Helgon, what have you become?

I mitten av 2000- talet var det rätt poppis med helgon.net som det hette på den tiden. En community för alternativa människor, som ju för det mesta innefattade en massa hispters och människor med uppmärksamhetsbehov. Jag antar att antalet aktiva användare har minskat betydligt sen den tiden men den skara borttappade människor är kvar och fler tycks ha tillkommit. Den här gången i form av Biggus_Dickus. What the f...? Helgons användarnamn kunde förr variera sig allt ifrån arg_köttbit, getpung till mizzsunshine88. De var sällan imponerande men samtidigt var de flesta "coola" nicknames upptagna och utifrån en tämligen fattig fantasi fick man döpa sig till clowncunt bl a. Ändå hade användarnamnet stor betydelse. Idag har det ju absolut ingen betydelse, uppenbarligen.

 Det var mycket bröst upptrycka i en liten ruta för profilbilden även på den tiden men det känns ändå som att Helgon blivit en "mörk" men light version av något som heter Badoo, en sida jag inte har något som helst erfarenhet av och kommer heller aldrig att få, men har fått berättat för mig om att det är porten som en sista utväg för ett ligg (Där man nästan lägger ut muffen till allmänt beskådande) om man inte behagar att betala ett par dyra lakritsshots på krogen för att ragga hem nån skön böna eller använda sig av alternativa metoder.

Vart tog de underhållande diskussionerna köttätare och veganer emellan vägen och/eller den man diskuterade musik, fick tips om hur man bäst färgade håret etc? De finns kvar i små, små skalor om man har tur, men det mesta handlar tydligen om helt andra icke- relaterade ämnen.
 Jag får skamliga förslag och förfrågningar via mejl som menar på att man på ett eller annat sätt ska idka otukt med varandra. Den här är ju slemmigare än när man busringde "one-to-one"- nummer som 13- åring och fick prata med någon Peter som ville prata snusk och sprutlackera sig själv med sin avkomma medan man hörde på. Då slapp man åtminstone profilbilden.. I feel molested!
 
Det finns dock några enstaka vettiga typer kvar på den här sidan men de är inte många och de går säkert att hitta på andra ställen. På Bengans kanske?
 
//

Kommentarer
Postat av: Veronika

Håller med! Förr var det vettiga diskussioner och sidan var ändå intressant att vara på, men nu..?!
Oftast mejl som "gillaru potatis" eller försök till att ragga. Ignore.

Svar: haha! "gillaru potatis"! ungefär så. jag har tyvärr tagit bort alla mejl, annars hade jag kunnat lägga upp ett utdrag :D
belaland.se

2013-10-23 @ 21:07:37
URL: http://verrran.blogg.se
Postat av: Angelica

Jag älskade Helgon en gång i tiden. Blev medlem bara några dagar efter siten slagit upp portarna och var aktiv där i flera år. Uppskattningsvis 95% av mina vänner var helgonmedlemmar så det var där jag höll kontakt med folk, före Facebook. Jag är fortfarande medlem där men har inte varit aktiv på flera år eftersom nästan alla jag känner övergått till Facebook. Det är lite synd för jag gillade verkligen Helgon för det mesta. Jag har dock alltid fått en mängd suspekta mail där så för mig har den upplevelsen inte förvärrats med tiden. Har helt enkelt slutat hänga där för att majoriteten av alla andra gjort det. Sidan känns öde.

Svar: sv: Jag med! Några av mina bästa vänner har jag faktiskt träffat just via Helgon.Det är som du säger. När Facebook kom så försvann Helgon.
Det känns nästan som att vara en sista anhängare av Skunk.nu som ju också var en rolig sida på sina håll men som totalt urartade med virus och ovälkomna medlemmar, om man kan kalla dem det. Lite som en mörkare Lunarstorm.
Alla de här communitys har ju sin charm men brukar tyvärr tappa dem av någon anledning. För att folk söker nåt nytt kanske?
Så vad kommer efter Facebook undrar jag? :D
belaland.se

2013-10-23 @ 23:29:04
URL: http://www.whirlwind.nu
Postat av: a

Underbara helgon, man saknar den tiden! Jag fick vara beta-testare av helgon när det allra först kom :D & Jag minns att jag var sur över att man inte bara kunde ha en enda bokstav som nicknamn. Så jag mailade ansvariga med god argumentation kring detta, & hör å häpna - de ändrade i koden & jag fick registrera det korta men koncisa nicket: a :D Vqar så fruktansvärt nöjd! Fortf mitt favoritnick alla kategorier. Det bästa var missförståenden när man träffade andra tuffingar på typ festival:

Tuffing: Vad heter du på helgon?
Jag: A.
Tuffing: Öh va? Alltså vad heter du?
Jag: A. Mitt nick är A!
Tuffing: Jahaaaa!

:D:D

Svar: Fan vad coolt! :D :DJag kommer ihåg det där: "Vad heter du på Helgon?" Det hade ju fan betydelse! (Eller inte..)
Det är verkligen synd att det spårade ur :( Jag gillade den sidan. Särskilt forumen, som jag spenderade många kvällar på.
belaland.se

2013-10-24 @ 10:48:50
URL: http://andreadolores.blogspot.com
Postat av: BeckaCandy

Håller med om allt det här, var ju som att man skulle kunna skriva det själv x)
Jag träffa min hane därifrån för snart fem år sen, och sen var man ju inne där mindre och mindre och nu känns det ju helt otänkbart att man skulle hitta pojkväns-material där, eller något annat vettigt för den delen x)

Svar: sv: haha! då är jag inte helt ute och cyklar då ;)det har ju blivit helt bedrövligt mot slutet här. folk tror att de kan föreslå vad som helst. det blir ju sexuella trakasserier om man ska gå efter lagen.
pojkvänsmaterial är det ju större chans att jag hittar på krogen än på helgon ;P
belaland.se

2013-10-24 @ 11:34:20
URL: http://annorlundamenvanlig.blogg.se
Postat av: Miss Naily A Fucking Rockstar

Där var jag oxå medlem en gång i tiden:) Precis som jag va på Lunarstorm....

2013-11-05 @ 00:26:53
URL: http://www.fames.se/missnaily

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0