Livet som sådant

Det här året har varit fullt av förändringar. Förändringar jag själv har önskat men egentligen inte har direkt påverkat. Jag ville byta jobb. Att just min avdelning skulle läggas ner var en "ren slump". Nu får jag ett nytt jobb.
 Det börjar dra ihop sig på jobbfronten. Jag kommer tydligen inte att jobba inom demensvården längre utan jag ska ge mig in på funktionshinder under 65 år. Vi får se hur det blir! Jag kommer i alla fall att få vara ute mer och se annat än väggar som sugit i sig mycket negativ energi under många år. 
Ingenting är dock skrivet i sten ännu. Jag måste ringa ett samtal till den nya chefen och checka av med henne om jag är lämplig för jobbet.
 
Jag blev singel efter drygt 3 år. Alla förhållanden har sina bra respektive dåliga sidor men när man har börjat tappa respekten för varandra så är det dags att skiljas åt.
 
 Jag har fått nya vänner. Jag har umgåtts mer med gamla vänner också som blivit som nya bekanskaper igen. Människor i bekantskapskretsar sållas ut och resten blir stadigare.
 
Jag ville resa någonstans i höst och då, väldigt lägligt, ringer min mamma och säger att jag, syrran och hon ska åka till Centralamerika. Till Costa Rica i två veckor. Någon som har varit där och vill dela med sig av nåt tips?
 
Jag har funderat mycket på det här med alkohol sen ett år tillbaka.. Är det min grej att vara helt nykter? Att inte ta ett glas vin ibland? Eller en irish coffee? Verkar det vettigt att begränsa sig, att helt låta bli bara för att? Jag har aldrig haft problem med alkoholen på så sätt att jag skulle bli arg eller för en delen druckit för mycket. Nej. Jag blev bara seg och trött av eländet. Det smakade inte heller.
Folk i kring mig däremot, söp. Vissa missbrukade det dagligen och andra drack för mycket på helgerna. Det var nog det som gjorde att jag tröttnade på alkoholkulturen. Jag ville inte ha det mer då den 6 december 2008.
Saker har förändrats sen dess. Dels umgänget men också tiden.
Nu vill jag själv bara kunna ta en irish coffee ibland när det är kallt. Eller när jag känner för det. Typ. Kanske blir det så, kanske inte.
Jag är i en process där ett nytt jag växer. 
 
Året då jag blev 26 var också året jag växte mer än vad jag gjorde på åren mellan 20-25. Skön känsla! Man ser saker och ting tydligare än innan. Mindre vel. Men det ändå läge för glasögon faktiskt. Det är också något som kommer med åldern har jag hört!
 
Det var det senaste nytt från Belaland.
Lite kaffe på det!
 

Kommentarer
Postat av: syster

Ett mkt intimt men bra inlägg. Snudd på mer än vad jag visste och då pratar ju ändå vi varje dag

Svar: sv: Ja, jag har låtit tankarna flöda mellan synapsernas uppenbarelse. Allt man tänker säger man inte. Inte förrän det mognat i alla fall :)
belaland.se

2013-09-06 @ 13:03:39
URL: http://nattstad.se/fuffi
Postat av: Emma V

Det är imponerande att någon som jag tycker är så klok och vuxen kan bli ännu mer klok och vuxen. Jag beundrar ditt tankesätt och dina värderingar!

Svar: sv: :D Tack.
belaland.se

2013-09-06 @ 13:33:18
Postat av: Emmie

Känner ungefär likadant. Fyller 26 om 18 dagar, och jag har insett en hel del saker. Har till slut listat ut vad jag vill arbeta med i framtiden och sökt den utbildningen, har, eftersom jag själv inte brukar dricka alkohol i stora mängder, insett att jag inte MÅSTE umgås med folk som super konstant från fredag till söndag, och umgås jag med folk som dricker så har dessa ingen rätt att försöka få mig full också. Kanske petitesser, men jag vill hellre ta en Irish eller kanske Rom och Cola om jag känner för det, inte för att folk "peppar" en, så att säga. Föredrar att vakna dagen efter och inte vara bakis, känns som att jag kan ta vara på hela dagen då. Vet inte om det är skadeglädje, men när man vaknar på lördagmorgonen och man ser sen på eftermiddagen när folk vaknar och skriver "åååh jag är så bakis" etc så känner jag mig på lite bättre humör. Jag behöver inte alkohol för att socialisera mig, och bara det faktum att man slipper vakna och vara bakis är i sig ett enormt plus. Kanske är åldern som påverkar, men det känns som att jag fattar bättre beslut idag än jag gjorde för 2 år sedan, även om det kanske inte är sån enorm tidsperiod som passerat. Wall of text, men kände igen mig så otroligt mycket i det du skrev, så jag kände att jag ville skriva något. Ber om ursäkt om det blev lite väl rörigt, hoppas att du kan sålla bort det irrelevanta och se vad jag menade iallafall :)

Svar: sv: Hurray! Grattis i förskott då ;)
Jag tror definitivt att åldern har med saken att göra. Vissa människor lever såklart i fjortisstadiet där det är alkohol som rår på helgerna.
Fan, jag kan bli helt tvärtom när folk säger att de är bakis. Jag kan bli irriterad och tycka: "varför drack du så mycket då?" Och särskilt om bakfyllan blir så omfattande att de blir liggandes heeeela lördagen eller söndagen och bara tycker synd om sig själva. Då ser jag den där tragiska sidan med alkohol som gör mig asförbannad! Särskilt om det är återkommande varje helg.

Wall of text kan vara nödvändigt ibland :D

Någonstans inbillar jag mig att vi som är i den här åldern efter 25.. Vi går ändå igenom någon liten kris, vuxenkris, för att vi lämnar box 20-25 och entrar 25-30. Det är skillnad. Men krisen är liten, så den gör egentligen bara gott tror jag :D
belaland.se

2013-09-06 @ 14:03:45
URL: http://nocic.se
Postat av: hillevi

Såg att det var på min 20 års dag som du valde att sluta dricka. :P

Svar: sv: Ja, men jag tog ju sista glaset på din 20-års dag ;) Ett glas champange. Efter det glaset har jag inte druckit mer.. Nu är jag sugen igen. Fyll 20 igen! :D
belaland.se

2013-09-06 @ 14:22:35
Postat av: Anonym

Var också helt nykter ganska länge, ungefär pga. samma saker som dig.
Har även en alkoholist som har kommit "utifrån" till släkten och när jag ser på honom så får jag avsmak av alkohol och jag VET att jag aldrig kommer bli som honom. Det är en del av orsaken till att jag slutade, men även en del till att jag har börjat dricka ibland för att det är gott. Men jag kan verkligen säga till mig själv att det bara ska bli ibland och det är jag glad över. Jag tror det är bra att kunna se på vänner / andra som dricker lite för mycket, för då får man en annan insikt och tar det lugnare själv.

Svar: sv: Man får lätt avsmak när det blir för mycket av någonting. I det här fallet alkohol.Fattar inte varför folk måste dricka så mycket? Har han du talar om alkoholist?

Jag upplever att några i min närhet dricker för mycket på helgerna. Fredagarna är ALLTID uppbokade för att de ska ut och bärsa osv. Oftast blir de liggande hela lördagen då. Vad är för ett liv? Sånt kan reta gallfeber på mig. "Fan, det gick 1500 spänn igår på krogen!"
Ett glas kan man ta. Kanske två. Sen behöver man inte dricka mer faktiskt.
belaland.se

2013-09-06 @ 15:17:03
Postat av: Veronika

Alltid.. Den förra kommentaren var ju av mig! ;P

2013-09-06 @ 15:17:24
URL: http://verrran.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0