Rökarom till det vegetariska köket

Jag har hittat en ny kompis i köket, som iofs har hängt med sedan i julas tack vare Andrea (Hon rekommenderade att använda rökarom till quorn- filéer om man ville få "skinksmak" på substitutet för vanlig julskinka.) Fungerar förbannat bra och jag rekommenderar rökarom till ALLA som vill ha den här rökta smaken på maten. Även till veganer!

 
Jag gjorde en quorngryta:
 
- Stek quornbitar i lite smör, ta endast några droppar av den här rökaromen (Ta inte för mycket! Då smakar det bittert och äckligt!).
- Tillsätt cayennepeppar, lök och grädde. Låt det koka i ihop tills såsen tjocknar, i med salt och peppar. Serveras med pasta, kokta broccolibitar (Som slängs i tillsammans med pastan de sista 5- minutrarna på koktiden), rårivna morötter och färska coctailtomater. HERREJÄVLAR, vilken smakupplevelse!
 
Quorn i sitt urpsrung smakar ju pappakartong, så den här rökaromen välkomnar den vegetariska maten till en ny värld. Det här kan man använda till sojabitar också!
 

Kommentarer
Postat av: Andrea

:) Hurra för rökarom! Måste bara återigen understryka för alla därute att verkligen vara försiktig med hur mkt man tar! Börja med bara en droppe & ta mer efter att man provsmakat. Tar man för mycket kan det paja allt, samt att rökaromen inte riktigt går att "balansera bort" med andra ingredienser om det blir för mkt.
Men hell yeah, det är världens bästa ihop med quorn! Sjuuukt gott! <3

2013-05-21 @ 15:41:54
URL: http://andreadolores.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0