De handikappades rätt i samhället

Om något händer i livet blir jag som en insnöad trähäst med all fokus på det som händer just nu. Just nu är det jag och foten. Eller själva foten är inget bekymmer utan det som drabbas utav foten. Jag liksom gnäller över ett handikapp som snart kommer att vara över snart men som fullständigt tar all energi och fokus från allt annat.
 
 Jag har varit ute och handlat lite. Faktiskt varit nere i självaste jävla Nordstan, för att min mamma ville ha handlat något och för att jag behövde kolla en grej som jag ändå inte ville ha i slutändan för att det här s.k välfärdssamhället "kräver" att saker och ting ska vara så jävla dyrt & pråligt. FUCK NO! DIY all the way eller handla från USA. Det är det nya. Sveriges sketna handel kan Reinfeldt och Borg dela på röv mot röv. *Frustar* Skönt att få det sagt. 
 
Jo, när jag har varit ute och studdsat i affärer (Inte så där farligt mycket men lite grann. Man har ju faktiskt ärenden att göra trots att man blir "sjuk") så har jag fått komma till insikt med att jag är en av dem som måste hålla sig till de gråa stora knapparna vid alla in- och utgångar. De knapparna som öppnar dörrarna automatiskt. Förr har jag tryckt på en sådan av ren lathet men just nu är jag verkligen i behov av dem.
Jag är en av dem som har fått en lite annan placering i samhället. En av de där som folk tycker är jobbig bara för att det tar tusen år att få fram plånboken samtidigt som man balanserar på ett ben, för att jag inte tar mig fram lika fort som alla andra och för att jag måste stanna upp, låta de här klena nävarna vila lite från att bära det här kött- och benstycket på dryga 60 kg och därmed blockerar vägarna för de här ivriga jävla svennebananerna. Jag är också den som också flämtar av den ansträngning som krävs av en gammal rökare med lungor som Tom Waits (Drömde om honom förra natten faktiskt. Han sjöng "chocolate jesus" för mig när han kom med tåget och det var en sommardag från 1900- vänster. Ljuvlig dröm. Ta mig tillbaka!).
Jag är fortfarande icke-rökare, skall påpekas.
 
Vi landade dessutom på IKEA under torsdagseftermiddagen. Måste säga att deras handikappsvänliga inställning gav mig tillgång till en rullstol som jag själv kunde köra, och hade jag kört bil lika bra som jag kör rullstol så hade jag nog satsat på en karriär i folkracing! Folk fick akta sig i gångarna. Då var jag jävligt kaxig minsann. Now, I'm not.
 
Jag borde kalla det här för perspektiv- på- livet. Jag är ju egentligen mångfacetterad! Inte efterbliven eller jobbig. Det här ska jag komma ihåg nästa gång jag blir irriterad på någon som inte är lika snabb i vändningarna som jag när jag är på benen igen. 
 
Där ligger den som en kung, den jäveln..
Checka in de snygga knäna! De ser mer förjävliga ut IRL och blåmärkena jag har på smalbenet syns inte riktigt heller på bild.
Äh, vad sägs om att göra som Dr. Lawrence Gordon i Saw? Cut the shit off, bara. För då blir säkert saker & ting bättre..

Kommentarer
Postat av: Eriiza

Läste längre ned att du blivit opererad, därför du
har den smidiga munderingen på foten, I guess? ;)
Men varför är knät skadat?
Hittade inte i texten varför du opererades. =/

Svar: sv: Den smidiga munderingen som fastnar i alla jävla byxor jag har. Inte ens de mest elastiska leggings får jag på mig utan att klumpfot fastnar. En glimt in i naken- Jannes värld..
Jag tog bort en knöl, likt hallux valgus fast ändå inte. Det heter tibiale externum och sitter mer i mitten av foten. Det är så jävla skönt att ha fått väck den.

Knät ser ut som det gör för att jag måste vila benet på något hela tiden. En stol eller något. Och det nöter som fan på köttet. Känns som elefanthud ungefär. Extremt tjusigt! ;)
belaland.se

2013-01-28 @ 22:41:25
URL: http://eriiza.webblogg.se/
Postat av: Eriiza

Aha, då förstår jag bättre.
Inte kul alls att du måste tänka på det hela tiden. =/
Haft en knöl tidigare, jag med, fast på baksidan av låret.

2013-02-01 @ 21:28:23
URL: http://eriiza.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0