Oj, vi väckte besten!

Ända sen Way out west och det tumult som festivalens matkultur skapade, så läser jag lite varstans om just vegetarianismen och dess hatgrupper som verkar ploppa upp som finnar efter en portömning. What up med det? Hur kan det vara dåligt att vara vegetarian? Inte nog med att vi är schyssta mot djuren, vi är schyssta mot miljön också. (Här kan du läsa om varför).
Vad för skada gör det en köttätare? "Vi tar djurens mat"? Kom igen nu, ett urgammalt, fördömt argument som inte ens apa skulle ha. 

 

Att Way out west erbjöd enbart vegetarisk mat är ingen dålig idé. Hade det varit tvärtom, dvs att man bara hade serverat kött hade det varit en dålig idé. För att: Alla kan äta vegetarisk kost. Du kan vara allergisk mot grönsaker och ändå äta vegetariskt.
Men: Alla "kan" inte äta kött. Det skulle alltså sluta med att man uteslöt föda för en del människor och alla har ju rätt till mat. Så långt är vi överens? Mat måste inte alltid betyda kött.
 Kan man inte bara acceptera det faktum att vi vill inte äta kött av en mängd olika anledningar, om det så rör sig om avstånd pga hälsoskäl, etiska skäl eller också för den avsmak man faktiskt kan få av kött. (Kött smakar inte gott. Det smakar dött och en bismak av järn ska ligga i käften en tid framöver.) Alla får inte avsmak, nej. Många trycker ju gladeligen i sig kadaver. Verkar ju helt normalt! Eller? Många vill ha det så - Men, inte jag och många andra. Så låt oss vara.

 

Det som undgår mitt förstånd är varför det sticker så i ögonen på folk att man är vegetarian. Döljer det sig ett dåligt samvete i den som hatar eller är det för pretto att vara vegetarian? 
Oavsett vad man har för grund för att vara vegetarian, så ska man inte behöva ursäkta sig eller råka i luven på trångbröstade människor.

 

Det känns ändå bra att utvecklingen går framåt ändå och mycket tyder på att fler och fler väljer en vegetarisk kost. Dock borde utbudet på restaurangen utökas. De har inte riktigt fattat grejen än.


Kommentarer
Postat av: Frida

Så fint inlägg!
En vän sade upp bekantskapen med mig efter att jag skrattade åt kränkta köttätare när Way out west gick ut med att de bara skulle sälja vegetariskt. Jag var nämligen bara vegetarian och hade därmed inte rätt att "peka med stora handen om vad som är rätt och fel", det krävs att vara vegan för det. Åhåjaja.. Du kan ju läsa hela konversationen på instagram.
Jag gissar på dåligt samvete iom att de flesta försöker rättfärdiga kadaverätande för att skydda sitt ego. Finns inga andra som kan bli så fruktansvärt kränkta som köttätare

2012-09-03 @ 14:23:33
URL: http://fridae.blogg.se
Postat av: Laks - den djurrättande feministen

Blev väldigt förvånad (och otroligt glad) när WOW berättade om sitt beslut att bara servera vegetariskt. Det mest underhållande var dock att läsa alla pinsamma kommentarer från kränkta köttätare ^.^

Svar: Ja, några få väljer att uttrycka sig: "Valfriheten att äta kött 7 dagar i veckan är en grundpelare i den Svenska demokratin."Folk får göra vad de vill men att hetsa upp sig över sådana HÄR grejer visar bara vilka imbecilla typer de egentligen är.. Man blir ju mörkrädd.
belaland.se

2012-09-19 @ 22:23:00
URL: http://laks.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0