The Collector

Jag, Andreas, syrran & hennes kille satt en kväll på Viaplay och kunde inte riktigt bestämma oss för vilken film det skulle bli. Efter en liten "rysk roulette", där syrran snurrade med muspekaren på skärmen medan vi fick säga "stopp", hamnade vi på den här brutala rysare/horror- filmen of doom.
 Filmens första 30 minuter var verkligen dötråkiga och innan filmen satte igång på riktigt och blev riktigt v-i-d-r-i-g, så säger syrran nåt i stil med: "Vad fan, stäng av filmjäveln. Vad är det för kass skit vi tittar på?" Well, den damen var inte lika kaxig 10 minuter senare. The collector är SAW's lillebror. En fet jävla känn-efter-din-empati- film som fick oss alla att vrida oss i soffan med magsyra upp till tänderna, redo att spy ner varandra. (Jag har ju ändå ätit lunch till SAW 3 och den lunchen kastade jag sen då aptiten försvann med en svinblink. Det här är ju nästan lika illa).
 
Filmen utspelas (Som vanligt i amerikansk film) i ett stort jävla hus med vita knutar och en familj som ska råka i luven på ett jävla psycho med någon härlig blandning av olika Freud- komplex (Och ja, det dyker till och med upp bröst i det hela. Bröst som dessutom sitter DÄR. Där i ögonen på alla. Oväntat va'? Vad för film kräver bröst egentligen? En smurf hade kanske gjort det hela mycket roligare fär att bryta av det där äckliga..)

Jag tycker ändå att filmen, trots sitt banala manus, var bra. Det är själva utförandet av alla vrickade homicidium som gör hela filmen. En bra reaktion är ju "Aj som f-a-a-n" och inte "Äh, fan vilken dålig platsdocka de har lagt dit där med dåligt fejkblod". No no no, inte här inte. 
 
Betyg:
 
 

Kommentarer
Postat av: Sandra Andersson

Hennes kille? :P

Ingen film för mig, med andra ord. :P

2013-01-06 @ 12:02:55
URL: http://sandravardag.blogg.se
Postat av: Martin S

BRA FILM!!!!!!!!!!!

Svar: Jag vet!!! :D
belaland.se

2013-02-03 @ 20:02:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0