Det där med billig uppmärksamhet

Just nu cirkulerar någon bild på ett par råttor som blivit utsatta för något experiment där man använt sig av Aspartam. Alltså, antagligen är sånt konstgjort skit testat på djur. Vem vågar proppa i folk sådant där utan att se vad som händer? Och sen då? Råttorna blev feta, vilket enligt min kalkyl borde ha gett Aspartam sitt slut redan där men icke. Sedan började man stoppa det i mat som människorna ska äta sen. Och vad hände? Jo, även fölket blev feta. Så, vad var experimentet bra för egentligen?
 
Sen måste jag säga att alla bilder och sånt som indikerar på djurens missförhållanden som sedan cirkulerar på Facebook är bara vidrigt. Har man en konkret ståndpunkt utan det här gamla vanliga "Det här är vidrigt!" (No shit, Sherlock!), så kan man ge fan i att dela vidare sådana här bilder. De är ändå till för att provocera och göra folk förbannade. En liten aptitretare för en fet lunch med "likes" eller "comments". Billigt och dåligt.
Vill man säga något och vara på djurens sida så är en text mer viktig och inte lika provocerande som en bild, även om en bild säger mer än tusen ord. Och om folk ändå inte läser texten, så vill jag mena att de ändå inte är intresserade av innehållet och lät sig bara provoceras av bilden som bara var jävligt, just det, äcklig.
 
Min vision: Ge helt enkelt fan i att låta sig provoceras och bara bli förbannad. Gör något åt det istället. En bojkott eller dylikt har aldrig tagit skada. Allra minst djuren.
Peace! 

Kommentarer
Postat av: Nicole

känner nog dock att man måste provocera och göra folk förbannade för att de ska bry sig om att göra något åt det. de flesta veggisar som jag känner blev det efter de sätt bilder på hur djuren skadas. alla vet ju att de blir mördade men färre folk vill äta kossan om man ser hur kossan blir mördad.
nu har jag dock inte sett dessa bilder och kan inte uttala mig något om dem.

2013-01-06 @ 21:14:25
URL: http://visombryrossomdjuren.blogspot.se
Postat av: bela

sv: jag både håller med dig och inte. jag tror snarare att videos med fakta och kunskaper (Där såklart verkligheten ska fram oavsett hur vidrig den är) är en bättre väg att gå än att slänga upp EN eller två bilder på en ihjälslagen hund.
Att blogga om det och göra ett statement är en helt annan sak dock men att sprida runt EN bild som är sådär vidrig bara och undertexten lyder "gilla om du hatar djur misshandel". jaha, men hur fan ska det hjälpa djuren? en bild på fejjan som fått 230 000 likes, ba'..
att ha en mer intelligent och faktabaserad text som är till för att sprida kunskap känns mer optimalt.
man vill ju komma någonstans med det hela, förebygga dåliga djurförhållanden osv. och det är HUR man ska gå tillväga som folk måste få info om. vet de inte hur de ska göra så skiter de ju i det.

2013-01-06 @ 23:35:59
Postat av: Angelica

Jag tror att vi "medvetna" ser på saken på ett annat sätt. Vi VET ju redan de här sakerna. Vi har sett det förr och vi har tagit ställning och gjort aktiva val för att försöka förändra missförhållanden för djur. Men många har inte det. Många käkar sitt kött i godan ro och bryr sig inte om att läsa på var det kommer ifrån. Likaså bryr de sig inte om ifall något är testat på djur för de vet inte exakt hur plågsamma sådana experiment kan vara. De människorna kan nog vakna upp och få en tankeställare av en chockerande bild av en verklighet de försökt förneka eller knappt vet existerar.

Svar: sv: Absolut. Jag håller med dig. Det är liksom just de här "Like if you feel sorry for this dog, or comment if you don't"- bildern på fejjan som är så otroligt störande. De är ju inte konstruktiva för fem öre. Är man normalt funtad så gillar man inte att djur far illa oavsett.
belaland.se

2013-01-09 @ 02:00:34
URL: http://www.whirlwind.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0