Low 'poo HÅR - Honungstvätt

Jag vet att många är inne på No' poo och hela den biten. Man hittar hur mycket recept som helst om man vet vart man ska leta men jag tillägnar det här inlägget till de vänner jag har som är intresserade av No 'poo men inte riktigt vet hur de ska göra eller vågar ta sig an det. Jag säger eder: PROVA iaf!
 Jag tänkte eventuellt sluta med shampoo eller åtminstone dra ner på det om resultatet av det kommande projekt visar sig vara gynnsamt för mig och mitt hår. Det enda som är meckigt med att kleta i allt annat än shampoo i håret är längden på själva håret. 
 Jag tycker att det här med No' poo är roligt. Liksom jag tycker att huskurer överlag är lite lattjo. Det senaste jag provat att göra med håret är att tvätta det med enbart honung (Måtte inte Vegankompaniet sätta mitt huvud på en påle nu..) och sedan avsluta med balsam endast i längderna. Visst, det är inte som att tvätta med shampoo där man tycker sig bli ren ända in i själen men faktum är att honungen ändå känns skön i hårbotten. Håret ser och känns nytvättat plus att jag tappade mindre hår, upptäckte jag.
Det är nog en vanesak att tvätta med ditt och datt. Jag tvättar ändå aldrig håret mer än max 2ggr/vecka och det har jag inte gjort på åratal, för att behovet saknas helt enkelt.
 
För att tvätta håret med honung, gör så här:
 
Tag 2 matskedar fast honung (Om du har långt hår) och blanda med en matsked ljummet vatten. Tanken är att honungen ska smälta och bli en len smet tillsammans med vattnet. Är honungen fortfarande för hård, så tillsätt lite mer vatten - Överdriv inte!
 Ha smeten i torrt hår och fokusera på hårbotten, då det är framförallt där du vill göra rent. Sedan låter du det sitta i håret en stund, så länge du behagar. Ta sedan iskallt vatten (Inte brainfreeze- kallt men nästan) och blöt ner håret. Därefter masserar du hårbotten försiktigt och på så sätt gnuggar du bort smutsen. Skölj noga, flera gånger! Sedan avslutar du med silikonfritt balsam i längderna, låter det sitta i en stund och sedan sköljer du ur det som vanligt.
 
TIPS! Vill man på nåt sätt doftsätta håret utan parfymer så tillsätt vaniljsocker med så mycket vanilj som möjligt. Då kan man blanda det med vad som helst - Balsam, ÄCV, honung etc. och det du får en svag doft av vanilj. Thumbs up!

Kommentarer
Postat av: Emma

Superbra tips! :D jag ska verkligen prova :) sådana här inlägg funkar ju för oss inbitna no poo'are också ;)

2012-10-10 @ 09:17:52
Postat av: Emma

Vet du om det går lika bra med flytande honung, eller ska det vara fast? :)

Svar: Jag tycker att fast honung tvättar bättre. Flytande honung känns mer som vatten (Även om det inte är det). Men visst går det och det kanske bättre funkar för dig, så prova :)
belaland.se

2014-03-04 @ 23:27:37
Postat av: Emma

Vet du om det går lika bra med flytande honung, eller ska det vara fast? :)

2014-03-04 @ 23:27:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0