Costa Rica del II - La Fortuna

Vi tog oss till La Fortuna med dels båt och sen buss som kördes av personer med väldigt tunga fötter. Gas - Broms - Gas - Broms. Oj, en korsning - Tvärnit. Gas - Broms - Gas osv. Man ville nästan ha hjälm i bilen för att inte slå i huvudet i taket och aldrig har ett bilbälte känts bättre att ha på sig.. Det kan vi konstatera, att costaricaner kan ej köra bil.
 
Den här klumpen är alltså en sengångare med baby men inte helt oväntat satt den ihopkurad längst upp bland löven eftersom att detta var på förmiddagen och det är oftast så här det ser ut om det inte är nattetid, synd nog.
Denne fanns precis utanför hotellrummet.
 
Alla träd var fulla av leguaner. Den här bjässen hade jag inte velat i huvudet..
Denna fanns också utanför hotellrummet.
 
--- 
 
Vi åkte och tittade på en vulkan, vilket egentligen låter mer intressant än vad det var. Jag vill ju för fan se hur det ser ut INUTI en vulkan. Hur dumt det än låter så hade jag snarare sett en hängbro över vulkanens ena del till den andra som man kunde ha varndrat på. Men icke. Vi besteg berg för att kunna se vad vulkanen åstadkommit runt omkring och vidare i en tätt växande regnskog. Där fick vi se en kalkon. Coolt, tänkte jag. En sån har jag bara sett på en tallrik innan. Nu ser vi att den är finare som den är. Det var typ.. Det.
 
Vi tittade på den berömda solnedgången och efter det tog vi oss vidare till några varma källor. Det var också en jävla till upplevelse. Som att kokas levande! Jag började bli mör när det var dags att kliva upp.
 
En piprensare med ögon..
 
 
---
 
Efter La Fortuna åkte vi vidare till Monteverde, det enda stället som inte imponerade ett smack. Det var kyligt, det blåste, regnade och det var som att komma tillbaka till en typisk svensk sommardag. 
Bilresan hit var den värsta jag varit med om. Det var guppigt, stenigt och vi har säkert blivit 3 dm kortare efter att kotorna tryckt ihop sig.
 
Som sagt var.. Det blåste & regnade friskt. Vi vaknade till och med av att trästubbar for mot husväggen. Jag var nog inte den enda som vaknade upp med kaninhjärta den morgonen.
 Den här dagen skulle vi åka ut till en annan regnskog och gå över hängbroar men vi 3 var helt övertygade om att det skulle vara inställt. Så fan heller. Det här vädret var tydligen inget nytt i den här byn, så medan mamma & syrran stannade kvar på hotellet åkte jag vidare med en tysk kille till regnskogarna. Inget väder ska förstöra min semester tänkte jag.
 
En näsbjörn. (Svårt att fota med poncho.. Och det var svårt att se cool ut i en poncho!)
Jag fotade nästan ingenting alls där inne för att inte riskera att förstöra kameran eller trilla nerför de här 70 meter höga hängbroarna. Ibland var det så högt att jag nästan ville hoppa.
Jump! Jump! Jump!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Är så glad att du delar med dig av dina upplevelser, (har inte läst allt än).
Nu kommer frågan, gav Ni Er ut på egen hand eller var det Guidade turer?
Kram

Svar: :D Vad bra!Det var blandat. En del var guidade och en del var på egen hand. Den med hängbroar var utan guide. Där fick man gå lös, så att säga :)
Båtturerna i Tortuguero var med guider men det var också för att optimera upplevelsen. Utan guiderna tror jag inte att det hade blivit lika roligt. Samtidigt bodde vi på ett område där det bara var att gå ut och leta om man ville.
belaland.se

2013-12-12 @ 20:55:06
Postat av: Miss Anthropia

piprensare med ögon <3 söööt haha!

2013-12-19 @ 08:36:01
URL: http://www.missanthropia.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0