Det behövs en rubrik

Jag provade fjärrutlösaren också. Bra skit!
När man börjar läsa på om foto och sånt så inser man sina begränsningar. Det är ju en hel vetenskap att fota med rätt bländartal, brännvidd och allt vad fan det heter. Som ett litet IQ- test.
Det ska bli kul att börja lägga ner lite tid och tanke på foto, faktiskt.

Objektivt

Livet ler verkligen mot mig just nu. Sommaren pumpar i mig energi och det finns inget som tar det ifrån mig. Jo, jobbet tar/eller har tagit energi. Efter en del back and forth med facket m.m så känns det lämpligt att säga som vår efterblivna kung Carl XVI Gustav brukar säga: Nu blickar vi framåt. Det är dags att vända blad.
 
Dock måste jag erkänna att så trött som jag är på morgnarna nuförtiden har jag inte varit på länge. Igår morse var jag så borta att det var jag & jag i en svängom in i tvättpåsen, vidare på en handduk som låg på golvet och med ett halvt liv kvar klarade jag mig till köket där jag spillde ut min kärleksdryck på tårna. Och i det skicket ska man ta hand om människor! Ibland kan trötthet vara giltig frånvaro faktiskt. Det tåls att diskutera på nästa APT.
 
Sen har jag köpt ett nytt objektiv till kameran. Nu är det lite roligare att fota igen. Är dock lite osäker på om jag köpte rätt eller om jag behöver ett till. Vette fan. Den här gången blev det ett macro som ändå kan användas som ett allaround. Lite svårt att fota inomhus dock. Jag får känna av det lite.
Om jag säger Sigma 70/2.8, vad säger ni då?
Om jag säger Canon 50/1.4, vad säger ni ?
Jämför dem åt mig om ni kan.
 

Afternoon Tea party

I onsdags hade jag och tjejerna afternoon tea party här hemma. Det var så jävla roligt och gott! Jag tror att det var en efterhängande matkoma som gjorde att jag var så trött igår. Vi åt och drack te i fyra timmar, lite drygt. Nybakade scones, kex, marmelader, cotted cream, choklad, lakrits, ostar, frukt, massa olike teer och vad man nu har till. Ett bra att- göra -tips om man får idétorka en vardag.
Sen lämnar de mig med massor kvar. Åt en bärpaj idag som Therese hade gjort. Vad fan är hemligheten?! Smulpajen var så jävla knaprig och god. Jag som inte ens gillar paj annars.
 

Static age

Dags att dö värmedöden idag. Det är nu man kan försvinna som en blöt fläck på backen. Poff!
 Michaela har kommit på varför man gnäller på vädret i Sverige: För att man aldrig får chansen att vänja sig vid det väder som är. Det är för omväxlande. Ena dagen gassande sol och 800 grader, sen total jävla nederbörd och tromber. Kan det inte bli lite normalt någon gång och vara lite.. Lagom?
 
Mötte en ny granne i källaren (Det är liksom husets mötesplats. Lite underligt att jag inte hade morgonrock på mig, vilket jag annars brukar ha.) En hyffsat ung snubbe (Och snygg) som vill styra upp en gårdsfest. ÄNTLIGEN! Inga gårdsbord eller stolar så långt ögat kan nå men låt röven möta gräsmattan! Huvudsaken att det blir en fest! Undrar om den skånska gubbstrutten i dörren bredvid hakar på eller om han ska dansa steppdans på vinden med sina träskor som han annars brukar göra mitt i natten.
 
Och jag är tvärförkyld. Igen. Andra gången på 3 veckor. Wtf? Värst är att vakna upp utan nässpray och vara sådär tjock i bihålorna. Man kan ju fan inte andas. Höll på att kväva mig själv när jag borstade tänderna. Kan inte andas genom näsan och inte heller med hela munnen full av tandkrämslödder (Försök aldrig andas med tandkrämslödder i munnensäger jag eder! Det höll på att bli en kort sommar för mig!)
 Jag tillhör de svaga numer som inte ens kan ta en förkylning. 
 
---
Och från det ena till det andra så var det flera som sa sig vara sugna på att köpa ögonskuggor från Sugarpill Cosmetics. Jag antar väl att ni inte behöver swatches egentligen men jag vill bara visa hur jävla bra de är och vilka pigment de har! Som ni ser så har jag ökat på lagret lite. Klart värt varenda krona. I synnerhet den vita ögonskuggan är utan kokurrens den bästa jag provat!
De är verkligen så bra som de säger. No doubt.
 

Dancing in the moonlight

Från i fredags.
 
Jag har faktiskt börjat använda klänningarna jag köper. De hänger inte längre på en galge i garderoben och bildar härbärge för malar. Jag är alldeles för bekväm i mina jävla jeans och denna uppsjö av linnen. Dags att variera. Dessutom svalkar det gött på sommaren (Förutom mina vinterstövlar som är de enda skorna jag kan använda med mina förbannade ilägg!) Måste lägga en dagstur på stan för att hitta ett par skor som har plats för ilägg. Det är ingen lek ska jag tala om! Snart blir det stumpar nedanför anklarna!

Livet vid havet

Jag och min bästis Mattis var på Kalvsund i helgen för att hälsa på hans föräldrar. De är så gästvänliga och trevliga! Man blir rejält bortskämd med god mat och servering. Det är därför vi brukar åka dit max två dagar åt gången, för annars får man börja servera sig själv. Höhö. Skämtåsido.
Det är skönt att komma ifrån stan lite och bara lalla runt kring havet, gå en s.k "djur & natur"- promenad för att fota lite.
 
Brännmaneter är ganska äckliga egentligen men de är helt underbara att studera. De är så primitiva.. Och vackra. Inte helt sköna att ha på armen dock..
 
Mattis borde hålla i min väska lite oftare. Den passar honom liksom.
 
Matorgie på balkongen i blåst och regn. Mattis pappa tvingade oss att sitta ute. Det var hysteriskt roligt faktiskt. Grannarna tittade ut på oss tillsammans med sina barn och pekade på oss som i: "Haha, titta de på dom där idioterna. Här kommer en tromb och de sitter kvar och äter. Vinka nu, barn!"
 

Say a little prayer

Jag känner mig precis som bilden talar. Både glad, höger, vänster, upp & ner. Det är väl ungefär så det borde kännas när man får besked om att arbetssituationen kommer att ändras. Fast, i ärlighetens namn, är det här inga dåliga nyheter. Det här är bara en spark i röven för några av oss. Min arbetsplats kan komma att mista några av husets bästa undersköterskor. Det är helt och hållet deras förlust. Vi får ett nytt jobb, kanske på en arbetsplats där de uppskattar våran kompetens. 
Man kan få sina böner hörda. Dagens besked är ett bevis på det. 
 
Om du tycker att det du gör fungerar bra, fortsätt med det. Annars, byt upp dig.
Tillägnad mina kollegor <3

Jump up and get down

I morse fick jag gå i Mr Beans skor ett par minuter när jag insåg att jag hade försovit mig. Jag hällde i mig kaffet som om jag stoppat en sked kaffepulver i munnen, blandat det med kokat vatten och sen lite mjölk för att därefter svälja allt i en klunk. Sedan hoppar jag runt på ett ben i ett försök att sätta på mig strumpor och byxor samtidigt som jag borstade tänderna. Sen åker hela kaffehistorien hissen upp när jag böjer mig ner för att sätta på mig skorna. Det var som att dricka kaffe igen!
 Spegeln glömde jag att kolla mig i men såg sen när jag kom till jobbet och gjorde en bedömning av att Jesus nog var snyggare i håret efter att ha hängt på korset än vad jag var efter morgonens stressfest. Allt för att hinna med en jävla buss.. Till jobbet! Hade det handlat om liv och död hade jag förstått varför jag agerade som jag gjorde. Nu förstår jag ingenting.
 Nej, nästa gång jag öppnar mitt ena ormöga och vet med mig att jag sovit lite för länge så tänker jag ha mitt gamla hjärta i åtanke. Annars blir det en ond, bråd död för min del. Det har jag inte tid med. Jag hade ju tänkt bli politiker och köra alla borgare i botten först. Så det så.
 
Bet hund i brö', för ung för att dö.

Slottskogen

Är det någonting som gör en lycklig (Och jävligt upptagen) så är det bra sommarväder! 
I fredags tog jag och några vänner en picknickkorg till Slottskogen. Där fanns det redan en hel hög med folk (Och tiggare som drack upp folks öl. Wtf?!)
 Jag gjorde pajer och sallad, de andra hade med sig ostar & frukt. Lite alkoholfritt vin, för min del, och lite annat till de andra. Sen sitta där ett tag och bara chilla i det göttiga vädret. Det var dock aningens kallt ute just den här dagen men när solen gick ner tog vi vårt pick och pack till en annan kompis.
Den som nämner nåt om vinter får en stekpanna i ansiktet. Nu njuter vi av det som är här och nu. Sommar!
 
Tidigare på dagen hade jag fått hem Sugarpill Cosmetics Burning heart palette och Acidberry. Det var värt väntan! Har inte hunnit testa allt men kladdade lite med den röda, orangea och gula innan jag stack iväg på parkhäng. Jävlar vilka pigment! Jag behövde knappt ta något för att få färg. I'm in looove. Och jag älskar att färgerna är så pass starka. Inget för fegisar! (Inget för dig då, syrran ;)
 
 
 
 
Thereses arm är med på ett hörn!
---
 

Humor på hög nivå

Just ja. Jag har en blogg också.
 
Jag kom hem från Orsa igår och spenderade ett X antal timmar på tåget men lyckades underhålla mig själv via Özz Nûjen som har gjort ett jävla bra jobb med hans nya soloshow "Dålig stämning" som visas på SVTplay just nu. Min sammanfattning av hans show är bara: SNAP! Det var "tänkvärt, ärligt och träffsäkert" som Maria sa. Och roligt! Jag skrattade mig harmynt hela vägen genom Dalarna (Eftersom att kiss- Telias nätverk inte har nått skogarna ännu, fick jag stå ut med det eviga jävla buffrandet men samtidigt fick jag en paus från skrattandet en stund). Mina medresenärer tänkte säkert onda tankar om mig när jag har satt där med mina hörlurar och skrattade så tårarna sprutade, helt i min ensamhet. Jag lär ju ha fört ett jävla väsen också säkert. Det var klart värt det!
Johan Glans ligger i lä nu. Skärpning!
 
Klicka på bilden för att komma till klippet!

RSS 2.0