100% pure

Det här är onekligen den bästa ögonkräm jag någonsin haft i mina ägor. Jag blir ofta torr runt ögonen och särskilt precis på ögonlocken mot ögonbrynen, gärna den här årstiden.
Den här krämen från 100% pure är precis vad den låter som. Den är dessutom cruelty free (Såklart!) och vegansk. 
- Den svalkar lätt runt ögonen och är toppen för trötta ögon, då den nästan ljusar upp dem och får eventuell svullnad att gå ner.
- Den återfuktar.
 
Den är verkligen dyr och jag rekommenderar att man beställer 100% pure från något annat ställe än Eleven.se som tar sådana jävla överpriser på allting. Jag bojkottar den nätbutiken sen ett tag tillbaka faktiskt.
Man kan ju alltid beställa dem från 100% pures hemsida!
 
Det här märket överlag är en av mina favoriter. I samband med att jag köpte den här beställde jag ett prov på en foundation också: 100% Pure Healthy Skin Foundation With Super Fruits
Jag återkommer med det. Den verkar lovande!
 

Säg inte "kött är mord"..

Djurrättsalliansen kan konsten att reta upp även den som gör ett aktivt val. De lade nyss upp den här bilden på fejjan och skrev:

 

 
"Har du någonsin funderat vad som händer med alla tuppar som föds i äggindustrin? 

Se den korta filmen nedan om kycklingarnas verklighet på ett amerikanskt kläckeri. Tupparnas öde i Sverige är snarlikt det som visas i videon och varje dag mals omkring 15.000 tuppkycklingar ihjäl på svenska kläckerier.

Film: http://youtu.be/JJ--faib7to

Du kan göra skillnad för kycklingarna! Välj en diet utan djurplågeri. Sluta ät kött, ägg, mjölk och andra animaliska produkter och bli den vän djuren verkligen förtjänar.

Dela detta inlägg och gör andra medvetna om kycklingarnas verklighet!

Tillsammans kan vi göra skillnad för djuren!"
 
Det är den markerade kursiva texten som har retat upp mig.
Alltså, djurplågeri finns för det mesta på stora industrier där djur hålls och föds upp för olika ändamål men den bonden som tagit hand om grisen och erbjuder ekologiskt kärlekskött SKULLE ju kunna vara ett bra alternativ för den som kanske vill fortsätta äta kött? Om ALLA 7 miljarder människor skulle sluta äta kött, vad skulle vi äta? Tja, vi kan ju äta giftiga genmodifierade sojabönor hela livet och få ner medelåldern ett par hack. Då skulle vi samtidigt slippa äldreboenden som ändå bara står & tickar pengar.
 Det är inte köttet i sig som retar mig. Det är djurhållningen. Att inte respektera det som faktiskt har ett liv och lever av samma anledning som vi gör; att äta, fortplanta oss och dö. Med det menar jag också att livet som sådant ska vara värdigt. Grunden till ett värdigt liv är för ett djur..? Att låta dem vara. 
 Då kan vi tala om jakt. Jag säger egentligen ingenting om att jaga. Vi pratar inte om jakt som en hobby (Vilket är helt kokobello), utan som i ett alternativ att skaffa föda. Som man gjorde förr. Men hur skulle det se ut om alla jagade? Då skulle vi elimenera djuren istället och har samtidigt saboterat ekosystemet. Eller? Har någon verkligen gjort en hållbar kalkyl på hur vi skulle överleva om ingen åt kött eller andra animaliska produkter? För köttet är ju minsta problemet egentligen. Allt annat som ägg, mjölk etc. Ersättningarna har ju blivit fler men inte tillräckligt många. Hur gör man och vad äter man? Det är nog en fråga som många ställer sig men aldrig riktigt får svar på, för att de möts av hatet. Det där innerliga hatet som ligger t ex Djurättsalliansen om hjärtat. Inte ens en vegetarian är ju vatten värd!
 
Man föder ju ett hat genom att vara så anti. Är inte tanken att värva fler människor som ska välja en annan väg förbi köttet och animaliska produkter? Hur ska man få en köttätare att använda sig av substitut till kött när de aldrig blivit introducerade den vegetariska (Ja, eller veganska världen om Djurrättsalliansen dikterade) världen på ett sätt som faktiskt gynnar merparten?  Det måste ju finnas fördelar också. Om allt bara är piss, skit och Greta i ladugården, så kommer ingen att välja den bättre vägen för djuren oavsett hur dåligt det är i djurvärlden bland människor. Reaktionerna blir ofta: "Ja, men vad fan ska man äta då?" Det är då det är viktigt att framföra alternativen; substituten för kött och animaliska produkter.
Vi som är aktiva och undviker animaliska produkter kan ju en del om det där nu och har mycket att lära men de som inte kan det blir bara bortskrämda snarare än inspirerade. De kommer aldrig ens titta på videon, för att man har aldrig behövt tänka på vad det är man äter och hur produktionen har gått till. Man har bara ätit. Och det är väl egentligen så det ska gå till, fast samtidigt inte. (Den här världen är full av paradoxer, precis som det här inlägget. En något såsig monolog jag har i huvudet.)
Att äta är ju precis det som gör att vi lever. Och om man helt plötsligt står där och inte vet vad man "får" äta, vad gör man? Man blir förvirrad. Hela basen för livet har ju försvunnit. Risken finns att man gör det enkelt för sig och skiter i vilket. Man äter, utan att tänka.

Istället för att skriva att man ska välja en "diet utan djurplågeri" och "SLUTA äta ägg, mjölk och kött" så är det väl bättre att skriva ut specifika substitut. Man måste se möjligheterna. Säg inte "kött är mord", säg "Qourn är bättre". Sen innehöll ju Qourn ägg, så jag antar att det inte var bra nog (?)
Jag sa samma sak om religioner: Var inte så jävla negativa! Säg det med kärlek!
Det här med djurrätt kan bli på snudd till religiöst.
 
Jag försöker själv att inte vara så anti, även om jag är anti, för att hellre inspirera någon än att ha tappat någon som bara irriterat sig på hur negativ jag varit. Därför behöver jag tänka mig för innan jag gör ett inlägg om ditt & datt inom djurvärlden och tog därför bort inlägget om "djur är fan inga leksaker". Det var bara anti. Inte ett dugg inspirerande.
Jag måste bli Jesus.
 
Peace!
Stay (sic)/

Lushigt

Jag fick röven ur vagnen och gick förbi Lush idag när jag ändå hade vägarna förbi. Har ingen direkt erfarenhet av dem. Jag köpte en del tvålar och badskum därifrån förr men det är lite för expensivo för att tvätta händerna med sådana exklusiva grejer.
Sen skrev Andrea om något shampoo och balsam, därför blev jag lite sugen på att springa in på Lush & kolla utbudet av just hårprodukter. Jag haffade någon där som gav mig prover på allt möjligt. Jag hann knappt med på vad det var jag fick prover på, då den här donnan var en uppenbar etta med svart bälte i stressfest (Hon hann dock göra ett gott intryck och var förbannat trevlig).
Stressar folk så för att det är lördag eller? Jävla galningar. Sluta med det. It will kill 'ya!
 
 Såååå. Jag fick bland annat med mig Retread som luktar så in förbannat jävla gott, så starkt att jag lär lukta härifrån och hem till Orsa. Sen var det Fairtrade honey shampoo & Bolousey i schampooväg samt balsamen Happy happy joy joy & H'suan Wen hua (Jag kan tänka mig hur uttalet blir om man går in i en butik och ber om detta).
Jag kollade in produkterna på hemsidan för att säkerställa ingredienser och checka in eventuella recensioner etc. Vad jag reagerade på var att allt jag fick med mig hem innehöll sulfater och parabener. Wtf? Jag fattar inte ens hur man kan få ihop en "hairtreatment"- produkt som innehåller sulfater och "vårdande ämnen med återfuktande egenskaper". Det ena eliminerar det andra. Vad fan blir reslutatet då? Det borde ju bli noll.
Nu har jag inte provat produkterna ännu men hade väl tänkt göra det ändå. Men parabener trodde jag att Lush skulle ha slutat med. De som verkar vara så.. "Naturliga" och nyttiga. Tji fick jag?
Nu är inte jag petig med parabener men jag har läst om vad det är och kan man undvika det så är det 5 av 5 toasts.


Spotify- kärlek

Jag har delat med mig av på tok för lite musik och det har till största delen berott på att jag inte vill slänga ut Youtube- klipp hit och dit. Det förstör layouten på bloggen, tycker jag.
Jag har inte sett förrän nu att man kan lägga in Spotify- knappar med musik. Förjävla bra. En smidig liten remsa som läggs in som en HTML- kod. Jag har varit frälst sedan Spotify kom och det blir bara bättre & bättre, även om ljudkvaliteten inte alltid håller måttet.
 
Det man gör är att:
Man kopierar en såkallad URI- code från låten man vill lägga till på bloggen. Denna URI- kod hittar man genom att högerklicka på låten och där klickar du på "Copy Spotify URI", sedan lägger man in den på den här sidan. Där kan man sen välja utseende på själva knappen.
Den kan spelas utav alla, förutsatt att man har Spotify (Hurmannuintekanhadet).
 

Lockigt hår utan locktång

För er med längtan till det lockiga håret utan locktänger och värme bör se hit:
 
 
Tjejen (Som man kan misstas för Mr Beans dotter) babblar väldigt mycket men spola till det väsentliga så kanske du lär dig nåt. 
* Ett litet tips från mig är att dra i lite KLICK! (Det vattenbaserade glidmedlet) innan man sätter i själva toffsen för att få lite mer stadga.
 
Det är en bra idé hon skänker här. Jag använder inga tänger of anykind. Hårfön använder jag i hårbotten och lite i längderna för att minimera risken för mjäll.
Sen jag började med hårprodukter utan silikoner (Som faktiskt skyddar håret från värmen av dessa monstertänger) så har jag märkt att håret pallar inte med dessa mördartänger alls, såklart. Och därför är sådana här grejer asbra för mig. Det funkar MEN, man får inte fukta håret för mycket utan bara lite, lite. Annars torkar inte håret och då går projektet i stöpet åt er.
 

"Har du hunni' bunni' hun'?"

Jag behöver nog en break från Göteborg som det verkar. För ett tag sen gick jag och sjöng "somliga går med trasiga skor" här hemma, varpå Andreas konstaterade att Vreeswijk inte sjöng på göteborska.
Om det är något jag vill försöka behålla så är det min allra käraste dalmål som är det jag charmerat folk med när jag sökt lägenhet och jobb. Det kanske kan rätta till sig lite grann nästa vecka när far & syster kommer på besök.
Då blir huset fullt av jack russells också. Det ska bli spännande att se hur många stolsben de lyfter på benet för här.. 
 
En gammal bild på min favorithund av de två som kommer hit. Hunden med ett hjärta i pannan. Han är så fin!
 

Vindens jämmer

Det var vårdagjämning igår och det har jag svårt att tro på. Det var kallt nåt så in i förbannat ute igår att jag har fått brustna blodkärl på näsan. Snart är det rånarluva som gäller!
 Det värsta med Göteborg är den här jävla blåsten. Det blåser så mycket att när man går i motvind får man nästan svårt att andas och går man i medvind så lyfter man nästan från marken. Jag får börja gå med bly på axlarna innan jag slutar upp i något träd.
 
På måndag börjar jag jobba efter att ha legat på en divan och käkat praliner i 10 veckor. Jag mjukstartar med en 50%- are de två första veckorna, så att man vet att man pallar trycket.
 Foten har så gott som läkt ihop helt nu och jag håller det tejpat så att ärret blir så fint som möjligt.
Däremot hatar jag att jag måste gå runt i mina joggingsskor hela tiden, då jag inte får använda några andra skor än.  Man kan ju inte ha några snyggare kläder på sig. Typ klänning.. Och joggingskor. Det blir svårt att bära upp! Å andra sidan använder jag klänning 1 gång per år.. På sin höjd. 
 
Och igår var det en tjej som stannade mig inne på H&M och sa att jag var snygg i håret! Man tackar ja!
Jag vet inte ens vad håret har för färg längre. Det skiftar i rosa, rött och lila. Men jag skiter i det. Det får se ut så här!
 
 

En hominid på besök

I morse var jag fast besluten att mörda husets vaktmästare. Karl'n som är känd för att sprida dålig stämning och ha sönder mer än han lagar.
 Inte senare än 07.15 hör jag ett frenetiskt skrapande utanför fönstret (Det ska poängteras att jag bor på andra våningen, inga fönster öppna och har något dålig hörsel.) Jag vred mig, lät mina trötta grisögon kisa upp mot ljuset och tittade på klockan. Men vad i helvete..! Jag hoppade upp ur sängen, tryckte näsan mot rutan och granskade omgivningen. Först trodde jag att den morgonpigga granntanten på en ålder mellan 80 och döden var uppe och gjorde piruetter med lövräfsan (Den hon gör varje år) men icke.
Nere på gatan förflyttar sig den grovt behårade karlsloken med snöskyffeln i högsta hugg i en hastighet som talar för att han är på dåligt humör. Jag kunde nästan höra honom muttra. Han var väl sur för att han blivit tillsagd att skotta snö en tidig söndagsmorgon men totalt förgäves då snön smälte bort två timmar senare. 
Under de få centrimetrarna snö som hade anlänt Scholandersgatan fanns grus (Och det var det som skrapade så förbannat). VET HUT, KARL! Gå hem och putta omkull dig själv, innan jag börjar kasta tomater!
 

Etsy for the win

Det här är ett inlägg tillägnat den nyfunna kärleken Etsy, som har allt en Bela kan behöva. Handgjorda grejer från produktiva människor runtom i världen, i alla dess former & kulörer. Priserna varierar såklart och man kan komma undan antingen jävligt billigt eller också totalt rånad. Din plånka vs säljare bestämmer.
Allt på Etsy går inte i Bela Von Goth- anda. Det finns hur mycket som helst där ute. Sök dig fram. 
 
Jag kan avslöja att jag redan köpt några grejer på bilden nedan. 
 
Jag hittade den här kist- soffan också. Kostar inte mindre än 36.000 riksdaler. Well... Den ser ju inte alltför bekväm ut att sitta i, så jag vette fan..
.. 36:- och tjejen på köpet!
 

Bad religion

Jag var hemma hos Jimmie idag och kollade på en dokumentär om religion called Religious med Bill Maher (He is funny guy!) och det är lika roligt varje gång med religösa människor i sin stund att försöka bevisa att Gud finns. Det händer ju aldrig. Det är intressant att studera människor sätt att övertyga sig själva mer än andra om att Gud existerar, givit dem en handbok att följa Hens lagar och andra fixidéer. Den bok som hindrar folk från att leva sina egna liv, oavsett om det är fyllda med synd eller inte. Låt oss leva, låt oss lära. Religion som sådan är "the real root of all evil". Det fokuseras för mycket på negationer; det man inte får göra; det som är förbjudet etc. istället för att vägleda människan med vad man bör göra. Att gå mer in för det positiva, tex älska din nästa och förlåt dina fiender bla bla bla.
En normalt funtad person vet att man inte ska dräpa, ljuga, stjäla osv. Att frivilligt välja att tillbe en avundsjuk "Gud" som fått hybris för att hålla sig på mattan.. Det är rubbat.
 
Jag är ingen ateist som kan bevisa att Gud inte finns, då det är minst lika illa som att tro sig kunna bevisa att Gud faktiskt finns. Jag ser mig själv som en agnostiker, en sådan som lämnar det hela till fantasin eller tills bevis återfinns. Det är ingen idé att prata mot något som inte heller går att prata för heller.
Jag hade inte kunnat säga det bättre själv, visemannen Dio från himlen:
 

Redhead

Jag blev nöjd med håret. Och jag har lyckats att inte tvätta det än heller, så det ska bli roligt att se hur mycket av färgen som försvinner rakt ner i avloppet.
 Hittills har färgen bara hamnat på kuddfodral och naglar. Jag visste ju att det skulle färga av sig och kanske ska passa på att dra huvudet sidleds och upp&ner på vita, tråkiga tygsoffor som finns i olika väntsalar. Ja, bara för att sätta färg på tillvaron. Bara för att jag kan!
 
Det här med att ta kort på sig själv blir svårare och svårare. Att finnas med på kort överhuvudtaget.. Det känns inte riktigt bra. Det blir bara onaturliga poserbilder och jag hatar dem! Jag kan inte se normal ut. Måste pluta med munnen eller göra grimaser. Och jag vet inte varför. 
Allt det där med att posera på kort börjar kännas så jävla b. Misstänker att det ytliga Instagram har haft en viss påverkan. "Hihi, titta på mig idag". (Nepp, vill inte se dina bröstvårtor idag heller.) 
Folk borde börja ta betalt för de bilder de slänger upp där, innan någon annan gör det! Folk lägger frivilligt upp halvnakna bilder på sig själva f-ö-r  a-t-t? Jaja, ni är snygga bla bla. Sen då? Vill du ha dina Instagramkort i någons runkfack? GRATIS?! Hela den här Orroz- alá- Göteborg borde ju ha lärt folk någonting men I guess not.
 
Vad fan! *Sätter på sig luppglasögon* Är jag vinögd? 
 
Är det bara mina bilder på Blogg.se som blir gryniga och.. Nästan smetiga? Korten på datorn ser inte alls likadana ut som på bloggen. Vad fan beror det på?

Nu får det bära eller brista

Att färga håret är väl ingen konst, kan man tycka. Well, jag håller inte riktigt med. Nu sitter jag med projekt "röd" i håret. Vad jag inte hade räknat med var projekt "röd" i hela badrummet (Dvs gardiner, golvet, spegeln, handfatet, badkaret.. you name it). Jag har gett axlarna rödbetsröda klumpstänk, vilket får det att se ut som om jag försökt slita av mig armarna. 
 
 Jag tror att det är sjukskrivningen som gjort mig så rastlös och impulsiv att jag övervägde att färga håret som varit svart sen.. Ja, 1800- vänster.
 Och apropå sjukskrivningen så har jag en kvar på den, sen ska jag "börja jobba". Jag gissar att jag blir sjukskriven två veckor till. Jag kan ju för fan inte gå. Har liksom glömt bort hur man gör.
Livet de här veckorna har inte varit outhärdliga. Jag hade nog kanske slitit av mig huvudet om jag inte haft alla dessa fantastiska kamrater som har underhållt mig. 
 
Jag har två saker att be er folket om. Tipsa mig om:
 
- Film. Helst horror.
- En standup- komiker (Jag behöver väl knappast nämna att hen ska vara rolig?)
- Diverse underhållningsgrejer. Your choice!
 

Baconfasoner

Jag gissar på att folk är sugna på att se hur håret blir (Besöksstatistiken säger mig att folk är ivriga över någonting i alla fall). Nu är det så att jag ligger lite efter i schemat och lyckades få i sista blekningen i dag först och ja.. Det är ljusare men jag är osäker på om det är tillräckligt ljust. Jag ska prova färgen på en slinga för att se. Annars är det mer blekmedel som gäller innan den rödlila nyansen åker i.
 
Jag brukar inte slänga upp sådana här bilder men grisen var så söt att jag bara var tvungen att säga det: Att hur fan kan tvinga upp en sån på en tallrik med två potäter? Nej, det kan jag bara inte.
 

RSS 2.0