Bad religion

Jag var hemma hos Jimmie idag och kollade på en dokumentär om religion called Religious med Bill Maher (He is funny guy!) och det är lika roligt varje gång med religösa människor i sin stund att försöka bevisa att Gud finns. Det händer ju aldrig. Det är intressant att studera människor sätt att övertyga sig själva mer än andra om att Gud existerar, givit dem en handbok att följa Hens lagar och andra fixidéer. Den bok som hindrar folk från att leva sina egna liv, oavsett om det är fyllda med synd eller inte. Låt oss leva, låt oss lära. Religion som sådan är "the real root of all evil". Det fokuseras för mycket på negationer; det man inte får göra; det som är förbjudet etc. istället för att vägleda människan med vad man bör göra. Att gå mer in för det positiva, tex älska din nästa och förlåt dina fiender bla bla bla.
En normalt funtad person vet att man inte ska dräpa, ljuga, stjäla osv. Att frivilligt välja att tillbe en avundsjuk "Gud" som fått hybris för att hålla sig på mattan.. Det är rubbat.
 
Jag är ingen ateist som kan bevisa att Gud inte finns, då det är minst lika illa som att tro sig kunna bevisa att Gud faktiskt finns. Jag ser mig själv som en agnostiker, en sådan som lämnar det hela till fantasin eller tills bevis återfinns. Det är ingen idé att prata mot något som inte heller går att prata för heller.
Jag hade inte kunnat säga det bättre själv, visemannen Dio från himlen:
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

SV: Alltså oj vilken dedication. Jag lyckades få i den idag och kände att nu ska jag fan dubbelkolla att kulorna sitter som de ska innan jag lägger. Vill aldrig göra om det. Det är verkligen knäppt hur ögonen börjar rinna. När jag tog min septum hade jag en massa eyeliner, när det var klart såg jag fan ut som Alice Cooper.

Svar: sv: Hahaha! Alice Cooper! :D Fan vad nice!Jag hade en ring vars kula satt som berget! Det var nästan svårt att få dit den. DÅ är det nästintill omöjligt för den att åka ur. Kläm ihop ringen ordentligt, så att mellanrummet blir mindre för kulan.
belaland.se

2013-03-15 @ 00:03:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0