Costa Rica del I - Tortuguero

Vi startade resan i San José, Costa Ricas huvudstad, där vi spenderade två nätter. Vi var utan väskor också, då vi missade planet från London till New York bara för att det där jävla amerikat krävde ett ESTA, dvs visum, för att vi ens skulle kunna ta oss in i landet. Detta hade vi inte skaffat, då informationen från resebyrån inte varit helt tydlig. Detta gjorde att våra väskor blev kvar i London. Mamma och syrran fick väskorna andra natten i San José och jag fick min väska efter 4 dagar, då vi var i Tortuguero. Att gå runt i jeans och stickad, långärmad tröja i 25 grader är ingen hit vill jag bara tala om!
Själva resan från Sverige till Costa Rica tog ungefär 1 dygn. Tidsskillnaden var 7 timmar bakåt - En smärre tidsresa kan man säga!
Sen åkte vi buss mot Tortuguero..
 
En tretåig sengångare. Den var tyvärr på språng, så jag hade ingen möjlighet att få en bild på dess fina anlete.
 
Bananodling. De är inlindade i nerbrytbart material för att hålla insekter borta.
 
 
---
Vi anlände vårat boende på en ö i Tortuguero efter 1.5 h båttur på lagunen. Extremt skön känsla att åka båt på sådana primitiva vägar. Allting var så levande, 1000 nyanser av grönt & massor av djur! 
 
Vi bodde i Bungalows utan fönster. De var istället gjorda av insektsnät, vilket gjorde att man hörde alla fåglar och insekter hela tiden. Som att slå läger på Universeum! 
 
Haha! Ser ni vad rädd den här flugan ser ut att vara?
 
---
 
Vi åkte sen ut till själva byn Tortuguero. Hela Tortuguero består av små öar. Man måste ha båt om man ska ta sig någonstans.
 
Färsk kokos - Ett otroligt bra sätt att återställa vätskebalansen med då den innehåller massor av mineraler och salter. Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om smaken. Jag gillar den men samtidigt inte och det beror säkert på att den är just salt. Det är lite som att dricka Alvedon brus.
 
En tvåtåig sengångare i lilla byn Tortuguero som har hamnat helt fel, vilket ni ser på bilden. Den här stackars sengångaren var väldigt orolig och vandrade fram & tillbaka tills våran guide ringde till 2 killar som kom och flyttade den till andra sidan lagunen där det fanns massor av träd som han hör hemma bättre på.
 
Det ser ofta ut som att de ler mot en.
 
Det här kan vara mitt favoritdjur. De är så otroligt fina och jag är så glad att jag fick chansen att ta en sådan fin bild på den. Den var inte ens 1 meter ifrån mig, sen tittar den rakt in i kameran. Mitt hjärta blev mjukt och sörjigt av det här. 
 Jag insåg också med tiden vilken tur jag verkligen hade med sengångarens närvaro! Vi såg 5 sengångare allt som allt men eftersom att de är nattaktiva är det inte så lätt att komma dem så här nära, någonsin. De flesta satt som en klump i ett träd som min kamera ens hade kunnat drömma om att få fokus på.
 
* Det enda objektiv jag använde var mitt Sigma 70mm/2.8f, för att jag DUMMA idiot glömmer att ta med mig zoom- objektivet. Jag har fortfarande inte förlåtit mig själv för att vara så urkorkad. Tänk själv vilka fina chanser jag har missat pga det. Borde hugga av mig ett finger som straff.

Kommentarer
Postat av: Amela

Men vilken upplevelse!
Ser fram emot att läsa fortsättningen! :):)


Svar: sv: :D Kul! Det kommer bra mycket mer! Har kopiöst mycket bilder!
belaland.se

2013-12-08 @ 13:56:33
Postat av: Åsa

Det enda jag kan säga är: wow!

Svar: Jag har tänkt på dig när jag sett vissa saker, faktiskt. Trots att jag inte känner dig. Men jag har väl dragit någon slutsats utifrån dina bilder, blogg och din kommentar om att man blir nipprig av dess biodiversitet, att du skulle gilla detta :)
belaland.se

2013-12-08 @ 14:15:51
URL: http://septikemi.blogspot.com
Postat av: Miss Anthropia

Ser helt fantastiskt ut. Tråkigt att höra om väskan. Hur typiskt...
Antar att frukten smakade helt underbart där? Solmoget utan långa transporter!

Awww, jag vill bara plocka upp sengångaren och krama sönder den lilla stackarn <3

Svar: Det var verkligen helt fantastiskt! :D
Frukten var ljuvlig! Mycket ananas, papaya, melon och banan. Ananasen hade så mycket smak och var saftig. Man får aldrig sånt hemma i Sverige!
Jävligt gott kaffe hade de också. Inte helt oväntat.

Jag vet! Jag dör lite varje gång jag ser den. Så himla fin! <3
belaland.se

2013-12-08 @ 20:06:36
URL: http://www.missanthropia.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0