Glutenfria vegan scones

Jag och mamma gjorde scones i helgen men då hade jag både havregryn och filmjölk i. Havregryn är det inte alla som tål och därför bytte jag ut det till boveteflingor och ersatte filmjölken med iMat till dagens scones. Mjölkprodukter och ägg försöker jag undvika när jag bakar själv. En måste pröva sig fram hela tiden. Smakerna får inte bli alldeles hejkon pejkon, vilket jag tycker att det kan bli ibland när man använder diverse ersättningsprodukter men det här är riktigt gott! 
 
 
Glutenfria vegan scones
 
2 dl boveteflingor (Alternativt havregryn)
1 dl bovetemjöl
2.5 tsk bakpulver
½ dl fiberhusk (Vilket jag tror att man kan minska med ytterligare en tredjedel för att slippa en svampig smak)
½ tsk salt
3 dl iMat
½ dl olivolja
Sesamfrön (Valfritt)
 
Gör så här:
 
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt oljan och rör ihop till en grynig massa. Tillsätt iMat och blanda ihop. Obs! Rör gärna om en stund och vänta lite tills mjölet sugit upp vätskan och lämnat en deg att forma fyra bullar till. Lägg på en plåt, stryk över lite olja och strö på sesamfrön. In i mitten av ugnen på 225 grader i ca 10 minuter. Bullarna ska få lite färg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0