What´s wrong with this picture?

Jag har inte varit på cirkus sen jag var runt 10 år gammal, då jag såg att hästarna hade konstiga anordningar i manarna som skulle få dem att se eleganta ut. Jag tyckte inte att de var särskilt eleganta i blodfläckarna som var kring de här grejerna. Jag gick ifrån den cirkusen i ren & skär ångest å djurens vägnar och kom aldrig tillbaka. Tur att man blivit rätt funtad när det gäller den här biten. 

What´s wrong with this picture?
 
En glad elefant?
 
Nu har det stått både kameler och elefanter några meter ifrån en hyffsat trafikerad gata i Backa och för någon vecka sen stod de vid en annan hyffsat trafikerad gata, i en inhängad som består av blott ett rep. Tanken slog mig också: Hur är det ens möjligt att en elefant inte går lös och springer iväg när nyfikna människor flockas kring dem och ska klappa? (Det var många som hade svårt att hålla sig utanför inhägnaden...) Obevakade. Lugnande medel? Avgaser, billjud.. Det är något annat än en dag på savannen det!

 För det första har man inte vilda djur i en inhängad någonstans. Man ser också tydligt att kameler och elefanter inte hör hemma bredvid 50- vägar i Sverige. Folk betalar pengar, surt förvärvade pengar, för att se något som inte är annat än djurplågeri. De här djuren finns inte till för att tränas upp att kasta bollar eller göra piruetter. Tycker ni det själva? Ser det naturligt ut att elefanter är beklädda med glittriga och pråliga dressar?
Har ni någonsin tänkt på att samma långa väg som cirkusaktörerna måste åka, måste även djuren åka. De här djuren spenderar alltså mycket tid i trånga utrymmen och de måste sen agera artister några dagar i rad, som de blivit upplärda under hård träning. Är det naturligt? Har den tanken slagit dig som förälder, när cirkusen till största delen är till för barn? Man kan inte lära ett barn att man ska vara snäll mot djur och samtidigt ta dem till en cirkusföreställning med djur. Då är vi ute och cyklar - Och hycklar!
Cirkus Schollini ska också vara en av värsta sorten, som dragit på sig anmälningar om dålig djurhållning och åker runt utan tillstånd bland annat.
 
 
 
Ta ställning! Bojkotta cirkus med djur! ALLA djur!
Låt djuren vara där de hör hemma, och det är inte på en cirkus.

Kommentarer
Postat av: Frida

Med tanke på hur Cirkus Schollini behandlar andra människor så vill jag inte ens veta hur de behandlar djuren. När vi demonstrerade mot dem i Biskop så slutade det med att VI djurrätssaktivister fick ringa polisen. Tre av oss fick göra anmälan mot dem. Hotfulla, våldsamma, äckliga jävla människor.

Dom har 13 anmärkningar angående djurhållningen, hittills. Blir förmodligen fler, eftersom de inte har tillstånd att ha kameler. Och har förmodligen inte tillstånd att vara på den där platsen heller.

Svar: sv: Jag försökte googla mig fram för mer fakta och info men jag länkades bara hit och dit. Orkade inte scrolla på Facebook heller. Men det lilla jag själv såg var nog bedrövligt.Jag kommer ihåg att det var någon demonstration för några veckor sen men jag jobbade. Jag själv kan inte förstå hur cirkus kan vara lagligt 2013!
Jag läste också att demonstrationen urartade med urinkastning, stämmer det? Och att personal från det här Schollini tog tillfånga två eller tre demonstranter och hotade?
Såg någon bild där personalen pekade finger också. Känns som att man vill gagna dem i alla lägen! Eller? Nej.
belaland.se

2013-10-25 @ 19:56:56
URL: http://fridae.blogg.se
Postat av: Frida

Yes, dom höll fast en av oss och sa att de skulle hålla honom kvar tills Polisen kom, medan vi andra skulle dra därifrån. Att dom hade ringt Polisen var såklart bara hittepå. Vet inte vad de hade tänkt göra med killen de höll fast. Han hade iaf varit där ensam två dagar innan och delat ut lappar om cirkusdjur. Det slutade med att han fick hinkar med kiss- och bajsvatten kastade på sig och att cirkusdirektören jagade honom med bil upp på gångvägar och försökte köra på honom.
De hämtade skitvattnet igen när vi var där, jagade vissa, skulle ta våra kameror, kastade hett kaffe, hotade, höll fast osv osv. Allt detta inför barnfamiljer som var där för att köpa biljetter också.
Har ju hört att cirkusfolk ska vara lite.. speciella. Men att det skulle vara SÅ jävla illa var inte helt väntat. Vi filmade och fotade allt iaf (y)

Svar: sv: Fan vad rubbat! Hink med kiss och bajs?! Jag antar att ni anmält dem och hur har det gått isfall? Olaga hot och vad bajs&kiss- kastning kan gå under vet jag inte men ofredande eller nåt. Och vilken tur att de gjorde allt detta inför barnfamiljer, så att de fick se!!!GRYMT bra jobbat ialla fall! (Y)
belaland.se

2013-10-25 @ 20:26:01
URL: http://fridae.blogg.se
Postat av: Bunny

Usch nej :'( Såg den sista bilden på din instagram med, fick stor klump i magen, det är inte okej! :(

Svar: sv: jag vet ;( mitt hjärta pumpade extra när jag gick därifrån och tårarna var på väg. </3
belaland.se

2013-10-25 @ 21:49:02
URL: http://bunnydrugz.blogg.se/
Postat av: Lilly

Jag håller med om det du skriver. Min pappa tog mig till cirkus när jag var jätteliten. Skulle aldrig ta med min son på något sånt. Dock vet jag inte om hans pappa eller farmor skulle låta bli tyvärr. :/

Svar: sv: Du får inspirera dem ;)Folk verkar tro att vissa djur på vissa cirkusar har det bra men det är fortfarande samma transportväg de får ta och deras schema ser tämligen fullspäckat ut ;( Djur ska inte behöva ha det så faktiskt.
belaland.se

2013-10-26 @ 08:55:07
URL: http://babydollsugardust.blogg.se/
Postat av: Miss Anthropia

Usch. Avskyr cirkusar. Har ett minne från då jag var väldigt liten om att jag tyckte elefanterna borde stampa ihjäl dumma damerna (antar det var tränarna) som stod där piskor!!! >.< Mamma och pappa tog inte med mig på cirkus igjen efter det...

Svar: sv: Ja! Jag tror att jag kände likadant. Så någonstans ringer det ju en klocka även för barn att cirkus är fel! Sen måste man "låtsas" att det är roligt.. Nej, jag tycker nog att söndagspromenader är roligare.
belaland.se

2013-10-26 @ 10:26:25
URL: http://www.missanthropia.blogg.se
Postat av: Lilly

Nej jag håller med dig till fullo. Jag kan ju försöka.

Svar: :)
belaland.se

2013-10-26 @ 13:26:11
URL: http://babydollsugardust.blogg.se/
Postat av: Angelica

Jag bojkottar både cirkus och djurparker. Djur skapades inte för att spendera sina liv i burar och inhägnader för människans nöje.

Svar: Nej, jag håller med. Därför är jag så tveksam till Universeum också. Vet inte riktigt vad jag ska tycka om det. Jag tycker liksom att det är fel fast ändå har jag varit där 2 gånger.. Sist jag var där bestämde jag mig dock för att inte gå dit mer. För att det är inte roligt och jag vill inte vara med och stressa om fåglar och apor som vandrar omkring fritt därinne.Skönt att höra att folk tar ställning! :D Bra!
belaland.se

2013-10-26 @ 14:13:22
URL: http://www.whirlwind.nu
Postat av: a

Usch, den första bilden är så fruktansvärt sorglig. :( Jag kan inte fatta varför inte exotiska/stora/vilda djur förbjuda i cirkusar. Det är så gammalt & förlgat & förkastligt. Fy fan.

Svar: Jag såg ett naturprogram häromdagen som handlade dels om elefanter och där var det glada elefanter! Ögonen lyste på dem! Sen råkar jag trilla in på min egen blogg och se bilden på den elefant som stod vid Backa och en klump i halsen uppenbarar sig. Jag blir genuint ledsen när jag tänker på det.
belaland.se

2013-10-28 @ 11:34:10
URL: http://andreadolores.blogspot.com
Postat av: a

FÖRRESTEN! :D:D:D Cirkus Scott tycks iaf tagit sitt förnuft till fånga: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/kritiserade-cirkus-scott-slutar-med-elefanter_8619368.svd

:D:D förhoppningsvis leder detta till att fler cirkusar slutar med det!

Svar: Jag läste detta! men slutade de med alla djur eller "bara" de vilda? Ja, hoppas verkligen att de andra fattar vinken också. Eller gör skiten olaglig!
belaland.se

2013-10-28 @ 15:08:47
URL: http://andreadolores.blogspot.com
Postat av: Cornet

Vilket skitsnack ingen kastade urin på djuraktivisterna, det var vatten plus att det regnade, kontiga annordningar i manen, mmm vist hästarnas egen man o gummisuddar, schllini ringde vist till polisen, ni djuraktiviter är inte så trevliga, ni hade ju inte äns bilder från cirkusen utan bilderna var från indien, och killen i det mörka håret och glasögona han som trodde han var något, han var rätt stor i käften han med... jag förstår varför ni försökte sticka innan polisen kom, hålla er till fångade.. skrattretande cirkuspersonalen följde endast efter er för polisen skulle prata med er att ni inte fick vara på cirkusens område, var fan fick cirkuspersonalen kaffe ifrån tror ni att olk ska tro på era lögner, förtal. Vilken bil skulle jaga er ni e fan helt rubbade ingen bil rullade den dagen, Jag var där och såg händelsen... jag tog foto och filmade allt ni gjorde på biskopsgården och polisen har tagit del av fotona och filmerna... Gottfolk som ni kan läsa i detta inlägg så smutskastars cirkus schollini för saker de ej har utfört, djuraktivister tror dom vet bäst men ta reda på fakta fråga cirkusfolket om ni kan få se hur djuren har det med egna ögon.

Och det här med anmärkningar schollini komme till sverige för första året 2013 lässtyrelsen kollar alla brister då djurlagarna i sverige och tyskland/holland är olika, bristera blev ordnade av cirkusen för att hjälpa schollini och inget annat, kamelerna och lamadjuren är INTE schollinis utan cirkus sydney.

Svar: Cornet: Cirkus är fel. Det är det som är problemet, inte djurrättsaktivisterna.
belaland.se

2014-04-30 @ 23:05:28
Postat av: Cornet

Det är fel av dig att smutskasta folk, vist där finns säkert dom dom inte ta hand om sina djur,

Jag tycker då att ni som djuraktivister/demostranter ska reagera på dom som går med hund i koppel då även hunden är ett vildtdjur i grunden, och alla dom som har katter,fiskar,fåglar instängda. Den dagen ni lyckars få alla djur fria den dagen går även cirkusdjur fria. Och när den dagen kommer kan ni börja samla ihop döda djur eftersom djur som har blivit uppfödd i fångnskap INTE klarar sig ute i naturen, så om cirkusarna kulle släppa ut tex elefantena på savannen så blir dom kattmat dom dör, Vist Zoo har både för o nackelar, nackdelen är att dom är inlåsta, fördelen är att människan kan rädda arten som är utrotad genom att ha koll på avel. Har ni ens tänkt på det! Nej det tror jg inte att ni har för ni är så fördomsfulla, jag säger så länge djuret trivs på sitt jobb så länge får djuret vara kvar, och Maja elefanten på bilden trivs med sitt jobb annars hade hon satt emot allt hon väger ju trotts allt bara tre ton.

P.s när ett cirkusdjur uppnår en viss ålder eller inte vill så kommet djuret till en farm där djuret lever som i frihet en typ av lösdrift fast ändå under männsklig övervakning.

// corrnet

Svar: Cornet, smutskastningen har de själva fixat. Alla artiklar som någonsin skrivits om Schollini skulle vara en lögn säger du?Fast nu är du väl ute och cyklar. Om man slutade föda upp dessa djur, så skulle de inte behöva dö heller. De ska födas upp av sin egen natur där de hör hemma och absolut inte bland människor och för deras kapital eller vilda nöjes skull. Det säger ju sig självt att en elefant inte hör hemma i Göteborg, precis några meter ifrån en trafikerad gata!
Man kan rädda en djurart men inte genom en cirkus med lattjo lajban! Så det SÅ!
belaland.se

2014-05-05 @ 23:46:27
Postat av: Pernilla

Använder du smink? Vet du vad smink är gjort på.... just det Djur..
Bra skrivit Cornet håller med dej

Svar: Pernilla, du har ju uppenbarligen missat hela bloggens ståndpunkt - vilket är att inte utnyttja djur öht. Så det du skriver är inget nytt och det mesta jag använder är veganskt, om du vet vad det betyder?
Vi kan ha den här diskussionen i evigheter, klappa varandra på axeln när vi tycker att den andra sagt något bra men faktum är att ni två stödjer något riktigt dåligt! Cirkus är lika med djurplågeri och BÖR förbjudas omgående! Så det så.
belaland.se

2014-05-05 @ 23:52:53
Postat av: Erik Pålhlsson

Alltså du är korkad... håller med Cornet och Pernilla,
Gilla läget skaffa dej en RIKTIG hobby, det du strävar kommer aldrig att hända, cirkusen har inte smutskastat sig själv utan såna psykopater som du, elefanterna rymde någon gång men vilket djur gör fan inte det... gräset är grönare på andra sidan, och sluta äta vad du än äter för du stjäler djurens mat. Du är den största djurplågaren här... lämna maten till djuren. Du är skrattretande hahaha ha , du är som ett litet barn

Svar: Dricker du kaffe till det här? Vilken kaka du fått till det isåfall! Enjoy!
belaland.se

2014-05-19 @ 17:51:09
Postat av: Den lilla ekorren

Så förutom elefanterna på schollini så kommer även lamadjur och kamelerna ifrån den beryktade cirkus Sydney och Alexander scholl ?
http://www.irishcircuses.org/circus-sydney med bl.a smuggling av drogade hundar, uthyrning av känguru till nattklubb där den sägs ha drogats till döds, trollat bort sin tredje elefant som dog mystiskt innan myndigheterna kunde utreda vad som hänt, m.m

Dessa elefanter uppträdde efter skandalerna på Irland på den holländska cirkus belly wien. Där finns helt fruktansvärda klipp på youtube därifrån som visar hur dåligt just de två elefanter som just nu utnyttjas i Sverige mår/mådde.

Vi måste ha lagstiftning emot djur på cirkus. Det är ingen lämplig miljö för djur och barn kommer aldrig lära sig någon respekt för djur genom att de förlöjligas och skrattas åt.
Skäms på er ni som stödjer djurcirkus.

Svar: Tack! Det är allt jag behöver säga!
belaland.se

2014-06-18 @ 13:48:06
Postat av: nikoline

Jag blir så ledsen av att läsa detta! Stort plus att så många är på RÄTT fucking sida!! Djur ska inte utnyttjas, dem ska inte jobba och kläs ut! kul att cirkusen själv vart inne och kommenterat i olika namn för att dem tror att man inte genomskådar, och vilken ton dem har! Vill inte veta hur dem är mot dem stackars fina, underbara djuren;( ush jag får ont i hjärteroten åt våra fina djur!! Ät veganskt, skippa alla animaliska produkter = det enda rätta!!

Svar: Visst blir man ledsen! Sen avskyr jag de här ursäkterna man som människa skulle ha äganderätt på djur, att man "sköter dem bra" och att djuren skulle vara glada i det här. Nej! Djur kan på sitt eget sätt visa om de är glada eller inte. Den här elefanten är inte glad!

Förresten, hur hittade du hit? Ser att många har läst det här inlägget senaste dagarna men ser ingen källa..
belaland.se

2014-06-18 @ 21:37:42
Postat av: Andreas

tja, jag håller med tidigare inlägg om att det finns ett värde med cirkusar och djurparker, dom låter dom vilda djuren få leva ifred. om inte dessa fanns, hur många fler safariresor skulle då inte finnas?? och vad är det för skillnad på alla hundar å katter som hålls inlåsta?? om en eller två cirkusar missköter sig ska man dra alla över en kam då?? dagligen missköts husdjur i hela vårt avlånga land, varför har ni inga demonstrationer/protester i svenska villakvarter?? jag tror ni skulle bli bortjagade rätt så snabbt. hade ni demonstrationstillstånd på era utflykter?? eller behöver inte ni följa lagen??
tröttsamt! inrikta er på att själva följa lagen och rapportera fel och brister till rätt myndighet istället!

Svar: Varför engagerar ni er i diskussioner som ni ändå inte begriper? Att jämföra katter och hundar med cirkus, vilda djur på svensk mark i onaturliga miljöer är som att skilja på äpple och apelsin.
Dåliga argument hamnar i samma soptunna som bajsblöjor. Så, sluta besudla min blogg med dravel.
belaland.se

2014-07-16 @ 08:05:26
Postat av: Frida B

Jag blir så less på alla smutskastningar som cirkus schollini får. Jag känner de och är ofta bland de när de är i närheten, de är inget dåligt folk. Efter allt jag läst på internet så är det inte cirkusar jag ogillar starkt, utan det är ni djuraktivister och era ofta vrickade sätt att försöka få som ni vill. Man ska inte trycka ner andra och tro att det är det bästa sättet. Ord gör ont!

Och sedan det där med inga vilda djur på cirkus...vad anser ni är vilda djur? Har ni sett deras dokument? Alla är inte fångade från fångenskap. Om ni är så mot det så hur är inte inte med alla olika sällskapsdjur vi har idag, är inte det också vilda djur från början? Till exempel hästar och sådant. Bara en tänkeställare jag får.

Håller helt och hållet med Cornet. Ibland är det faktiskt ni djurrättsaktivister som behöver lite uppläxning!

2014-07-17 @ 15:52:45
Postat av: Anonym

Varför går ni dit överhuvudtaget?

2014-10-20 @ 11:03:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0