The Conjuring

Jag och en kompis var på The Conjuring i söndags. Perfekt söndagsnöje är lika med bio och inte mindre än skräck på bio. Det är sånt som får en att somna riktigt hårt natten till måndagen sen (Eller inte). Undrar varför man stoppar undan alla gosedjur när man fyllt 15.. Man kan ju komma att behöva dem en vacker dag.

Det bästa med filmen var att jag inte hade några som helst förväntningar. Jag hade inte läst något särskilt om den innan (Jag brukar undvika att läsa om filmerna innan jag ser dem. Annars tenderar det att förstöra stämningen under själva sittningen). 
 Början av filmen var lite seg faktiskt, nu när jag tänker efter. Det började dock så småning om bli spännande och hela skrämseltekniken eskalerade. Bu! 
 Tjejen till vänster om mig satt med händerna för ansiktet i princip hela filmen. Jag kom på mig själv slänga upp händerna i ansiktet vid ett tillfälle. Det blir svårt att spela cool och hård när man har reflexer att hantera. Jag ska erkänna att.. Det kan ha runnit kiss från min biostol minst en gång. 
Tjejerna till höger om Michaela skrek för glatta livet. Det är sånt som gör att man går ifrån en biograf med vaxproppar och grava hörselskador.
 
 Det absolut bästa med en skräckfilm på bio är när den gemensamma gruppen människor, vid exakt samma tillfälle, inte kan hantera dess reflexer och flyger en bit ovanför sina stolar. Man ser det desto tydligare ju högre upp i biosalongen man sitter, såklart. En underhållande syn faktiskt. Sånt som kan lätta på stämningen lite.
Till slut blev det för mycket Bu! att jag sa till Michaela att: "Nämen, jag tror jag lägger händerna här bakom huvudet och blundar lite. Nu orkar jag inte mer. Det gör jag faktiskt inte. Jag är tillochmed svettig om fötterna."
 
Var den så läskig då? Egentligen inte. Men det är just de där oförutsedda ljudbilderna i en volym man inte riktigt är van vid och den här extremt stora bioduken man har framför sig. Det är inte lätt att vara vettig och relevant när man ser med ögonen i kors. Sen för att inte tala om alla skrikande flicksnärtor.
Filmens berättelse.. Tja, hört den förr så att säga. Men ändå.. Okej.
Det ska tilläggas att filmen har fått 7.7 på iMDb och många filmkritiker gillade den.
 
Betyg: (På min TV hemma får den kanske 3)
 
 

Kommentarer
Postat av: Miss Anthropia

Jag brukar vara illa tvungen att se sådana filmer med min sambo. Jag tyckte den var sjukt jobbig haha^^ Och vi fick följa hem min tjejkompis som inte vågade gå ensam hem på kvällen sen!

Svar: Att den var, ja! Haha. En klassiker att följa med folk till dörren. Sån blir inte jag, att jag måste ha sällskap Jag blir mest.. Trött av alla stresshormoner :P
belaland.se

2013-09-11 @ 10:45:57
URL: http://www.missanthropia.blogg.se
Postat av: Emmie

Såg också den för inte så länge sen. Älskar skräckfilmer, och just "jump cares" är bäst. Då sitter man med hjärtat i halsgropen :D

Svar: Jag med! Vad är meningen med skräck om man inte får hoppa till lite? :D
belaland.se

2013-09-11 @ 15:57:42
URL: http://nocic.se
Postat av: Åsa

Jag blev verkligen skitskraj när jag såg den och hade dessutom bronkit så jag fick nästan andnöd varje gång jag blev rädd haha. Älskar "spök"-skräckfilmer! Har du sett Sinister från förra året (tror jag)?

Svar: sv: Haha, men vilken bra kombo! Bronkit och skräck ;/Den var riktigt bra faktiskt. Är förvånad själv.
Nej, jag har Sinister på min "att se"- lista men hade faktiskt glömt bort den. Tackar för påminnelsen!
belaland.se

2013-09-12 @ 22:18:48
URL: http://septikemi.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0