Bloggtips

Jag tänkte göra precis som Fanny och länka till schyssta bloggar som jag läser för att dels visa uppskattning och för att ge er som läser min blaska nya inspirationskällor. Kan behövas under årets tråkigaste månad. Jag ska försöka att varannan dag från novembermånad länka till en blogg som jag tycker förtjänar extra uppmärksamhet. 
Det ska tilläggas att jag har ett par bloggar i lager och kommer inte ha ta med alla under novembermånad men kanske i framtiden. 

Världens bästa skönhetsprodukt

Jag är här för att tipsa om en alldeles fantastiskt ansiktsprodukt, som jag faktiskt nämnt tidigare, men jag tycker att det här är nåt som gör underverk och måste därför exponeras: OCM - Oil cleansing method. Det finns INGENTING i hela världen som kan vara bättre än det här. Ni behöva inte den uppsjö skitmärken för diverse hudproblem. Här har ni allt samlat i ett!
Dels för att den:
 • Återfettar
 • Tar bort smuts ur huden (Perfekt för pormaskar!) och resultatet syns tydligt för den som har       mycket pormaskar och finnar.
 • Inte är testad på djur
 • Är vegansk
  ... Och billig i drift!
Man ska tänka på att alltid använda sig av kallpressade oljor.
 
Tidigare har jag skrivit om den process man "var tvungen" att göra innan, alltså ånga upp ansiktet. Nu har jag insett att det inte är nödvändigt. Däremot är det viktigt att se till att huden är ren. Huden bör alltid tvättas innan man gör OCM för att undvika att massera in smuts i huden. Tvätta bort smink noga.
Har ni inte provat det än, så gör det!
 
Beställ oljorna på apotea.se för fraktfritt och billigt.

Trick or shit

Jag blev så inspirerad av bunnydrugzs blodljus. Jag hade inte tillräckligt med resurser, så mina blev inte lika snygga men det ser ändå tillräckligt coolt ut för att få lite stämning.
 Till helgen hade jag tänkt ha någon liten halloweenhistoria här hemma men känner själv att jag inte har tillräckligt med ambitioner och saknar dessutom helt inspiration. Tänkte åtminstone baka cake pops och chokladbollar med strösocker på, som vi sen kan ta med oss ut och kastar som lortar på folk.
Halloween har ju varit roligt förr. varför är det inte det i år? Är det första upplevelsen av Vuxendel 1? Isåfall är jag ju på väg i en mognadsprocess som till slut kommer att få mig att ruttna. 
Jag har dessutom en 7 kg tung pumpa som jag tänker ta till vara på. Pumpafrön, pumpapuré och gröpa ur skalet till någon schysst figur, in med ljus.. Sen måtte jag väl för fan komma i stämning. Har en hel horror- playlist på Spotify också, som jag delar med mig av här och nu.
 

What´s wrong with this picture?

Jag har inte varit på cirkus sen jag var runt 10 år gammal, då jag såg att hästarna hade konstiga anordningar i manarna som skulle få dem att se eleganta ut. Jag tyckte inte att de var särskilt eleganta i blodfläckarna som var kring de här grejerna. Jag gick ifrån den cirkusen i ren & skär ångest å djurens vägnar och kom aldrig tillbaka. Tur att man blivit rätt funtad när det gäller den här biten. 

What´s wrong with this picture?
 
En glad elefant?
 
Nu har det stått både kameler och elefanter några meter ifrån en hyffsat trafikerad gata i Backa och för någon vecka sen stod de vid en annan hyffsat trafikerad gata, i en inhängad som består av blott ett rep. Tanken slog mig också: Hur är det ens möjligt att en elefant inte går lös och springer iväg när nyfikna människor flockas kring dem och ska klappa? (Det var många som hade svårt att hålla sig utanför inhägnaden...) Obevakade. Lugnande medel? Avgaser, billjud.. Det är något annat än en dag på savannen det!

 För det första har man inte vilda djur i en inhängad någonstans. Man ser också tydligt att kameler och elefanter inte hör hemma bredvid 50- vägar i Sverige. Folk betalar pengar, surt förvärvade pengar, för att se något som inte är annat än djurplågeri. De här djuren finns inte till för att tränas upp att kasta bollar eller göra piruetter. Tycker ni det själva? Ser det naturligt ut att elefanter är beklädda med glittriga och pråliga dressar?
Har ni någonsin tänkt på att samma långa väg som cirkusaktörerna måste åka, måste även djuren åka. De här djuren spenderar alltså mycket tid i trånga utrymmen och de måste sen agera artister några dagar i rad, som de blivit upplärda under hård träning. Är det naturligt? Har den tanken slagit dig som förälder, när cirkusen till största delen är till för barn? Man kan inte lära ett barn att man ska vara snäll mot djur och samtidigt ta dem till en cirkusföreställning med djur. Då är vi ute och cyklar - Och hycklar!
Cirkus Schollini ska också vara en av värsta sorten, som dragit på sig anmälningar om dålig djurhållning och åker runt utan tillstånd bland annat.
 
 
 
Ta ställning! Bojkotta cirkus med djur! ALLA djur!
Låt djuren vara där de hör hemma, och det är inte på en cirkus.

Helgon, what have you become?

I mitten av 2000- talet var det rätt poppis med helgon.net som det hette på den tiden. En community för alternativa människor, som ju för det mesta innefattade en massa hispters och människor med uppmärksamhetsbehov. Jag antar att antalet aktiva användare har minskat betydligt sen den tiden men den skara borttappade människor är kvar och fler tycks ha tillkommit. Den här gången i form av Biggus_Dickus. What the f...? Helgons användarnamn kunde förr variera sig allt ifrån arg_köttbit, getpung till mizzsunshine88. De var sällan imponerande men samtidigt var de flesta "coola" nicknames upptagna och utifrån en tämligen fattig fantasi fick man döpa sig till clowncunt bl a. Ändå hade användarnamnet stor betydelse. Idag har det ju absolut ingen betydelse, uppenbarligen.

 Det var mycket bröst upptrycka i en liten ruta för profilbilden även på den tiden men det känns ändå som att Helgon blivit en "mörk" men light version av något som heter Badoo, en sida jag inte har något som helst erfarenhet av och kommer heller aldrig att få, men har fått berättat för mig om att det är porten som en sista utväg för ett ligg (Där man nästan lägger ut muffen till allmänt beskådande) om man inte behagar att betala ett par dyra lakritsshots på krogen för att ragga hem nån skön böna eller använda sig av alternativa metoder.

Vart tog de underhållande diskussionerna köttätare och veganer emellan vägen och/eller den man diskuterade musik, fick tips om hur man bäst färgade håret etc? De finns kvar i små, små skalor om man har tur, men det mesta handlar tydligen om helt andra icke- relaterade ämnen.
 Jag får skamliga förslag och förfrågningar via mejl som menar på att man på ett eller annat sätt ska idka otukt med varandra. Den här är ju slemmigare än när man busringde "one-to-one"- nummer som 13- åring och fick prata med någon Peter som ville prata snusk och sprutlackera sig själv med sin avkomma medan man hörde på. Då slapp man åtminstone profilbilden.. I feel molested!
 
Det finns dock några enstaka vettiga typer kvar på den här sidan men de är inte många och de går säkert att hitta på andra ställen. På Bengans kanske?
 
//

Mysko

Det var en intressant kväll igår på sina håll. Jag var på väg hem runt 01.30 från Majorna- hållet och skulle ta spårvagnen hem. Jag hade inte kollat på Västtrafik hur trafiken gick men tänkte väl att trafiken skulle ta mig framåt åtminstone. Helt fel av mig! Inte en enda spårvagn eller buss så långt ögat kunde nå! Det fanns knappt någon taxi ute. Jag var tvungen att nypa mig själv i armen för att kolla om jag var vaken överhuvudtaget, för det här kändes skumt. Det kändes som att kliva rakt in i filmen 28 dagar senare - Vakna upp ur en koma och se att alla andra människor är bara borta. Så jag gick. Och jag gick. INTE EN KÄFT någonstans! 
Vid varje hållplats stod det inget på informationstavlorna om avgångar. Hepp. Gick lite till och hamnade till slut i Brunnsparken. Där stod det några mörka män på konstiga ställen, upptryckta i ett hörn av ett hus osv. De stod liksom utspridda över Brunnsparken men bara en och en. Vad fan gör ni här ute, nu?! Och fortfarande inte ett spår av några färdmedel..
Så jag ringde min gamla kompis som lyckligtvis var i stan och skulle hem till Hisingen. Så vi delade taxi.
Det tog mig bara en timme från rutt 1 till 2. Det kändes som 4 timmar dock.
 
Vilken märklig stad jag bor i, som ser ut som en natt i Orsa vid samma tid trots att det är nästan 100 gånger fler invånare. Kan inte riktigt släppa det.

Svennebanan

 
Har vi pratat om svensk mentalitet innan? Då ska vi göra det nu. Ni tillägger något som saknas.
 
Som svensk är man väldigt duktig på att grubbla på det som varit samtidigt som man gruvar sig för framtiden. Vi är dåliga på att njuta av de stunder där vi faktiskt mår bra. Det kan vara jag i ett nötskal när det gäller något jag sett fram emot, låt säga konserten med Iron maiden i somras. Jag var så upprymd över detta innan men i samma stund som jag faktiskt stod där och upplevde det, tänkte jag på att det snart var över. Wtf? 
 
Vi är också duktiga på att umgås med folk vi egentligen inte vill umgås med. Man gör det för att man "ska". Dags att sluta med det här tramset. 
 
Innan vi går ut ur våra lägenheter tar vi en kik i titthålet för att kolla så att det inte är någon i trapphuset: "Fan, där kommer grannen! Bäst att vänta lite.." Först när grannen gått in till sig är kusten klar.
Den har jag gjort alldeles för många gånger. Ja, men jag hör ju inte vad grannen som bor bredvid mig säger. Grötigare skånska får man ju leta efter! "Haaaaagr deeeeuuuu sueeettt de nöööyyyja guuuugrannagrna?" Ba' va? Fan, jag kom på att jag glömde en sak där inne och pekar på min egen dörr. Sen går man in, låser dörren och pustar ut för att sen ta balkongvägen istället. Hörde jag benbrott eller?
 
I det här "smal" vs "behöver-gå-ner-i-vikt"- kriget som pågår där den smale säger: "Jag behöver ta en promenad" medan den som behöver gå ner i vikt scannar en uppifrån & ner och säger: "Mmm, visst! Kan man bli smalare eller?" 
Så för att man är smal får man inte promenera. Man behöver inte det. Nej, men ger man fan i promenaden så sitter vi snart i samma båt du & jag. Eller saknar man per automatik rätten att röra sig för att det yttre säger att man inte behöver det? Jag har väl fortfarande en cirkulation och hälsa att ta hand om?
Ska jag lisa en permobil månne?
 
Svennebanan, you need to be crushed.

Jantelagen:

 1. Du skall inte tro att du är något.
 2. Du skall inte tro att du är lika god som vi.
 3. Du skall inte tro att du är klokare än vi.
 4. Du skall inte inbilla dig att du är bättre än vi.
 5. Du skall inte tro att du vet mer än vi.
 6. Du skall inte tro att du är förmer än vi.
 7. Du skall inte tro att du duger till något.
 8. Du skall inte skratta åt oss.
 9. Du skall inte tro att någon bryr sig om dig.
 10. Du skall inte tro att du kan lära oss något.
 11. Tror du inte att vi vet något om dig?
Promoes - Svennebananlåt är riktigt kass men texten säger nåt?

Ullared

Okej, då har jag besökt Ullared för första gången i mitt liv och kunde konstatera redan utanför den här enorma butiken, där folk redan börjat köa, att detta kommer att kräva minst en termos kaffe, dextrosol och ett hyffsat gott humör eller ett 3:e världskrig är igång - Ladda era vapen!
 Väl inne i butiken tillsammans med alla dessa hysteriska människor med 50 kartonger fryspåsar, gladpack och två kundvagnar var kunde jag dra slutsatsen om att Ullared är ett potentiellt självmordsmaterial. Jag såg en avstängd trappa som såg frestande ut att slänga sig nerför.
Konstigt nog börjar man köra på autopilot efter en stund och glömmer bort alla de här som kör in kundvagnen i arslet på en. Det är inte helt bra att gå på autopilot heller, då jag efter 7:e gången ha passerat blommor & krukor blev jävligt trött på att inte ha ett mål i sikte utan bara irrade runt. Det fanns så mycket men samtidigt ingenting. Ungefär som i min garderob.. 
Bland allt bråte hittade jag en duk, smala galgar i sammet, bordstabletter, en tallrik (Som var helt i samma nyans som en skål jag redan hade hemma). 
 
När jag kom hem började jag städa, la på den nya duken och satte i nya batterier i en klocka som hänger i hallen. Efter den här natten kommer jag ihåg varför man inte använder analoger klockor längre och varför jag inte har satt några nya batterier i den jag har. Tick tack tick tack tick tack. Det var den nattens sömn!
 

World war 3

Det blir mycket lila nu förtiden. Sminket går i lila. Har också fått blodad tand för röd kajal i vattenlinjen. Det får en väldigt snygg effekt faktiskt! Vampyr- aktigt. 
 Håret är lila (Väldigt att svårt att få på bild har jag märkt. Det blir mest mörkt). Och folk slutar aldrig stirra på det här håret. En hel familj vände sig om igår. Försten ut var Barbapappa som glodde som om jag kom åkandes i tefat och sjöng julsånger (Jag skulle kunna förstå att man stirrade om jag gjorde det men så var inte fallet, damn it!). 10 sekunder efter det tittar hela Barbafamiljen på mig. Kom igen nu. Så farligt är det inte! Det är ju bara hår, för tjuven! 
 Lite roligt är det dock. Det är många ungar som kommenterar håret. "Woooow, såg du håååreeee hon hadeeee?" Kom nu ungar så leker vi frisör hemma hos mig! Vad vill ni ha för färg och vad vill era föräldrar att ni inte ska ha? Kan vi göra alla missnöjda här månntro? Bra, då kör vi!
 

Hårskrubb

Nästa no' poo hår- tips ut: Hårskrubb (Inklusive redig hårbottenmassage).
Det här är det absolut bästa jag provat i den här läran om produkter utan skit!

Ibland kan min hårbotten bli torr och eländig, sen kliar det som %!&". Jag har mest tänkt att jag ska dra ut på tvättarna i största möjliga mån men jag begriper också att det kanske inte är den enda lösningen. Kanske måste jag tillsätta något. Jag googlade mig fram, för att jag minns att jag läst något om hårbottenskrubb på Lush's hemsida eller nåt. Hittade en blogg som hade recept på detta. Jag följde inte receptet till punkt och pricka, dels för att jag har betydligt längre hår vilket gör det lite meckigare att få den här blandningen i hårbotten utan att kladda ner resten och behöver därför fylla ut med lite mer olja för att underlätta appliceringen. Där använde jag kokosolja.

Ungefär så här ser receptet ut, men man gör som man själv behagar.
 
Hårskrubb:
 • ½- 1 dl socker – Farin eller strösocker. Du väljer. Strösocker är något rivigare tycker jag. Därför har jag blandat lite. Inte för mycket socker, då det tenderar att bli för rivigt. Känn efter.
 • Några matskedar Aloe vera (T ex Sascos eller Avivirs)
 • Balsam (Gärna mineral-och silikonfritt) tillräckligt för att göra en pasta med socker.
 • Jojobaolja som ju fungerar som vårat naturliga sebum. Annan olja kan användas men kom ihåg att t ex olivolja är fetare än jojobaolja som är halvtorr och kan bli lite svårare att tvätta ur men det är inte omöjligt.
 • Man kan tillsätta olika eteriska oljor också, för olika ändamål. Läs mer om det här.

Gör så här: 

Blanda ihop alla ingredienser i en skål (Eller på golvet... *Skämtåsido*)
Är håret hyffsat rent så kan du påbörja appliceringen i torrt hår. Är håret smutsigt av olika produkter så schamponerar du håret innan (Gärna med ett så kallat "sista- schampo").
Massera i blandningen med cirkelrörelser i några minuter. Ta inte i för hårt utan låt skrubben göra jobbet! Låt geggan sitta i håret några minuter. (Klipp tånaglarna så länge).
Skölj ur håret och tvätta håret som vanligt (Gärna med sulfattfritt- schampo & silikon- mineraloljefritt balsam).
 
Ta-fucking-da! Hårets rot har nog aldrig känns renare, ärligt talat.
 

Raise up hands, get down on knees

Inom den typen av verksamhet jag sysslar med nowadays, dvs hemtjänst (*inom funktionshinder under 65 år) så innebär det mycket spring in och ur bilar men framförall trappor. Det här får mig att inse hur otränad jag faktiskt är. Jag klarar en trappa utan vemod men efter tredje trappan i full fart börjar benen segna ihop och man önskar nästan att någon stod halvvägs upp för trappan med blåbärssoppa. Alternativt göra som en kille i Rännstensungar: Lägga pannkakor i mössan, springa halvvägs uppför trapporna och sen smocka i sig ett par kakor för att sedan orkar springa vidare. Men nej. 1. Jag passar inte i mössa, 2. Mössa kliar något så f-r-u-k-t-a-n-s-v-ä-r-t. Jag kommer knappt ihåg hur det var att få hårlöss i småskolan men jag minns hur dförjävligt det var med den där mössan vintertid. Därför har jag  nu grott långt hår.

 Då kan man fråga sig vad som hände med mina joggingrundor som jag så flitigt och gladeligen tog då & då? Tja, efter operationen av foten har jag inte riktigt vågat springa men jag kan inte skylla på det längre. I dagsläget är det ren och skär lathet det handlar om. Och brist på skor (Faktiskt). Tänkte att det kanske inte är en helt bra idé att springa i kilklack men å andra sidan har jag ju bestigit mindre berg i ett frenetiskt letande efter en grafittivägg i en skog i närheten av mig i just kilklack. Tanken var inte att jag skulle bli någon bergsklättrare på kuppen men det bara blev så för att jag tänkte ta en genväg (Som alltid slutar med en omväg) genom skogen där den här målningen skulle finnas. Den gången visade jag hur en riktig atlet tar sig an tätt växande skog med handväska tung som bly innehållandes en systemkamera och annat bråte, i jeans tighta som korvskinn och skinnpaj. Jag praktiskt tagit gled nerför små bergskullar/stenar in i högar av brännässlor och rosenbuskar i hopp om att nå fram till slutmålet. THIS IS NO JOKE! Jag fattar inte att inte skogen slukade mig. Jag tog mig ur den här skiten helt utan synliga skador och fann till slut den här väggen med grafittimålning som ändå visade sig vara en totalt flopp! Antiklimax deluxe!
Jag gick hem och la mig sen. De gamla nerverna pallade inte med resan och besvikelsen den bidrog med.
 
Nej, jag tror att jag fixar ett badkort på Lundby och simmar ikapp tanterna med nypermanentat hår istället. Det känns mer sport.
 
Hail!
 

Degrade

De senaste dagarna har det hängt en gubbe över mig vid namn MURPHY! Känner ni till den killen? Han som rår om lagen om alltings djävlighet. Han vet precis hur man ska göra livet surt för andra!

 När jag och Mattis skulle dra på nostalgisk lördagstripp på stan, la jag ner lite extra möda på sminket. Innan jag började spatsera mot bussen checkade jag av vädret: No rain. Jag går ut ur min lägenhet och konstaterar att det nog duggar lite och ju längre ifrån min lägenhet jag kom desto mer regnade det. När jag väl var framme vid busshållplatsen hade mina ögonbryn runnit ner på ögonlocken och hårfärgen nerför pannan. Jag måste ha skrämt slag på folket i busskuren! Jag tyckte nog att de stirrade lite. Med all rätt! Inte hade jag något papper på mig att torka med mig med, så jag fick offra muddarna på tröjan, vilket gjorde att jag såg ännu mer ut som en luffare. Sketna kläder, mascara under ögonen.. Röd hårfärg som rinner nerför pannan.. Tja, än't de' lördagssnygg så säg!
 
 Idag har jag nackspärr, vilket har gjort att jag ser ut som Riff Raff i Rocky horror picture show! Kan fan inte röra axlarna än gång!
Varje gång jag kör bil (Vilket hör det nya jobbet till) och ska svänga får jag med mig hela ratten. Det här gör mig till en livsfara i trafiken också. Lite GTA live kanske hade gjort det här livet lite roligare, där jag får poäng för att köra över folk på riktigt och nackspärren bara var en del av spelet.
Egentligen borde jag ta en Panodil, dra på mig nattmössan och sen lägga mig i fosterställning tills det är dags att kliva upp imorgon igen. Då kanske saker och ting är som vanligt igen.
 

Cirkus arena

Jag, Jimmie och Billy var på Marduk i torsdags med Ofermod och Valkyrja som förband. Marduk var ju överlägset bäst. Jag gillar inte riktigt Ofermod. Dålig lineup och slemmig Belfagor på scen. Nej, jag betackar mig.

 Det alltid intressant att gå på blackmetal- spelningar, dock. Det är lite som att gå på cirkus. För det första är alla uppklädda som om det är uppställning för Queen of England. Aldrig någonsin har folket på sig så mycket patches och nitar som just på spelningar. Det är som att stirra på en hög påfåglar i bur.
De scannar av varandra och söker efter tecken som avgör om man är "true" eller inte. Köpte du rätt bandtisha nu då?
 När spelningen sen drar igång och alla står på plats så finns det de snubbar som har dragit i sig ett par bärs för mycket. En del blir stökiga och vill gärna dra nytta av sin "extremt coola image" och "ramla" in i folk för att skapa lite dålig stämning. En del behärskade inte sin ringmuskel heller och la av riktiga rökare för att sen lämna oss med den. Vem fan fiser i ett litet utrymme där folk hopar sig som höns? That's just nasty!
Det som slog mig efter en stund i lokalen var att det luktade inte lik & potatis som man kanske skulle kunna förställa sig på den här typen av tillställning (Förutom den där fisen som jag nyss nämnde). Det mesta som gick runt där inne luktade schampo och Jean Paul Gaultier "Le Male". What's wrong with this picture?
 
Samtidigt kunde jag bevittna alla dessa dödsfällor. Först och främst se denna tjocka rök som vällde upp på scen och fick tillochmed lirarna att försvinna. Jag fick en uppenbarelse: Oh yesthere will be blood. Någon måste ju trampa snett och trilla av den där scenen av total blindhet. Till mitt stora förtret klarade sig alla utan den minsta skråma. No blood.
 Jag kom sen att tänka på brandrisken. Allt detta hår som kan brinna upp. Det måste ju vara mer brandfarligt än jackorna man måste hänga in i garderoben, för just brandriskens skull.
Om alla sen var så hårt besprutade av parfym, så ville jag verkligen vara säker på att man inte skulle få för sig att lattja med någon tändare eller dylikt, för då hade vi fått problem.
Jag skrattade för mig själv när jag såg gitarristen i Valkyrja headbanga och hans fem hårstrån på huvudet svajade som fjädrar ner mot axlarna och hann knappt landa innan nästa headbang. Shave it, för fan! Inte mycket att hålla hoppet om! Devin Townsend fattade det till slut han också.
 
Jag och Billy fick så jävla ont i fötterna att så fort vi fick en chans att säga något till varandra konstaterade vi att "my fucking feet hurts". Men kvällen var bra och bandet jag kom dit för att se levererade. 
 

Black will overcome

Efter att ha förlorat nästan en arm av förtvivlan, har jag nu äntligen hittat mig en soffa som får plats i den här ettan på fjuttiga 38 kvadratmetrar. Det var ingen lek att hitta en soffa som var både skön, snygg, på helst 4 sittplatser och där man samtidigt utnyttjar rummet på bästa sätt. Jag byggde ihop skiten själv och det var nog det optimala. Tillochmed tyget fick jag välja!
 Den här, till min stora sorg, trasiga rokokosoffan jag har kommer att ta en trappa upp till vinden (Har inte hjärta att slänga den trots att hela underredet är paj).
 
 På bild syns det inte hur tyget på soffan ser ut eftersom att jag manipulerat bilden från vitt till svart bara. Tyget går nästan i sammet och är kolsvart
Sen har vi pall/bänken i konstläder som ju faktiskt ha praktisk förvaring och är snygg. Den kommer troligtvis att hamna nedanför sängen.
Köpte en himmelsäng på rea som såg rätt cool ut. Svart med krona. Kan inte bli mer jag egentligen. Queen of Belaland!
 
Jag kommer nog stolt att slänga upp bilder på det när det är färdigt om ett par veckor när soffana anländer. Är så sjukt taggad. Ni i bloggen förstår nog inte riktigt varför men att inte ha en riktig soffa och inte haft på flera månader är jobbigt.
 

RSS 2.0