Torrshampoo alá no 'poo

Jag köpte kosmetiskt rismjöl för ett tag sen. Kosmetiskt rismjöl betyder att det är mer finmalt än det rismjöl man annars köper i butik och detta används inte i matlagning. Kostade 20 spänn.
Jag hade tänkt prova använda det som ansiktspuder då rismjöl effektivt suger upp fett. Jag insåg dock ganska snabbt att trots att var väldigt finmalt så blev resultatet något pudrigt. Det försvann iofs efter ett tag och man kunde inte se det minsta av en fet t-zon. Geishor använder tydligen detta i ansiktet som puder men de använder också en något vidare bas än vad jag använder i mitt anlete och därför syns det inte lika väl på dem som det gjorde på mig. Man vill fan inte gå runt med makeup som ser ut som att man bakat med dagisbarn hela dagen.
 
 Påsen verkar vara väldigt dryg och bara för att prova mig fram till ett bra ändamål att göra slut på påsen kom jag att tänka på alla dessa torrshampon som bara torkar ut håret och såvidare. Det här funkade asbra att ha rismjöl i håret för att matta av hårets fetaste partier. Inte helt ovanligt får man något fetare delar i håret precis längs ansiktet. Med långt och bökigt hår orkar inte jag att tvätta håret varje dag.
 
Gör så här:
Ta lite av det här pudret i båda händerna, gnugga in i hårbotten ordentligt och voilà! Det kan lämna ett litet spår av puder men inte mycket och det skall poängteras att det försvinner efter en stund.
 

Kommentarer
Postat av: Andrea

Grymt bra tips. Använder själv LUSH's torrschampoo som också är utan en massa skit. Funkar super men ditt alternativ är säkert mycket billigare.

Svar: Visste inte ens att lush hade en faktiskt!
Kan inte jämföra med det då men det här rismjölet funkar bra. Man får inte ta för mycket bara plus att skulle det bli pudrigt så tar man bara lite vatten och stryker längs med håret :)
belaland.se

2013-09-17 @ 10:21:03
URL: http://andreadolores.blogspot.com
Postat av: Martina

Hej! Var köper jag porcelain powder? Har använt Kisby torrschampo ett par år men är rena rånet i jämförelse och deras nya flaska är urkorkad. Jag googlade men hade ingen framgång...

Svar: sv: Jag köpte den på: http://kosmetikkompaniet.se/product.html/porcelain-powder?category_id=58.Har man ljust hår så funkar det här skitbra! Det funkar på mörkt hår också men man måste borsta ur det ordentligt. Det är i varje fall inte sämre än arrowrot eller nåt annat. Hoppas att det funkar för dig, i tanke på hur billigt det är :)
belaland.se

2014-01-11 @ 19:14:36
Postat av: Martina

Stort tack! :)

2014-01-16 @ 08:07:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0