Svennebanan

 
Har vi pratat om svensk mentalitet innan? Då ska vi göra det nu. Ni tillägger något som saknas.
 
Som svensk är man väldigt duktig på att grubbla på det som varit samtidigt som man gruvar sig för framtiden. Vi är dåliga på att njuta av de stunder där vi faktiskt mår bra. Det kan vara jag i ett nötskal när det gäller något jag sett fram emot, låt säga konserten med Iron maiden i somras. Jag var så upprymd över detta innan men i samma stund som jag faktiskt stod där och upplevde det, tänkte jag på att det snart var över. Wtf? 
 
Vi är också duktiga på att umgås med folk vi egentligen inte vill umgås med. Man gör det för att man "ska". Dags att sluta med det här tramset. 
 
Innan vi går ut ur våra lägenheter tar vi en kik i titthålet för att kolla så att det inte är någon i trapphuset: "Fan, där kommer grannen! Bäst att vänta lite.." Först när grannen gått in till sig är kusten klar.
Den har jag gjort alldeles för många gånger. Ja, men jag hör ju inte vad grannen som bor bredvid mig säger. Grötigare skånska får man ju leta efter! "Haaaaagr deeeeuuuu sueeettt de nöööyyyja guuuugrannagrna?" Ba' va? Fan, jag kom på att jag glömde en sak där inne och pekar på min egen dörr. Sen går man in, låser dörren och pustar ut för att sen ta balkongvägen istället. Hörde jag benbrott eller?
 
I det här "smal" vs "behöver-gå-ner-i-vikt"- kriget som pågår där den smale säger: "Jag behöver ta en promenad" medan den som behöver gå ner i vikt scannar en uppifrån & ner och säger: "Mmm, visst! Kan man bli smalare eller?" 
Så för att man är smal får man inte promenera. Man behöver inte det. Nej, men ger man fan i promenaden så sitter vi snart i samma båt du & jag. Eller saknar man per automatik rätten att röra sig för att det yttre säger att man inte behöver det? Jag har väl fortfarande en cirkulation och hälsa att ta hand om?
Ska jag lisa en permobil månne?
 
Svennebanan, you need to be crushed.

Jantelagen:

 1. Du skall inte tro att du är något.
 2. Du skall inte tro att du är lika god som vi.
 3. Du skall inte tro att du är klokare än vi.
 4. Du skall inte inbilla dig att du är bättre än vi.
 5. Du skall inte tro att du vet mer än vi.
 6. Du skall inte tro att du är förmer än vi.
 7. Du skall inte tro att du duger till något.
 8. Du skall inte skratta åt oss.
 9. Du skall inte tro att någon bryr sig om dig.
 10. Du skall inte tro att du kan lära oss något.
 11. Tror du inte att vi vet något om dig?
Promoes - Svennebananlåt är riktigt kass men texten säger nåt?

Kommentarer
Postat av: Angelica

Påminner om den här bilden: http://www.litekul.se/wp-content/uploads/2012/02/like-a-swede.jpg Vi svenskar och vår rädsla för främlingar.

Svar: Hahahah! :D Den bilden är sann!Samma sak när folk väl kommer in i bussarna - Ingen sätter sig bredvid någon annan, utan var och en på varsin plats. Så jävla töntigt.
Och att få sällskap i hissen är ju bedrövligt! Man står i princip och andas på varandra i det trånga utrymmet men man kan fan inte prata med varandra. What up med det?
belaland.se

2013-10-18 @ 10:52:42
URL: http://www.whirlwind.nu
Postat av: Emmie

Helt sjukt egentligen. Sen det faktum att om man är smal får man inte klaga om man går ned i vikt, men de som är överviktiga får skriva överallt, hejvilt, om att de lyckats gå ner ett kilo eller gått upp ett kilo utan att folk skriver negativt, bara peppar "men duktigt!", eller "äh, det fixar du ändå". Vet inte riktigt om det går under ämnet du skrev om, men börjar tröttna på det.

2013-10-18 @ 11:24:16
URL: http://nocic.se
Postat av: Lilly

Riktit bra skrivet. Själv gillar jag inte Sverige alls.

Svar: Sverige har väl sina ljusa sidor. Skulle inte byta bort min plats med någon i Kongo t ex.Svensk mentalitet är dock inte så förtjusande alla gånger..
belaland.se

2013-11-03 @ 19:29:12
URL: http://babydollsugardust.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0