Vegetarisk gryta

När hösten kommer och det börjar bli kyligt ute tycker i alla fall jag att det är extra gott med varma soppor och grytor.
 Jag & min bästis Mathias ses ofta och lagar mat ihop på vardagarna. Vi båda resonerar att istället för att sitta i en varsin lägenhet och slänga ihop någon tragisk pastasås ensamma, så slänger vi ihop något alldeles fantastiskt ihop! Det gör att man prövar sig framåt med smakerna mer och idéerna blir fler!

Vi slängde ihop en såkallad mustig vegetarisk gryta med smak av äpplen, perfekt till hösten!
(OBS! Allt kan med fördel göras vegansk genom att använda alternativ grädde samt sojafärs.)
 
 
1 liter vitkål
2-4 morötter
5-6 små potatisar
1 gul lök
1 äpple av söt sort, gärna pink lady
1 stor påse quornfärs
2.5 dl grädde (Matlagningsgrädde, risgrädde, sojagrädde etc. - Smaksak!)
Eventuellt lite mjölk.
Sirap
Soja
 
1. Börja med att "karamellisera" vitkålen tillsammans med sirapen och lite smör.
2. Hacka löken och häll i tillsammans med vitkålen när den mjuknat något.
3. Släng i färsen, rör om och i med grädde + soja nog mycket att ta god smak och färg.
4. Hacka morötterna, potatisen och äpplet i tärningar. Häll i allt i grytan. Låt allt sammans koka ihop tills morötterna och potatisen blivit mjuka. För mer vätska, pytsa i lite mjölk!
5. Smaka av med salt och peppar.
 
Och saken är biff, eller?

Kommentarer
Postat av: Fotograf Yohanna Mårtensson - Fotograf i Hälsingland

Kul med massa vegetariska recept, tycker att det är rätt dåligt med såna överlag annars.. Din blogg kommer jag att spara så jag kon titta tillbaka fler gånger! :)

Svar: Jag ska försöka tänka på att lägga ut fler recept, om det uppskattas! :D
belaland.se

2014-03-19 @ 21:45:32
URL: http://yohannafotograferar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0