Festen är här

Jag sitter i skrivande stund på ett tåg som ska ta mig till Orsa. Förutom att tåget kryllar av nu morgontrötta bestar med små utslag av dåligt humör som yttrar sig i suck & stön, rynkande ögonbryn och hastiga kroppsrörelser för att demonstrativt visa för den som stod närmast dörren till tåget att dörren faktiskt är öppen osv. Smockorna hänger i luften och uppgörelsen mellan Ryssland och Ukraina är ingenting jämfört med sura SJ- passagerare, det säger jag eder.
 Själv är jag omringad av två barn och en morgontrött morsa som har serverat ungarna polarbröd med leverpastej och en Festis. Både du och jag vet vad som kommer att hända när någon av ungarna snart ska trycka för hårt på Festis- förpackningen. Förutom att de redan hunnit söla ner sig själva, sina sittplatser och golvet är nu hela det gemensamma bordet fullt av smulor. Men jag ser att det problemet snart är löst då flickan nu har lagt fötterna på bordet och rullar dem över bordet och på så sätt lyckats fästa allt på sina strumpbyxor. Som när man torkar upp spilld dryck på golvet med strumporna (Notera att jag talar i presens). Det finns inga problem som inte har lösningar. Det har jag alltid sagt.
Än är det lugnt men när Festisen höga halt av socker har gått upp i hjärnan på ungarna så antar jag att julefridens slut är ett faktum. Och där börjar helvetet.
I med lurarna, blunda och försvinn.
Adjö.


Kommentarer
Postat av: Miss Anthropia

Ugh!!! Känner till det där alldeles för väl. En bra lösning på sådana problem är att rymma till bistrovagnen om tåget har en sådan. Oftast lediga platser och inga skrikiga barn :)

Svar: Jag hade satt mig i bistron om det inte vore för att jag var så aptrött. Jag sov faktiskt bort första delen av tre :D
belaland.se

2014-04-22 @ 09:25:14
URL: http://www.missanthropia.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0