Cirkus arena

Jag, Jimmie och Billy var på Marduk i torsdags med Ofermod och Valkyrja som förband. Marduk var ju överlägset bäst. Jag gillar inte riktigt Ofermod. Dålig lineup och slemmig Belfagor på scen. Nej, jag betackar mig.

 Det alltid intressant att gå på blackmetal- spelningar, dock. Det är lite som att gå på cirkus. För det första är alla uppklädda som om det är uppställning för Queen of England. Aldrig någonsin har folket på sig så mycket patches och nitar som just på spelningar. Det är som att stirra på en hög påfåglar i bur.
De scannar av varandra och söker efter tecken som avgör om man är "true" eller inte. Köpte du rätt bandtisha nu då?
 När spelningen sen drar igång och alla står på plats så finns det de snubbar som har dragit i sig ett par bärs för mycket. En del blir stökiga och vill gärna dra nytta av sin "extremt coola image" och "ramla" in i folk för att skapa lite dålig stämning. En del behärskade inte sin ringmuskel heller och la av riktiga rökare för att sen lämna oss med den. Vem fan fiser i ett litet utrymme där folk hopar sig som höns? That's just nasty!
Det som slog mig efter en stund i lokalen var att det luktade inte lik & potatis som man kanske skulle kunna förställa sig på den här typen av tillställning (Förutom den där fisen som jag nyss nämnde). Det mesta som gick runt där inne luktade schampo och Jean Paul Gaultier "Le Male". What's wrong with this picture?
 
Samtidigt kunde jag bevittna alla dessa dödsfällor. Först och främst se denna tjocka rök som vällde upp på scen och fick tillochmed lirarna att försvinna. Jag fick en uppenbarelse: Oh yesthere will be blood. Någon måste ju trampa snett och trilla av den där scenen av total blindhet. Till mitt stora förtret klarade sig alla utan den minsta skråma. No blood.
 Jag kom sen att tänka på brandrisken. Allt detta hår som kan brinna upp. Det måste ju vara mer brandfarligt än jackorna man måste hänga in i garderoben, för just brandriskens skull.
Om alla sen var så hårt besprutade av parfym, så ville jag verkligen vara säker på att man inte skulle få för sig att lattja med någon tändare eller dylikt, för då hade vi fått problem.
Jag skrattade för mig själv när jag såg gitarristen i Valkyrja headbanga och hans fem hårstrån på huvudet svajade som fjädrar ner mot axlarna och hann knappt landa innan nästa headbang. Shave it, för fan! Inte mycket att hålla hoppet om! Devin Townsend fattade det till slut han också.
 
Jag och Billy fick så jävla ont i fötterna att så fort vi fick en chans att säga något till varandra konstaterade vi att "my fucking feet hurts". Men kvällen var bra och bandet jag kom dit för att se levererade. 
 

Kommentarer
Postat av: P

Vilken gammal klassiker! Många år sedan jag hörde den sist!

Svar: sv: Bra låt! De gamla klassikerna är odödliga.
belaland.se

2013-10-07 @ 08:15:06
URL: http://analog.techmonaut.com
Postat av: a

KUKEN vilken snygg tischa. Säljs den på spelningen? Jag ska på Marduk på onsdag. Lovar att analysera både dofter, patchar & hårlösa på scen.

Svar: sv: Visst fan är den?! Jag personligen tyckte att den var snyggast på plats och ja, den säljs på spelningen :DHaha! Öppna dina vargasinnen och sniffa dig till dessa små egenheter. Det blir party då! :D
belaland.se

2013-10-07 @ 13:57:59
URL: http://andreadolores.blogspot.com
Postat av: Åsa

Haha dina betraktelser stämmer bra överens över hur det var i Malmö också. Jag älskar mina bandtshirt men bland brukar jag ta på mig en med ett band som jag vet kommer sätta griller i huvudet på folk. Typ White Zombie på en black metal-spelning, eller Gehenna (det amerikanske black-hardcorebandet) på en dödsspelning.

Svar: sv: Helt rätt! Jag har en kompis som brukar göra likadant, just bara för att inte klä upp sig som en primadonna.Jag gjorde många intressanta iakttagelser den kvällen men något måste lämnas till slumpen :D
belaland.se

2013-10-10 @ 19:32:07
URL: http://septikemi.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0