Nostalgifest 2.0, Halloween edition

I igår vankades det fest. Den omtalade nostalgifesten som egentligen skulle ha ägt rum i augusti men blev förflyttad till oktober istället. Jag jobbade tyvärr hela helgen och var därför inte utklädd någonting men spexade till det med ett par schyssta brallor från H&M - 80- talet, vart tog du vägen, 80-talet?
 
Jag agerade vimmelfotograf hela kvällen och satsade stenhårt på seriebilder. Vårat liv i rörelse denna kvällen:
 
 
 
 
Sen satte vi kameran på ett stativ då vi tog en gruppbild på alle mennesker och därefter gick vi lös på självposeriet. Mycket underhållande!
 
 
Denna kväll bjöd på hemmagjort gottigott, nostalgi- godis, chips.. You fucking name it. Therese grejar med sånt där! Det var konstigt att inte sömmarna på byxorna gick efter allt man stoppade i sig.
 
Chokladcigaretter är okej!
 
Dj- båset. Posters från tjejtidningen Frida (Om någon kommer ihåg den?) Pinsamt..
 
En helt underbar (Dock kort kväll för min del) med ett förbannat trevligt sällskap. Det ni! Barnasinnet är påfyllt.

I svart går man osäkert

Jag lyckades hitta en kandelaber på en meter hög, i svart dessutom. Jag hade kanske önskat att den var 1.50cm men det här blir alldeles perfekt ändå. 500 riksdaler är inte farligt.
Plus ett par svarta bågar att ha över spetsgardinerna. Just nu ser det lite tomt ut i sov/vardagsrummet. Gardiner är det som susen gör, faktiskt.
Det enda jag behöver är ett par schyssta svarta blommor. Om jag nu kan hålla dem vid liv..

Hellre trasiga saker än trasiga lungor

Jag köpte ett stativ till kameran i fredags. Får mig ett spel på trötta och suddiga bilder som inte beror på annat än mina (obefintliga) muskler som inte ens pallar en sketen kamera. Eller så är det första steget till Parkinson.
När det kommer till inredning och sådant har jag tydligen hur mycket kraft som helst. Häromdagen fick jag med mig ugnsluckan på jobbet igen. Typiskt. När jag tyckte mig ha en felfri period där jag faktiskt inte har sönder något. Det var bara tillfälligt tydligen..
 
 Jag inser att jag är inne på lite mer än en månadsperiod som rökfri utan några som helst hjälpmedel. Känns strongt gjort samtidigt som jag är en jävla tönt som faktiskt har slutat två gånger tidigare och börjat igen. Det är egentligen ingen konst att sluta röka förutom att man förvandlas till ett monster utan nåd (men det är bara andra som får lida för det, inte jag). Det är att inte börja igen som är svårt. Jag har dock bestämt mig för att inte låta
"the spirit is willing but the flesh is weak" ta med mig till rökparadiset något mer. Håll tummarna för mig, mitt förnuft och mina lungor.
 

Laserbehandlingens resultat so far

Igår var jag på sista laserbehandlingen av min tatuering jag har/hade i nacken. Det är ju drygt 30 veckor sedan jag började med det här och den är inte helt borta ännu fast den är inte som den var i sitt ursprung. Och jag säger bara det: Gör inga dumma tatueringar! Det jag gjorde i nacken var så urbota dumt att jag blir förbannad över mig själv.
 
 Vi får se om tatueringen försvinner helt. Efter sista behandlingen tar det ytterligare 6 veckor för det slutgiltiga resultatet. Troligtvis får jag göra någon enstaka behandling till. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra om den inte försvinner helt. Det får bli ett senare problem.
Jag har liksom dokumenterat hela behandlingen med mobilkameran, så bildkvalitéten är ju sådääär.
 
Bilden till höger ser ut att vara omringad av könshår men det är det inte. Helt vanligt nackhår. Ville bara poängtera det.
 
Man kan också se att längst ut på bilden till höger så är tatueringen mer borta än på andra ställen och detta beror på att man har kört på med för hård laser som orsakade ett större sår men som inte kommer att synas sedan.

Fäll ner finnen och landa

 
Jag säger bara det: Peace!
 
Först en finne stor som en stenkula på vänster skinkhalva (Jag började fundera på om jag hade en ny arm på utgång därikring. Den sortens smärta talar vi om). Därför överbelastade jag höger skinkhalva för att kompensera smärtan och det kostade mig en rygg som gett "skolios" en ny innebörd. Jag misstänker att det är den där jävla massageoljans fel. Den är troligtvis för fet och lägger sig därför som en gigantisk propp över alla porer. 
 Ska mot jobbet när jag går emot alla mina principer och springer mot bussen som nästan åker ifrån mig. Jag hinner precis men fastnar som en burgare mellan dörrarna. Ett ufo gör entré eller?
Sen sätter jag mig ner andfådd och jävlig bredvid en stor karl som lämnat en halv sittplats åt mig. Ska jag lägga den finniga skinkhalvan i hans knä eller vad har han tänkt? Nej, jag lämnar hälften av mig själv utanför stolen bara för att det ska se ut som jag att jag ska kissa ner den för att visa mitt missnöje med den här resan.
Kan man sverka bussresor?

Alcest på min ära

Två väldigt behagliga skivor. Särskilt till hösten och dess dåliga väder, sittandes på en buss med hjärnan på en annan planet.

Alcest - les voyages de l'âme
Alcest - écailles de lune

 


Fancy dress

Jag vill ha!
 
När bär man en sådan fancy klänning? Hemma i klackar medan man dammar? Nja. Fast den kanske hänger snyggt i garderoben. Sen vette tusan om man skulle tordas gå ut utan underklänning med den där. Det kanske blir en scen för alla om man böjer sig framåt. Åker sömmarna om man sätter sig ner? 
Skit i det. På med mamelucker!

De anställda slår djuren

Det uppdagas fler fall av djurplågeri för vardag som går.
Klippet nedan visar hur mejeriarbetare slår korna (Jag såg ärligt talat bara 3 sekunder av videon och det räckte!)
Jag säger bara: VARNING FÖR STARKA BILDER! (Klicka på bilden om du vill se klippet).
 
 
Okej, jag kan också bli en av alla de som vill kasta glåpord på sådana här klåpare. Fast jag vill ju tänka lite längre. Jag menar, om man ur ett psykosocialt persepektiv ser på djurplågeri och misshandel, så borde de här personerna som utövar detta påvisa minst ett symtom på "Psykopat"- skalan (Sociopat eller vad den allmänna benämningen nu är).
Och ska psykopater få vistas bland människor? Är det så jävla smart?
 Ingen kunde ju hindra gubbar som Adolf. H, Gaddafi, Stalin osv. De är alla av samma skrot och korn. De är av olika rang bara. Vissa av dem har styrt land och rike medan några av dem är några sketna mejeribönder. Deras gemensamma nämare är att de är inte är rätt funtade.
 Hade det här varit naturen såsom naturen sköter sig självt så hade de där människorna tagits bort - För att de är inte normala. De saknar ju den här förmågan att känna empati. Kan man begå den här typen av brott mot djur, så vill jag inte ens veta vad man kan göra mot människor.
Väck med dem! Inte på anstalt, inte på skyddad ort. Bort med dem. Under jorden ska de.
 
Och, vad tänker man när man går lös så djur så här? Sa korna något som bonden inte gillade eller? "Fan, vad du mjölkar dåligt."
Man undrar ju.. Jag undrar samtidigt när folk ska ta ställning till djurplågeri och göra det ordentligt. Djurplågeri ska ju på straffskalan hanteras på samma sätt som vilken misshandel som helst. Vad är skillnaden egentligen?
Kom igen politiker runt om i världen! Vad ska få er att vakna?

American horror story

Jag vill bara tipsa om den här rätt så grym serie som faktiskt går på TV11 just nu. Den har fått 8.3 på IMdb (Närmare 35000 röster), vilket gör att man kan dra slutsatsen om att den är bra.
Jag kör just nu igenom första säsongen på DVD och säger bara: I'm sold. Den innefattar allt från horror, blod, skräck, styckning.. Och spöken.
Jag började se den utan att ens veta vad den handlade om. Jag visste vad den innehöll dock. Det blev lite roligare så faktiskt. Och jag är medveten om att jag är lite efter om att se serien men bättre sent än aldrig!
 

Dålig djurhållning på Zoo i Sverige

Som en förblindad 5- åring tänker man som alltid: Sverige är för bra för att ha brister.. Eller?
Låt oss bli klartänkta för en stund och sluta upp med den här naiviteten. Djur far illa. Även i Sverige.
På cirkusar. På zoo. På djurgårdar. Runt om i landet.
 
Kalla fakta kommer att ta upp om dålig djurhållning på zoo på onsdag kl 21.30. Titta och inse fakta. Därefter fattar du själv beslutet; Vill du stödja det här?
 
* http://www.metro.se/djur/avlivades-med-kofot-pa-djurpark/EVHljp!SuwIPaWYGgl5g/
* http://ekuriren.se/nyheter/eskilstuna/1.1577214-parken-zoo-anklagas-for-dalig-djurhallning
 
 Djur är underbart söta och man får nästan inte nog av att se dem (Särskilt de man inte ser varje dag) men att stödja dem i missförhållanden som på zoo och olika djurparker där mat & vatten liksom veterinärer uteblir pga besparingar, stressfaktorerna är höga etc - Det är inte okej!
Visa ditt missnöje genom att inte besöka dessa djurparker och zoo. Och må ni icke förglömma cirkusar som är den värsta sorten av djurplågeri! BOJKOTTA!
 
Näsbjörnar.

Slopa Morrocanoil!

Den senate veckan har ett par kompisar pratat om den populära Morrocanoil som ska göra underverk för håret, sägs det. Enligt recensioner blir håret "så otroligt mjukt och glansigt". Well, om man kollar innehållsförteckningen så är det inte mycket som är bra för håret egentligen. Det mesta är silikoner och silikoner är inte bra för håret. Punkt slut. Silikoner ger en kosmetisk "förbättring" som på sikt förstör håret. Vill ni vara schyssta mot håret så ger ni helt enkelt fan i silikoner.
 
 Det enda som skulle vara bra för håret i den här Morroacnoil är arganolja och den kan man köpa i sin renaste form i närmaste Life- butik eller på Bodystore.se. Den kostar ca 75:-.
 Arganoljan i sig luktar lite som jordnötssmör men luktar inte så mycket när man väl har det i håret och skulle man mot all förmodan tycka att lukten är ocharmig, så blandar man oljan med lite vaniljsocker helt enkelt.
 
 
 

TIPS: No poo och vegansk bakning

Här har ni två Facebookgrupper att kolla lite närmare på.

"Baka veganskt" där man delar med sig av både tips och recept på veganska bakverk. Dela gärna med dig av något du med!

"No poo" för den som vill ha mer tips på huskurer, substitut för schampoo, balsam, tvål etc. Här kan man hitta det mesta (Rolig grupp!)Mer kärlek från NYX

Syrran ville se vad jag hade beställt ifrån NYX. 
 
Ögonbrynskitet var mest för färgernas skull men jag tyckte att det var extra coolt med mallar att måla sina ögonbryn efter OM man skulle vilja det. Nu känner jag inget behov av det men man vet aldrig.
Eye shadow base - Asgrym! Den var mjuk och lätt att applicera. Inga konstigheter.
 
Det här paketet för 200- lappen är inte så farligt.. Billigt och bra från USA.

Low 'poo HÅR - Honungstvätt

Jag vet att många är inne på No' poo och hela den biten. Man hittar hur mycket recept som helst om man vet vart man ska leta men jag tillägnar det här inlägget till de vänner jag har som är intresserade av No 'poo men inte riktigt vet hur de ska göra eller vågar ta sig an det. Jag säger eder: PROVA iaf!
 Jag tänkte eventuellt sluta med shampoo eller åtminstone dra ner på det om resultatet av det kommande projekt visar sig vara gynnsamt för mig och mitt hår. Det enda som är meckigt med att kleta i allt annat än shampoo i håret är längden på själva håret. 
 Jag tycker att det här med No' poo är roligt. Liksom jag tycker att huskurer överlag är lite lattjo. Det senaste jag provat att göra med håret är att tvätta det med enbart honung (Måtte inte Vegankompaniet sätta mitt huvud på en påle nu..) och sedan avsluta med balsam endast i längderna. Visst, det är inte som att tvätta med shampoo där man tycker sig bli ren ända in i själen men faktum är att honungen ändå känns skön i hårbotten. Håret ser och känns nytvättat plus att jag tappade mindre hår, upptäckte jag.
Det är nog en vanesak att tvätta med ditt och datt. Jag tvättar ändå aldrig håret mer än max 2ggr/vecka och det har jag inte gjort på åratal, för att behovet saknas helt enkelt.
 
För att tvätta håret med honung, gör så här:
 
Tag 2 matskedar fast honung (Om du har långt hår) och blanda med en matsked ljummet vatten. Tanken är att honungen ska smälta och bli en len smet tillsammans med vattnet. Är honungen fortfarande för hård, så tillsätt lite mer vatten - Överdriv inte!
 Ha smeten i torrt hår och fokusera på hårbotten, då det är framförallt där du vill göra rent. Sedan låter du det sitta i håret en stund, så länge du behagar. Ta sedan iskallt vatten (Inte brainfreeze- kallt men nästan) och blöt ner håret. Därefter masserar du hårbotten försiktigt och på så sätt gnuggar du bort smutsen. Skölj noga, flera gånger! Sedan avslutar du med silikonfritt balsam i längderna, låter det sitta i en stund och sedan sköljer du ur det som vanligt.
 
TIPS! Vill man på nåt sätt doftsätta håret utan parfymer så tillsätt vaniljsocker med så mycket vanilj som möjligt. Då kan man blanda det med vad som helst - Balsam, ÄCV, honung etc. och det du får en svag doft av vanilj. Thumbs up!

Mobilkamerafotograf Deluxe

Jag har glömt att berätta om mobil- linserna som har anlänt och att jag har provat dem.
För att vara linser till en mobilkamera så tycker jag att de här är bra. Nu har jag inte riktigt fått användning för "wide"- linsen där jag kan avgöra hur bra den är men visst ger den ett bredare persepektiv. Sedan har vi "fisheye" och "macro" som jag visar nedan.
Nu är inte bilderna tagna i det bästa dagsljuset men man borde få en hint om hur de funkar..
Nå, vad tycks?

 

I'm just sayin'..

In El Stockholmo.
J-a-g-ä-r-t-a-g-g-a-d-s-å-i-n-i-h-e-l-v-e-t-e.

"Åh nej, mitt guld!"

Rokokosoffans kanter målade jag om förra året och de skulle bli guldiga men fick tyvärr en gul ton. Det såg riktigt tattigt ut. Jag har inte orkat bry mig under hela året men så plötsligt fick jag nog. Och det svarta resultatet blev så mycket bättre. 
Det är inte lika roligt att ha möblemanget mitt i rummet dock men det måste ju torka och det tar ju bara 24 timmar..
 Jag ser framför mig hur jag kliver upp på natten för att ta ett glas vatten, snubblar över fåtöljen som nu står bredvid sängen och sen slår huvudet i nästa möbel.
 
To be continued...

Bitterfittan is in the house

 
Jag är inne i en riktig bitterfitta- period där jag har åsikter om allt (Men håller käften om det). Jag tänker låta bloggen bli lidande för detta och ger därför utlopp åt mina känslor här.
 
1. Jag är trött på vuxna människor. De äldre vuxna. Särskilt de ambivalenta, borderline- tendenta. Upp som en sol, ner som en pannkaka. De som letar fel och hittar rätt - I botten på en vinflaska. Vad är det med er? Inte nog med att ni förstör för er själva, ni förstör för andra också. "Ryck upp dig" är nog inte djupt nog för att nå er men gör nåt åt era problem. Hitta roten i det hela och bli normala nån gång.
 
2. Jag förundras över hur lätt det verkar vara att kasta ur sig ordet "rasist". Man tänker inte på vare sig fakta eller förtal. Man hör sig aldrig för. Om en person inte känner hat eller intolerans mot invandrare överlag, då är man inte rasist. Att kasta ur er sådana här begrepp, det får ni helt enkelt sluta med.
 
3. Västtrafik höjer sina priser igen. Och vad betalar jag för? Plaster på bussar och spårvagnar som är nerkissade av människor som inte vill kännas vid sina inkontinensbesvär. Well, GÖR DET och skaffa blöja! Jag är trött på att likt rysk roulette ha oturen att hamna på en av de stinkande pottorna till sittplatser.
 
4. Fyllgubbar och fyllkärringar (Fyllhöns!) dregglar ner sina kläder och deras alkoholodör tränger sig ner i halsgropen på en och retar upp kräkreflexerna *huuuulk* De har skitiga händer och är lika skitiga i truten. Senast idag fick jag samla mig för att inte stoppa knäskålen i ögat på en fyllhund som försökte taffsa.
Och de för ett jävla väsen! 
När de knäcker nästa öl tänker jag: Happ, där går mina skattepengar! 
 
5. Hela källaren kryllar av stora husspindlar och det får ju min smutstvätt att växa tills jag är på sista strumpparet. Jag laddar upp med ångest innan jag går ner dit. Häromsistens sprang en stor svart spindel, större än en femkrona, mitt framför fötterna på mig (Sådana här gånger borde man verkligen försöka sig på sport. Höjdhopp, längdhopp: Jag hade stått som etta på prispallen!) Det värsta är att de här spindlarna kan få fart upp till 50 cm/sekunden. Man är ju chanslös!
Tro mig, jag försöker vara cool. Lite kaxigt säger jag till mig själv: Äh. Vilken mes du är. Rädd.. För en femkrona.. Med BEN!
 
6. Jag är trött på att vara trött och bitter. Jag vill vara glad. Jag vill bli mig själv igen.
Är det här ett resultat på för lite D- vitamin? Solen lyser med sin frånvaro, fortfarande. Jag borde kosta på mig en resa till ett varmt land. Och stanna där.. Tills solen besöker Sverige igen och det känns vågat. Här vet man ju inte om man får se sol igen. Regn har vi gott om! Potatisen drunknar..
Jag är blek, bitter och näringsfattig. Hurraaaay miljövärlden!
 
 

RSS 2.0