Säg inte "kött är mord"..

Djurrättsalliansen kan konsten att reta upp även den som gör ett aktivt val. De lade nyss upp den här bilden på fejjan och skrev:

 

 
"Har du någonsin funderat vad som händer med alla tuppar som föds i äggindustrin? 

Se den korta filmen nedan om kycklingarnas verklighet på ett amerikanskt kläckeri. Tupparnas öde i Sverige är snarlikt det som visas i videon och varje dag mals omkring 15.000 tuppkycklingar ihjäl på svenska kläckerier.

Film: http://youtu.be/JJ--faib7to

Du kan göra skillnad för kycklingarna! Välj en diet utan djurplågeri. Sluta ät kött, ägg, mjölk och andra animaliska produkter och bli den vän djuren verkligen förtjänar.

Dela detta inlägg och gör andra medvetna om kycklingarnas verklighet!

Tillsammans kan vi göra skillnad för djuren!"
 
Det är den markerade kursiva texten som har retat upp mig.
Alltså, djurplågeri finns för det mesta på stora industrier där djur hålls och föds upp för olika ändamål men den bonden som tagit hand om grisen och erbjuder ekologiskt kärlekskött SKULLE ju kunna vara ett bra alternativ för den som kanske vill fortsätta äta kött? Om ALLA 7 miljarder människor skulle sluta äta kött, vad skulle vi äta? Tja, vi kan ju äta giftiga genmodifierade sojabönor hela livet och få ner medelåldern ett par hack. Då skulle vi samtidigt slippa äldreboenden som ändå bara står & tickar pengar.
 Det är inte köttet i sig som retar mig. Det är djurhållningen. Att inte respektera det som faktiskt har ett liv och lever av samma anledning som vi gör; att äta, fortplanta oss och dö. Med det menar jag också att livet som sådant ska vara värdigt. Grunden till ett värdigt liv är för ett djur..? Att låta dem vara. 
 Då kan vi tala om jakt. Jag säger egentligen ingenting om att jaga. Vi pratar inte om jakt som en hobby (Vilket är helt kokobello), utan som i ett alternativ att skaffa föda. Som man gjorde förr. Men hur skulle det se ut om alla jagade? Då skulle vi elimenera djuren istället och har samtidigt saboterat ekosystemet. Eller? Har någon verkligen gjort en hållbar kalkyl på hur vi skulle överleva om ingen åt kött eller andra animaliska produkter? För köttet är ju minsta problemet egentligen. Allt annat som ägg, mjölk etc. Ersättningarna har ju blivit fler men inte tillräckligt många. Hur gör man och vad äter man? Det är nog en fråga som många ställer sig men aldrig riktigt får svar på, för att de möts av hatet. Det där innerliga hatet som ligger t ex Djurättsalliansen om hjärtat. Inte ens en vegetarian är ju vatten värd!
 
Man föder ju ett hat genom att vara så anti. Är inte tanken att värva fler människor som ska välja en annan väg förbi köttet och animaliska produkter? Hur ska man få en köttätare att använda sig av substitut till kött när de aldrig blivit introducerade den vegetariska (Ja, eller veganska världen om Djurrättsalliansen dikterade) världen på ett sätt som faktiskt gynnar merparten?  Det måste ju finnas fördelar också. Om allt bara är piss, skit och Greta i ladugården, så kommer ingen att välja den bättre vägen för djuren oavsett hur dåligt det är i djurvärlden bland människor. Reaktionerna blir ofta: "Ja, men vad fan ska man äta då?" Det är då det är viktigt att framföra alternativen; substituten för kött och animaliska produkter.
Vi som är aktiva och undviker animaliska produkter kan ju en del om det där nu och har mycket att lära men de som inte kan det blir bara bortskrämda snarare än inspirerade. De kommer aldrig ens titta på videon, för att man har aldrig behövt tänka på vad det är man äter och hur produktionen har gått till. Man har bara ätit. Och det är väl egentligen så det ska gå till, fast samtidigt inte. (Den här världen är full av paradoxer, precis som det här inlägget. En något såsig monolog jag har i huvudet.)
Att äta är ju precis det som gör att vi lever. Och om man helt plötsligt står där och inte vet vad man "får" äta, vad gör man? Man blir förvirrad. Hela basen för livet har ju försvunnit. Risken finns att man gör det enkelt för sig och skiter i vilket. Man äter, utan att tänka.

Istället för att skriva att man ska välja en "diet utan djurplågeri" och "SLUTA äta ägg, mjölk och kött" så är det väl bättre att skriva ut specifika substitut. Man måste se möjligheterna. Säg inte "kött är mord", säg "Qourn är bättre". Sen innehöll ju Qourn ägg, så jag antar att det inte var bra nog (?)
Jag sa samma sak om religioner: Var inte så jävla negativa! Säg det med kärlek!
Det här med djurrätt kan bli på snudd till religiöst.
 
Jag försöker själv att inte vara så anti, även om jag är anti, för att hellre inspirera någon än att ha tappat någon som bara irriterat sig på hur negativ jag varit. Därför behöver jag tänka mig för innan jag gör ett inlägg om ditt & datt inom djurvärlden och tog därför bort inlägget om "djur är fan inga leksaker". Det var bara anti. Inte ett dugg inspirerande.
Jag måste bli Jesus.
 
Peace!
Stay (sic)/

Kommentarer
Postat av: Emmie

Kan inte riktigt formulera mig såhär tidigt på morgonen, men det jag vill ha sagt är; så jävligt bra skrivet!

Svar: sv: (Y)
belaland.se

2013-03-25 @ 06:15:23
URL: http://nocic.se
Postat av: syster

ja, det var bra skrivet.

2013-03-25 @ 21:01:08
URL: http://nattstad.se/fuffi
Postat av: Miss Anthropia

Jättebra inlägg.
Själv blir jag bara mer och mer sugen på att odla och hålla djur själv. så att man kan slippa vara en del av detta hämska...Usch. blir bara så ledsen och uppgiven.

2013-03-27 @ 21:47:19
URL: http://www.missanthropia.blogg.se
Postat av: Emma V

Verkligen skitbra skrivet Bella! :D du får mig verkligen att tänka till när det kommer till mitt missionerande med feminism. Man måste ju kunna erbjuda alternativet! :)

Svar: sv: Tack! :)Jag tycker att det är viktigt att man inspirerar snarare än propagerar.
belaland.se

2013-04-04 @ 10:31:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0