gelatin förekommer ju lite oftare än man kan tro. I tuggummin, godis, mat och bakverk. Även vid tillverkning av bland annat öl, vin, vinäger och äppeljuice används gelatin vid klarningsprocessen. Hur fan ska man kunna veta sådant där? Tur att jag inte dricker öl isåfall!
Och gör man likadant med all vinäger?
 Jag blir så irriterad varje gång jag går på ett fik och ser t. ex en cheesecake som toppats av gelatin för att den ska se finare ut. Wow, äckligt! Man dekorerar tårta med svinsvål! Lägg en bit oxfilé på bullen också vetja!
Man begränsar ju sig som säljare genom att inte ha vegetariska alternativ.

Det finns en sak till som retar mig något så djävulusiskt och det är köttbuljong. Jag kollade in en tomatsoppa från Knorr och den innehöll köttbuljong. WTF? Varför? Grönsaksbuljong eller vanligt jävla salt hade ju funkat.
Så sånt man tror är vegetariskt kan faktiskt visa sig vara fel. Därför tror man i kyrkan, där allting är relativt.

---

Apropå en helt annan sak. Varför hycklar så många med djurtester? "Använd inte djurtestade produkter men kolla in det här balsamet från Garnier Fructis!" (Garnier hävdar på sin hemsida att de sedan -89 inte har utfört några djurtester för att utvärdera sina produkter innan de släpper dem på marknaden. Samtidigt finns Garnier med på Peta's hemsida som "Companies that DO test on animals"). Typiskt. Alltid dubbla budskap. Men om man är OSÄKER bör man ju undvika produkterna och köpa något annat istället.
Antingen så är det bara jag som är helt utan gråskala när det kommer till djurtester, där man antingen stödjer djurtester eller också inte. Eller också har folk ingen koll. Och det ska tilläggas att jag inte heller är felfri och kan göra misstag men jag anstränger mig för att göra rätt.
* Frågan är ju densamma för mig: Vilka kan man lita på? Är PETA verkligen 100% säker i alla avseenden? Vilken källa för den här s.k "faktan" ska man lita på?

Det verkar som att de produkter som kommer ifrån KINA är djurtestade pga deras lag som KRÄVER djurtester. Kan vara bra att lägga på minnet (Om man är intresserad).

Kan ni läsare bidra med något som jag inte känner till angående ovanstående, hojta till!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0