Spirulina ansiktsmask

Dags att tipsa om en hemmagjord ansiktsmask alá no 'poo! 
 
Den görs på inte mindre än algen spirulina i form av spirulinapulver som blandas med lite vatten (Alternativt lite honung) till en jämn smet, läggs på ansiktet i ca 5-10 minuter eller längre. Håll masken fuktig genom att antingen badda ansiktet försiktigt med vatten när den börjar torka. Allra enklast använder man en sprayflaska med vatten som man sprutar ansiktet med lite då och då. Inte för blött så att masken rinner av såklart.
 Denna alg ska tydligen vara rena underverket för kropp & själ och används oftast som kosttillskott och proteinkälla som innehåller massor av antioxidanter. Jag använder den bara till ansiktet dock.
Huden får faktiskt en jämnare ton och jämnar även ut röda partier om man skulle ha det. Rekommenderas till alla hudtyper men har inte rekommenderats till väldigt känsliga hudtyper.
 
Ska tilläggas att den luktar fisk.. Fis/akvarium. Det försvinner dock lite när man blandar detta med vatten. Skulle man ha väldigt ont av doften så kan den med fördel blandas med lite citron.
Jag har också fått rådet att helst undvika spirulina från Kina som ju kan innehålla tungmetaller, vilket jag inte visste när jag beställde denna från Crearome. 
 
 

Kommentarer
Postat av: Miss Anthropia

Låter ju intressant och väldigt enkelt :)

Svar: Mycket! :)
belaland.se

2013-09-11 @ 10:48:58
URL: http://www.missanthropia.blogg.se
Postat av: Hanan

Nopoo is the shit!Schampo utan silikoner, sulfater och mineraloljor är vägen att go

2014-02-25 @ 12:21:45
URL: http://bodybazar.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0