Objektivt

Livet ler verkligen mot mig just nu. Sommaren pumpar i mig energi och det finns inget som tar det ifrån mig. Jo, jobbet tar/eller har tagit energi. Efter en del back and forth med facket m.m så känns det lämpligt att säga som vår efterblivna kung Carl XVI Gustav brukar säga: Nu blickar vi framåt. Det är dags att vända blad.
 
Dock måste jag erkänna att så trött som jag är på morgnarna nuförtiden har jag inte varit på länge. Igår morse var jag så borta att det var jag & jag i en svängom in i tvättpåsen, vidare på en handduk som låg på golvet och med ett halvt liv kvar klarade jag mig till köket där jag spillde ut min kärleksdryck på tårna. Och i det skicket ska man ta hand om människor! Ibland kan trötthet vara giltig frånvaro faktiskt. Det tåls att diskutera på nästa APT.
 
Sen har jag köpt ett nytt objektiv till kameran. Nu är det lite roligare att fota igen. Är dock lite osäker på om jag köpte rätt eller om jag behöver ett till. Vette fan. Den här gången blev det ett macro som ändå kan användas som ett allaround. Lite svårt att fota inomhus dock. Jag får känna av det lite.
Om jag säger Sigma 70/2.8, vad säger ni då?
Om jag säger Canon 50/1.4, vad säger ni ?
Jämför dem åt mig om ni kan.
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Jag har en Canon 50/1.4 och är väldigt nöjd. Den är skitbra när man vill ta porträtt och den är också bra om man ska fota konserter i dåligt ljus (och bra ljus såklart) vilket blir lite knepigare med Sigman.

Svar: Sv: Okej! Jag vet att många är nöjda med sitt Canon 50/1.4, därav mitt beslutsångest. Jag gillar skärpan som kommer med Sigmas 70/2.8. Jag får helt enkelt prova 50:an en dag framöver. Och precis som du gillar jag att fota konserter och spelningar. Så jag tackar för recensionen! :)
belaland.se

2013-06-29 @ 15:13:50
Postat av: Åsa

Oj glömde skriva under, men ja - det är min kommentar ovan ;)

2013-06-29 @ 15:14:13
URL: http://septikemi.blogspot.com
Postat av: Miss Anthropia

Grattis till det nya objektivet. Fota med macro är ju skit skoj :D

Svar: Det är inget supermacro men man kommer ju bra mycket närmare än med ett standardobjektiv.Försökte fota en minigroda igår och det var fan svårt om man ville ha bländaren på 2.8. Väldigt lite hamnar i fokus men med rätt teknik så kan korten bli riktigt jävla bra! :D
belaland.se

2013-06-30 @ 21:59:24
URL: http://www.missanthropia.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0